Piotrekmlawa Opublikowano 8 Listopada 2015 Opublikowano 8 Listopada 2015 Witam, w audi a4 b5 ajm mam problem z odpalaniem zimnego auta, stoi po kilka dni na firmie, zrezta nawet po jednej nocy i temp- 0-5 stopni bardzo ciezko ma odpalic, i mocno kopci przez moment, nowe swiece, wyczyszczona turbina, bo przechodzila w awaryjny, i wyjety katalizator. Po odpaleniu chodzi bardzo glosno, moze ktos cos poradzi gdzie szukac problemu, czy to moga byc wtryski, poza tym trzesie, czy zimny czy cieply.
marlav01 Opublikowano 8 Listopada 2015 Opublikowano 8 Listopada 2015 Witaj myślę że wypadałoby sprawdzić wtryskiem jeżeli trzęsie również na ciepłym Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
lukaszooo Opublikowano 8 Listopada 2015 Opublikowano 8 Listopada 2015 AJM czyli pompowtryski, mają to do siebie ze czesto silnik sie trzęsie, przyczyny jest kilka ale najczęsciej pada: pompowtrysk, dwumas, poduszka, wałek rozrządu. Problem z paleniem po nocy mogą powodować zużyte uszczelnienia PD.
Piotrekmlawa Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Opublikowano 9 Listopada 2015 Z podziekowaniem, może ktoś się orientuje jakie są koszty regeneracji pompowtryskow?
lukaszooo Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Idziesz po najgłupszej scieżce czyli w ciemno wymiana pompek a problem moze lezec w uszczelnieniach za 30zł
Piotrekmlawa Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Opublikowano 9 Listopada 2015 Może i najglupsza ale to mój pierwszy diesel i naprawdę nie wiem co robić, moc niby ma i nie kopci, więc może naprawdę nie pompki, oddam samohod do kogoś kto się na tym zna i tak będzie chyba najlepiej. Chociaż i tak już wiadro pieniędzy w nią poszło.
misiek95 Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Masz vaga? Sprawdz pompki i bedziesz juz cos wiedzial
Piotrekmlawa Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Opublikowano 9 Listopada 2015 Może i najglupsza ale to mój pierwszy diesel i naprawdę nie wiem co robić, moc niby ma i nie kopci, więc może naprawdę nie pompki, oddam samohod do kogoś kto się na tym zna i tak będzie chyba najlepiej. Chociaż i tak już wiadro pieniędzy w nią poszło.
Hezen Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Wystarczy kabel za 30-35 złociszczy i już byś wiedział czy ecu zapisał jakieś błędy. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi