melon31 Opublikowano 13 Listopada 2015 Opublikowano 13 Listopada 2015 (edytowane) Witam wszystkich, w końcu spiąłem pośladki i przedstawiam wam mój dupowozik Samochód zakupiony z forum pozdrowienia dla Marycha22, w sierpniu br. Nie jest to żaden s-line aż tak mi nie zależało na tym ale jest !! Mierzony miernikiem lakieru wszystko OK, lecz malowana tylna klapa. A wiec tak na szybko z wyposażenia : * 1.8 T 2002r quattro AVJ 150KM, 5 biegów, * zawieszenie 1BE * kolor LZ9W podobno Czarna Perła, * xenon, * PDC przód i tył ( choć nie do końca działają ) * ABS, ESP, * halogeny, * klima 2-strefowa, * domykanie oraz otwieranie szyb z kluczyka, * nagłośnienie BOSE Audi Symphony CD wraz ze zmieniarką, * 4 el. szyby, * kierownica sport 3-ramienna, * pakiet shadow line ( relingi + wokół szyb ) * stołki półskórka alcantara + grzanie dupki + el lędźwia, * licznik s-line czerwony, * tempomat, * pakiet oświetlenia drzwi ( czerwone lampki ) * felgi ori 17" 225/50 * zima stalówki 16" 205/60 * komplet kluczy + serwisowy CO ZOSTAŁO ZROBIONE : * oświetlenie LED środek * oświetlenie LED tablicy rejestracyjnej * LED w postojówkach od Tomnika * wycieraczki alca przód + tył * oklejenie halogenów ( wyszło jak wyszło ) * odnowienie uchwytów boczków drzwi * listwa rejestracji z B7 plastikowa PLANY NA PRZYSZŁOŚĆ " * felga 17 lub 18 " * program * oklejenie dekorów w carbon * DRL w światłach drogowych * Coming and Leaving Home * kolorowy fis * RNS-E ( impossible ) * bixenon * heble 312 przód * el składane lustra z pilota ...................................................................... Zapraszam do oglądania, komentowania i hejtowania Zdjęcia po zakupie: Edytowane 14 Lutego 2016 przez melon31
Kazek 1.9 Opublikowano 13 Listopada 2015 Opublikowano 13 Listopada 2015 Piękne powodzenia w modach !!
instruktor83 Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 Lakier ładnie wygląda:-) ogólnie jest co rezac:-)
black4 Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 Witam wszystkich, w końcu spiąłem pośladki i przedstawiam wam mój dupowozik Samochód zakupiony z forum pozdrowienia dla Marycha22, w sierpniu br. Nie jest to żaden s-line aż tak mi nie zależało na tym ale jest !! Mierzony miernikiem lakieru wszystko OK, lecz malowana tylna klapa. A wiec tak na szybko z wyposażenia : * 1.8 T 2002r quattro AVJ 150KM, 5 biegów, * zawieszenie 1BE * kolor LZ9W podobno Czarna Perła, * xenon, * PDC przód i tył ( choć nie do końca działają ) * ABS, ESP, * halogeny, * klima 2-strefowa, * domykanie oraz otwieranie szyb z kluczyka, * nagłośnienie BOSE Audi Symphony CD wraz ze zmieniarką, * 4 el. szyby, * kierownica sport 3-ramienna, * pakiet shadow line ( relingi + wokół szyb ) * stołki półskórka alcantara + grzanie dupki + el lędźwia, * licznik s-line czerwony, * tempomat, * pakiet oświetlenia drzwi ( czerwone lampki ) * felgi ori 17" 225/50 * zima stalówki 16" 205/60 * komplet kluczy + serwisowy CO ZOSTAŁO ZROBIONE : * oświetlenie LED środek * oświetlenie LED tablicy rejestracyjnej * LED w postojówkach od Tomnika * wycieraczki alca przód + tył * oklejenie halogenów ( wyszło jak wyszło ) * odnowienie uchwytów boczków drzwi PLANY NA PRZYSZŁOŚĆ " * felga 17 lub 18 " * program * oklejenie dekorów w carbon lub 1 nk * DRL w światłach drogowych * Coming and Leaving Home * kolorowy fis * RNS-E ( impossible ) * bixenon * heble 320 * el składane lustra z pilota ...................................................................... Zapraszam do oglądania, komentowania i hejtowania Zdjęcia po zakupie: Witaj! Piękna sztuka! Fajny motor + manual + quattro Już po sofcie będzie fajnie jeżdził! 18"-ki plus hebel 320 mm i będzie Pozdrawiam!
melon31 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2016 Panowie powiedzcie mi jak zdjąć silniczek tylnej wycieraczki... ? Utknąłem na tym etapie Potrzebny jest ściągacz potrzebny czy jakiś domowy patent macie ? Odnowienie uchwytów boczków przód Przed : W trakcie : Po : wraz pod panel pod składane lustra Wpadł pakiet oświetlenia wnętrza i rejestracji LED Oklejenie folią halo ( miała być żółta a przyszła pomarańczowa ) Montaż postojówek LED od Tomnika Niestety po pierwszych mrozach autko odmówiło posłuszeństwa i trzeba było zakupić prezent pod choinke
bajbusa4 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Witam wszystkich, w końcu spiąłem pośladki i przedstawiam wam mój dupowozik Samochód zakupiony z forum pozdrowienia dla Marycha22, w sierpniu br. Nie jest to żaden s-line aż tak mi nie zależało na tym ale jest !! Mierzony miernikiem lakieru wszystko OK, lecz malowana tylna klapa. A wiec tak na szybko z wyposażenia : * 1.8 T 2002r quattro AVJ 150KM, 5 biegów, * zawieszenie 1BE * kolor LZ9W podobno Czarna Perła, * xenon, * PDC przód i tył ( choć nie do końca działają ) * ABS, ESP, * halogeny, * klima 2-strefowa, * domykanie oraz otwieranie szyb z kluczyka, * nagłośnienie BOSE Audi Symphony CD wraz ze zmieniarką, * 4 el. szyby, * kierownica sport 3-ramienna, * pakiet shadow line ( relingi + wokół szyb ) * stołki półskórka alcantara + grzanie dupki + el lędźwia, * licznik s-line czerwony, * tempomat, * pakiet oświetlenia drzwi ( czerwone lampki ) * felgi ori 17" 225/50 * zima stalówki 16" 205/60 * komplet kluczy + serwisowy CO ZOSTAŁO ZROBIONE : * oświetlenie LED środek * oświetlenie LED tablicy rejestracyjnej * LED w postojówkach od Tomnika * wycieraczki alca przód + tył * oklejenie halogenów ( wyszło jak wyszło ) * odnowienie uchwytów boczków drzwi PLANY NA PRZYSZŁOŚĆ " * felga 17 lub 18 " * program * oklejenie dekorów w carbon lub 1 nk * DRL w światłach drogowych * Coming and Leaving Home * kolorowy fis * RNS-E ( impossible ) * bixenon * heble 320 * el składane lustra z pilota ...................................................................... Zapraszam do oglądania, komentowania i hejtowania Zdjęcia po zakupie: ładna fura
pepik Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 jeśli chodzi o silniczek to też miałem problem ze zdjęciem wycieraczki, kilka dni się męczyłem, wd psikałem i nic, dopiero sciągacz, minuta i po robocie autko bradzo ładne bezawaryjności
House Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Wycieraczkę żeby zdjąć, postaw wycieraczkę i poruszaj nią w górę i dół (delikatnie ale ramieniem siły) ta renowacja plastiku nie podoba mi się, przypuszczam, że słabo to wygląda po zamontowaniu ? Nowy ten plastik kosztuje 80pln w oryginale. Co do akku to nie za słaby ? Mam podobną wersję i u mnie siedzi 100ah
melon31 Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Opublikowano 14 Lutego 2016 Co do akku to nie za słaby ? Mam podobną wersję i u mnie siedzi 100ah W sklepie mi proponowali słabszy i tak wziąłem mocniejszy bo miał być 64Ah i 620A Dziś przy -14 °C jak jechaliśmy do kościoła bez problemu, a garaż dopiero na wiosnę stawiam przy domku Teraz już wiem dlaczego tak szybko paliły się lampki w rejestracji Zawitała nowa listwa rejestracyjna wraz z ori lampkami i oświetleniem led Subtelna różnica teraz I coś z bliska Przyszła też wymiana silniczka tylnej wycieraczki oczywiście bez problemów się nie obeszło Na szczęście domowy sposób wystarczył na ściągnięcie starego silniczka Lecz " nowy " okazało sie po otworzeniu był cały zaśniedziały rdza trzeba było go wyczyścić porządnie i nasmarować po skręceniu go do stanu pierwotnego okazało sie że z niego się leje płyn do spryskiwaczy i pójdzie do zwrotu Wpadła też folia 3M carbon prawie wszystko oklejone lecz męcze sie przy wyciągnięciu popielnika, chyba będzie trzeba ściągnąć klimatronik Wpadły też nowe siłowniki do automatycznej klapy z pilota teraz tylko czekać na sprężyny z PENTY i tylko montować
Jarek_ Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 (edytowane) Bardzo zacne autko. Po : wraz pod panel pod składane lustra Średnio to pasuje do reszty tworzywa ale ciekawości, czym to robileś? Coś a la Monstraliner? Masz foto już założonego panelu? Edytowane 15 Lutego 2016 przez Jarek_
melon31 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Wpadł przełącznik FIS i ładnie pokazuje spalanie jak i brak płynu W poniedziałek przyszła paczuszka od Dzik-a Zostały wymienione tarcze przód 312 i klocki I " nowa " felga DBV Biscaya 7,5x17 ET35 225/45/17
eryczek93 Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Nie wiem czy nowa w cudzysłowie znaczy używana, ale nowa na tym aucie, bo wg mnie taki jest sens tej wypowiedzi. Azure są gusta i guściki jednemu się podoba drugiemu nie Dzisiaj wybieraliśmy dla kumpla felgi i podoba mu się coś czego ja bym nigdy nie założył i na tym to właśnie polega. Gdyby każdy z nas był taki sam to byłoby nudno. Temat spoko chyba zainspirowałeś mnie do stworzenia mojego własnego tematu, bo też mam właśnie takiego zwykłego avanta a taki temat to zawsze jakaś spoko historia samochodu Zazdro tego quattro Ogólnie to całkiem ładnie wyszły ci te dekory. Tylko z tego co pytałem folia 3m ma kooosmiczne ceny koło 200zł za metr. Ja oklejałem folią za 40pare zł z allegro i wyszło g**wno z tego. Po 3 miesiacach sie zaczyna odklejac i na rantach tez lipa. 3M lepiej sie kladzie?
Rekomendowane odpowiedzi