szabelek Opublikowano 21 Listopada 2015 Opublikowano 21 Listopada 2015 (edytowane) Witam Audi A4 z 1999r.Radio Symphony II 2din polaczone mam z licznikiem przez CAN.Kodowanie licznika prawidłowe lecz dane na fis nie sa wyswietlane.Wg.mnie wina dotyczy radia ponieważ po podłączeniu radia ConcertII przez CAN wszystko wyswietlane jest prawidlowo.Istnieje mozliwosc ze CAN w radiu jest wylaczony i wystarczy odpowiednie kodowanie?Moze CAN w radiu jest uszkodzony? Edytowane 21 Listopada 2015 przez szabelek
marcin_franz Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 Spróbuj podłączyć przez ena, data i clock.
Tom A4 Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 radio i licznik zakodowane prawidłowo ?
szabelek Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Opublikowano 23 Listopada 2015 Podlaczenie przez ena clock data nie pomaga.licznik i radio kodowalem wg. wskazowek z forum.radio mialem fabrycznie nie jest dokladane z a6.kodowanie licznika na pewno jest prawidłowe poniewaz concert II dziala prawidłowo przez can
Banan Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Jak może być fabrycznie Symphony II w B5? Były tylko Symphony I - zrób fotkę co tam masz.
szabelek Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Opublikowano 24 Listopada 2015 Przepraszam za wprowadzenie w blad.rzeczywiscie mam symphony I Kodowanie radia 00014 czyli dodatkowy wyświetlacz teoretycznie wlaczony
Tom A4 Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 no to albo radio uwalone lub zamienione przewody ena, clc, data innej możliwości nie ma jakie kodowanie w zegarach ?
Banan Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 No właśnie symphony I ma tylko komunikacje ena data clock. Spróbuj jeszcze w kanale 62 w liczniku wbić 0. Aha to ty masz ten licznik z A6 polifta - i tak jak z tym obrotomierzem , pewno nie ma komunikacji po ena data clock ponieważ wszystkie radia po lifcie w c5 maja tylko komunikację po can.
Tom A4 Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 niech napisze dokładnie co tam ma bo już sam nie wiem jaki licznik z jakiego auta i jakie dokładnie radio bo my tu się pocimy a błąd może być w braku dokładnych informacji
szabelek Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Opublikowano 26 Listopada 2015 Dziękuję za pomoc ale zdecydowalem sie na zmiane licznika na inny, z a4 ponieważ poza radiem jest tez problem z obrotomierzem wiec nie ma sensu sie nad tym wysilać bo obrotomierz i tak nie ruszy . pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi