malyszdj Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Witam!!!Ostatnio wymieniałem centralny zamek w drzwiach i musiałem coś źle poskładać. Jak otwierałem szybę to coś zatrzeszczało prawdopodobni osłona i pewnie wyskoczyła linka od przekręcania kluczyka. Na dodatek wyciągałem akumulator i rozkodowały mi się kluczyki. Teraz nie mogę dostać się do auta. Nie mam też zamka w klapie bagażnika. Ma ktoś jakieś pomysły? Dodam jeszcze że jak ostatnio zamykałem auto to zamknął mi się na jeden raz tak jakby bez zaryglowanie drzwi.Proszę o pomoc.
shakal Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Musisz lekko odchylić drzwi w samym rogu do uzyskania niewielkiej szpary abyś mógł zahaczyć jakimś drutem klamkę po przeciwnej stronie o ile drzwi nie są zaryglowane. Jeśli są zaryglowane to chyba pozostaje wybić szybę
malyszdj Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2015 Niestety drzwi były zaryglowane. No to trzeba było szybę rozbić.
GreGoriO Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zawsze można spróbować jakimś wysięgnikiem włoży kluczyk do stacyjki i przekręcić nas zapłon. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
.Pablo. Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Albo zadzwonić po fachowca który otworzy auto w 30 sek i kosztuje mniej niż szyba.
miki18m Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Jesli masz z tylu szyby na korbę to spokojnie otworzysz samochód.
shakal Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Albo zadzwonić po fachowca który otworzy auto w 30 sek i kosztuje mniej niż szyba. Uwierz mi że jak fachowiec Cię "dobrze" policzy to i dwie szyby za to kupisz.
wesz82 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 U nas firma specjalizujaca sie w tym za usługe biorze 100zł. Jest patent w awancie tj w b5 i jezeli masz pompke od centr w schowku tak jak w b5 to najtaniej jest rozbić lampe i dostac sie do pompki.
malyszdj Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2015 Rozbicie szyby nic mnie nie kosztowało bo pokryła to ubezpieczalnia przy okazji wymiany przedniej szyby czołowej tez darmo. (Dużo odprysków i wycieraczki szybko się psuły a pod słońce nie dało się patrzeć) A tak apropo rozbicia szyby nie było to proste młotkiem. Dopiero poszła w ruch porcelana od świec zapłonowych.
miki18m Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Porcelanowym bezpiecznikiem sie rozbija;)
malyszdj Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2015 A kto takich jeszcze używa? A świec mam pod dostatek.
miki18m Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Czasem gdzies sie jeszcze poniewierają w sumie ja bym nigdy sobie szyby w aucie nie wybil ale to każdego sprawa;)
szakal222 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Wystarczy gwozdz i mlotek do wybicia szyby
Rekomendowane odpowiedzi