ROBUŚ24 Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Witam wszystkich. Mój problem to dziwne zachowanie wskaźnika temperatury płynu chłodniczego. Auto nagrzewa się do 90st jak zwykle , ogrzewanie wraz z klimą działa jak należy ale wskazówka podczas jazdy opada z 90st do 0 albo z 90 na 30 i za chwile się podnosi na 90st i tak co jakiś czas. Nieraz przejadę 300 km i nic się nie dzieje a innym razem to po 20km tak opada i się znowu podnosi.Błędów brak, w warsztacie mechanik powiedział ze jest wszystko jest tak jak powinno być i że dopóki nie pokazuje ponad 90st to mam dalej jeździć (podczas jazdy testowej auto trzymało 90st bez żadnych skoków) . Auto odpala i jedzie jak należy nawet podczas dziwnego zachowania wskazań temperatury . Teraz pytanie gdzie szukać przyczyny???
lukaszooo Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Wyczyść wtyczkę czujnika temp płynu, jeśli nie przejdzie to czujnik do wymiany.
ROBUŚ24 Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Gdzie ona się znajduje ??? Zapomniałem dodać ze błąd jest sporadyczny tzn przez tydzień nic się nie dzieje i tak wskaźnik poskacze kilka razy i znowu spokój jakiś czas i tak w kółko.. Edytowane 29 Listopada 2015 przez ROBUŚ24
lukaszooo Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Jeśli wyskoczył ci błąd i wskaźnik skacze to na 100% czujnik do wymiany. Nie wiem jaki masz silnik.
ROBUŚ24 Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Opublikowano 30 Listopada 2015 Zapomniałem dodać ze błąd jest sporadyczny tzn przez tydzień nic się nie dzieje i tak wskaźnik poskacze kilka razy i znowu spokój jakiś czas i tak w kółko.. Miałem na myśli ze tak się dzieje , po podłączeniu komputera nie ma błędów... Silnik 1.6 Na pewnym forum znalazłem podobny problem i wina była w luźnej kostce przy zegarach. Tak myśle ze jakby problem leżał w kablach to chyba powinno pokazywać błąd na komputerze ???
lukaszooo Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Wyjmij przeczyść a bedziesz miał pewność, nie wiem gdzie jest czujnik wody w 1.6 bo nigdy nie miałem z takim styczności.
ROBUŚ24 Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Opublikowano 30 Listopada 2015 Może ktoś wie gdzie jest ten czujnik ??? Albo ktoś miał podobny przypadek skaczącej temperatury jak u mnie ???
Rekomendowane odpowiedzi