mariusz123xdd Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Witam! Zapaliłam mi się kontrolka systemu monitorowania spalin (żółta kontrolka silnika). Co to może być ?Nie ma utraty mocy. Proszę o odpowiedź.
piotrsob1 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Opublikowano 19 Grudnia 2015 (edytowane) Witam! Zapaliłam mi się kontrolka systemu monitorowania spalin (żółta kontrolka silnika). Co to może być ?Nie ma utraty mocy. Proszę o odpowiedź. Oznacza to że faktycznie masz problem Jakiej on jest natury okaże się jak podłączysz kompa i odczytasz zawartość pamięci usterek , przyczyn może być "milion dwieście " Edytowane 21 Grudnia 2015 przez piotrsob1
nik23 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Obstawial bym dpf ale bez podlaczenia kompa mozemy tylko wrożyc
piotrsob1 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Ja tam obstawiam tylko w kasynie Tutaj staram się udzielać w miarę konkretnych porad, albo wcale
nik23 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Strasznie doFcipnyś choć żart ani dwóch groszy niewart. Napisałem wyraźnie że bez odczytania błedów a w przypadku içh braku bez logów nic niemożna stwierdzić.
piotrsob1 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Strasznie doFcipnyś choć żart ani dwóch groszy niewart. Napisałem wyraźnie że bez odczytania błedów a w przypadku içh braku bez logów nic niemożna stwierdzić. Nie no spoko, bez napinki Tak się trochę odgryzłem, bo większość na tym forum traktuje DPF-a jak chłopca do bicia
nik23 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Luzik, poprostu uwazam dpf za zbedny bajer do tego dosyć kosztowny a niemajacy wpływu na komfort jazdy badz charakterystyke pracy silnika. Oczywiscie moze przyczyna byc zawór recyrkulacji. A moze poprostu kolega zaślepił egr i nic nie napisał a teraz ze kontrolka że problem. Chyba mu niebardzo przeszkadza ten problem albo już rozwiazal bo temat umarł. My sobie tu takie troche OT a samego zainteresowanego brak
mariusz123xdd Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Opublikowano 3 Lutego 2016 Akurat w moim przypadku trzeba było wymienić świece. Obstawial bym dpf ale bez podlaczenia kompa mozemy tylko wrożyc Jak by był zapchany dpf to by przypadkiem nie pokazało na fisie??
piotrsob1 Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 Akurat w moim przypadku trzeba było wymienić świece. No to troszkę Ci się zeszło z tym szukaniem przyczyny Jak byś odczytał błędy, to byś wiedział od razu
Rekomendowane odpowiedzi