kroku95 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Witam mam audi a4 b6 2.0 2003r. Benzyna I ostatnimi czasy mam problem z wspomaganiem. Auto odpala normalnie chodzi dobrze ale po pewnym czasie gdy wrzucam na luz i zaczynam hamować wspomaganie przestaje działać i wyświetla się kontrolna z akumulatora ale samochód nie gasnie. Po wyłączeniu i odpaleniu na nowo wszystko jest okej do pewnego czasu później znowu to samo. Proszę o pomoc. Dziękuję
kroku95 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2015 sprawdz stan paska pasek był wymieniany wraz z nowym rozrządem.
galka90 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 nie śmierdzi przypalaną gumą z pod maski jak ci się tak dzieje?? zrzuć pasek i sprawdź czy alternator, pompa wspomagania i sprężarka luźno chodzi
House Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Poziom płynu do wspomagania? Może jest za mało, przelewa się przy hamowaniu i przypowietrza w pierwszej kolejności ilość płynu w drugim sprawdziłbym ładowanie akumulatora na wolnych pod obciążeniem którego przeważnie używasz.
galka90 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Przy zapowietrzonym układzie pompa rzęzi. Tu wygląda jakby gdzieś pasek blokowało ślizgał się i nie przekazywał napędu na na alternator i pompę wspomagania. Czy ma ładowanie czy nie wspomaganie powinien mieć cały czas.
kroku95 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2015 (edytowane) nie śmierdzi przypalaną gumą z pod maski jak ci się tak dzieje?? zrzuć pasek i sprawdź czy alternator, pompa wspomagania i sprężarka luźno chodzi nic nie smierdzi i wszystko sie trzyma jak powinno . ale doszły nowe objawy. z ranna jest cieżko odpalić i falują obroty . Edytowane 18 Grudnia 2015 przez kroku95
galka90 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 zrzucałeś pasek i sprawdzałeś napinacz, sprężarkę klimatyzacji, pompę wspomagania i alternator?? Nie chodzi mi czy smą dobrze przykręcone, ale czy luźno się obracają bez oporów żadnych.
kroku95 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2015 Panowie dałem auto do mechanika. Została wyczyszczona przepustnica i uszczelniony ODMACH POKRYWY ZAWORÓW. I auto teraz pali od razu nie faluje i wszystko chodzi jak powinno dzieki za pomoc
BOSSS Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Podepne sie do tematu. Mam problem z wspomaganiem kierownica chodzi mi ciezko jak skrecam to slychac pompe co to moze byc?
janeksroka Opublikowano 11 Stycznia 2016 Opublikowano 11 Stycznia 2016 U mnie czasami na wolnych obrotach, na luzie wspomaganie się wyłącza, a tak ogólnie przy jeździe wszystko jest dobrze. żadnych innych objawów nie ma, kontrolka się nie świeci żadna.Jaka może być tego przyczyna?;]Dzięki i pozdrawiam
rhinbac Opublikowano 11 Stycznia 2016 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Padajaca popma albo zapowietrzony układ wspomagania
janeksroka Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) sprzedawca zapewniał, że pompę wymieniał, więc jak sprawdzić ten zapowietrzony układ/ jak odpowietrzyć? Ew. jak zdiagnozować czy to na pewno pompa?Dobra, nie było pytania pierwszego ;d Edytowane 12 Stycznia 2016 przez janeksroka
Romeck Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Sprzedawca zapewniał... Uwierzyłeś mu? Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
janeksroka Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Nie mówię, że jest 100% sprawna, ale facet od którego kupowałem samochód był naprawdę wiarygodny, w porządku chłopak, a nie żaden komis ;] Może była wymieniona na używkę, może na chińczyka, może nie była wymieniona.Sprawdzić chcę od największych błachostek, a pompy też nie widzę potrzeby wymiany bez diagnozowania jej. @OT, dzięki za post wnoszący coś do tematu ;D i szkoda, że masz taką opinię o sprzedających. Mimo wielu chamów i krętaczy czasami trafi się na uczciwego człowieka@editsprawdziłem płyn, jest sporo ponad max, a wygląda jak mętna kawa, może nieco jaśniejszy i konsystencję wody miał. Samochód był rozgrzany, bo po jakiś 60km jazdy po mieście Edytowane 12 Stycznia 2016 przez janeksroka
Rekomendowane odpowiedzi