Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A5 qp Daytona - s-line competition plus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 10.07.2018 o 15:02, liquid8p napisał:

Tak, widzę właśnie. Będę tego szukał, a spoiler poprawiłem. Ale będę miał jeszcze jadną prośbę. Bardzo mnie ciekawi, jak u ciebie jest zamontowana osłona pod ten zderzak, bo u mnie nie do końca pasuje. Osłone silnika mam z RS5, ale prawdopodobnie do zderzaka competition jest jeszcze inna. Zrobię zdjęcie jak to u mnie wygląda. Będę wdzięczny, jak wygląda u ciebie spód auta. 

Ten spojler pionowy mam nowy leży w domu wraz z spinkami zamawiałem do siebie z aso  jak coś na handel

Opublikowano
Godzinę temu, karolkrecik napisał:

Ten spojler pionowy mam nowy leży w domu wraz z spinkami zamawiałem do siebie z aso  jak coś na handel

Chodzi ci o spoiler osłony zderzaka? Mam go też, ale nie zakładam. Bo oberwę to.

Opublikowano
40 minut temu, liquid8p napisał:

Chodzi ci o spoiler osłony zderzaka? Mam go też, ale nie zakładam. Bo oberwę to.

To tak Samo ja ja zrobiłem zamówiłem i leży hehe tak ten z dołu taki nosek pionowo w dól co jest. ogólnie to gratulacje projektu ;)

Opublikowano
3 minuty temu, karolkrecik napisał:

To tak Samo ja ja zrobiłem zamówiłem i leży hehe tak ten z dołu taki nosek pionowo w dól co jest. ogólnie to gratulacje projektu ;)

Dzięki ;)

Opublikowano

Ostatnio mało się dzieje :decayed: tak więc już niedługo kolejny modzik :thumbup1:

axWZnkyl.jpg

Opublikowano

Wydawało mi się że competition plus ma w coupe mniejszy ten spoilerek :eusathink:

Ten wyglą da jak w sportbacku. To oryginał?

Opublikowano
16 minut temu, kamelus_ napisał:

Wydawało mi się że competition plus ma w coupe mniejszy ten spoilerek :eusathink:

Ten wyglą da jak w sportbacku. To oryginał?

Może dlatego tak jest, bo klapa sportbacka jest bardziej zaokrąglona. Przez to spoiler wydaje się jakby większy. Podobnie jest w przypadku a5 coupe i s5 coupe. S5 ma inaczej wyprofilowaną klapę bagażnika. Spoiler nie jest oryginalny, jest z włókna szklanego w podkładzie do lakierowania.

Opublikowano

No to czekamy ba efekt końcowy :thumbup1:

Dajesz w kolor nadwozia czy w czerń?

Opublikowano
8 minut temu, kamelus_ napisał:

No to czekamy ba efekt końcowy :thumbup1:

Dajesz w kolor nadwozia czy w czerń?

Czarny połysk, zobaczymy jak mi lakierowanie pójdzie. Dawno tego nie robiłem :D

Opublikowano

Kurcze włókno szklane... Super autko masz, szukaj oryginału. Już kilka aut widziałem z takimi spoilerami, listwami progowymi. Nie ładnie to wygląda bo jakimś czasie. Nie mowie tutaj o jakimś mega okresie czasu. Fale mega są, kumpel brał cudował z tym, efekt zawsze taki sam. 

Opublikowano
5 minut temu, MaciekPL napisał:

Kurcze włókno szklane... Super autko masz, szukaj oryginału. Już kilka aut widziałem z takimi spoilerami, listwami progowymi. Nie ładnie to wygląda bo jakimś czasie. Nie mowie tutaj o jakimś mega okresie czasu. Fale mega są, kumpel brał cudował z tym, efekt zawsze taki sam. 

Ori poza aso ciężko dostać, nawet rzekłbym że nie ma. Zobaczymy co z tego będzie, zawsze mogę wywalić i wrócić do oryginału :)

Znajomy ma podobny spoilerek z włókna i dobrze to wygląda. A ma to już kilka lat.

Opublikowano

Sam się zastanawiam czy nie kupić zamiennika spoilera z S5, A5 Competition z włókna szklanego. Oryginał w ASO kosztuje majątek, używek też jak na lekarstwo i nie wiele tańsze a poluje na tego moda odkąd mam auto.
Tylko jakoś sumienie mi nie pozwala pakować czegoś z włókna szklanego do auta :P

Czekam na efekt jak to wyjdzie i jak ze spasowaniem.

Opublikowano

Spoiler a5 competition jest mało widoczny, to tylko taka listewka, jak w skodach. Ten który ja zamówiłem ma kształt bumerangu i ładnie wygląda. Też myślałem o włóknie szklanym, czy pakować się w to czy nie. Ale kuzyn ma, znajomi też mają od kilku lat i nic się z tym nie dzieje.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, liquid8p napisał:

Spoiler a5 competition jest mało widoczny, to tylko taka listewka, jak w skodach. Ten który ja zamówiłem ma kształt bumerangu i ładnie wygląda. Też myślałem o włóknie szklanym, czy pakować się w to czy nie. Ale kuzyn ma, znajomi też mają od kilku lat i nic się z tym nie dzieje.

Tu się zgodzę ale tylko w coupe. Sportback ma znaczie większy. W zasadzie ten sam co S5 i ten jest naprawdę fajny. Wystarczająco duży ale bez przesady. Poniżej foto. Co prawda na zimowym kole ale spoiler akurat dobrze widać :naughty:

e0a4d5efb2ea9ff4.jpg

Edytowane przez kamelus_
Opublikowano

Nawet wydaję mi się, że nie ma ori lotki od s5 i od sportbacka do klapy coupe. Więc w przypadku coupe pozostają tylko zamienniki. Lotka sama w sobie wygląda lepiej niż najlepiej :thumbup1:

Opublikowano

Zgadza się. S5 coupe nie miało lotki a competition i DTM coupe miało coś ala M3. Tylko sportback w S5 miał lotkę którą zastosowano również w Competition.

Opublikowano

Spot 22.18r. dla małej Amelki. 

u7jDeRfl.jpg
t2pv1KIl.jpg
aP0b8ivl.jpg
84m25BFl.jpg
YfudYT4l.jpg
kCLFaISl.jpg
0CukIVkl.jpg
PStQwJul.jpg
KSQQ8Odl.jpg
ZU2YPttl.jpg
wUo4hjdl.jpg
rpf9zyol.jpg
jV2JOKTl.jpg

To klika zdjęć :cool1:

Opublikowano (edytowane)

Fajne maszyny, szkoda że nie mogłem  przyjechać. Pewnie będzie jeszcze kiedyś okazja. 

Spoilerek zamontowany? 

Edytowane przez MaciekPL
Opublikowano
Godzinę temu, MaciekPL napisał:

Fajne maszyny, szkoda że nie mogłem  przyjechać. Pewnie będzie jeszcze kiedyś okazja. 

Spoilerek zamontowany? 

Następnym razem, to już obecność obowiązkowa :dance2:Lotka jeszcze nie, trochę nie miałem czasu. Kładłem płytki w garażu. W przyszłym tygodniu postaram się ogarnąć :thumbup1:

Krótki filmik, jak wracaliśmy ze spotu:

https://www.youtube.com/watch?v=mW-sXScZB0w

Opublikowano

GI8hny5l.jpg
tvMPBwLl.jpg
sOOOI38l.jpg
McywB8Bl.jpg
n3EdgvMl.jpg
MZAeCTHl.jpg

Z ostatniego wypadu, lotka w trakcie prac. Do końca tego tygodnia powinienem ogarnąć:dance2:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...