wiki14tm Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Witam, moj problem jest taki ze mam wieczne zapowietrzony hamulec, tzn kupilem samochod jakis czas bylo ok, albo nie zwrocilem uwagi ze jest inaczej, pojezdzilem kilka dni pod rzad autami nowymi flotowymi i wsiadlem w moje a4 i OO chyba nie mam hamulca, w zwiazku z tym odpowietrzylem z kolega hamulce na zaplonie, z tylnych hamulcow polecialo sporo powietrza(zaznaczam ze nigdzie nie bylo sladu po jakmis wycieku), po przejechaniu kilknunastu kilometrow i jakims ostrzejszym hamowaniu sytuacja sie powtarza hamulec slabszy i nizej bierze, szczegolnie gdy sie rozpedzam dynamicznie i musze nagle zahamowac to az zassie pedal hamulca po dotknieciu ale wyhamuje bez problemu tylko mocniej wciskajac pedal hamulca.ponowne odpowietrzenie dalo efekt rowniez na krotki czas ale sytuacja w zasadzie nie poglebia sie, tzn jezdzilem z zapowietrzonym ze dwa tygonie i nie bylo tragicznie, nastepne odpowietrzenie, ta sama sytuacja, cos poradzicie ?
Dev Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Z ktorych zaciskow idzie powietrze jak odpowietrzasz ?
wiki14tm Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2015 wiem, gdyby nie bylo dziwne to nie zwracal bym sie do was, sam jestem mechanikiem ale oczywiscie na swoj samochod mam najmniej czasu
wiki14tm Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2015 ale jesli to byla by gumka przy tloczku to powinno ubywac plynu a poziom plynu sie nie zmienia bynajmniej w widoczny sposob, plus to ze po kazdym odpowietrzaniu wszystko oczyszczane zmywaczem i przed nastepnym odpowietrzeniem dokladnie przejrzane i nie widac sladow wycieku a wiadomo ze plyn hamulcowy zawsze zostawia slad
Dev Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 no to co innego ? pompa na pewno nie bo by wszedzie było powietrze a tak tylko z tyłu
Rekomendowane odpowiedzi