rybkapawel Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Witam, około miesiąc temu kupiłem Audi A4 B6 1.6 102 KM. Po dwóch tygodniach użytkowania wyskoczył mi błąd "p1423" skasowałem go ale po kolejnych około dwóch tyg. znów powrócił, (to jakiś błąd powietrza wtórnego, czy jakoś tak.) Widziałem że już ten problem był poruszany na forum, jednakże nie znalazłem konkretnych odpowiedzi, jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość, naprawdę próbowałem znaleźć odpowiedź sam. Czy ktoś z was rozwiązał ten problem? Co go powoduje? Pozdrawiam.
jarfab0511 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 p1423-system wtórnego wtrysku powietrza sprawdź wszystkie rury od powietrza zacznij od wlotu powietrza do silnika, f powietrza rury za i przed przepływką, gdzieś masz nieszczelność
jacek70 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Błąd P1423 (inaczej 17831) System wtrysku wtórnego powietrza - przepływ za słaby .
rybkapawel Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2015 Dzięki, rozmawiałem z gazownikiem, (jutro oddaje Audi do zagazowania) i powiedział mi że poradzi sobie z tym błędem.
rob75 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Dzięki, rozmawiałem z gazownikiem, (jutro oddaje Audi do zagazowania) i powiedział mi że poradzi sobie z tym błędem. Witam wszystkich proszę o pomoc w zlokalizowaniu podłączenia pojedynczego kabla (kolor brązowy ) znajduje się z tyłu głowicy przy rozgałęzieniu kabli do czujnika temperatury . silnik ALZ 2004 .
Rekomendowane odpowiedzi