petrosdbz20 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Cześć. Czy mogę sam bez większych problemów naprawić mechanizm wciągający pas pasażera? Aktualnie trzeba go wpychać ręcznie, żeby się zwinął. Są gdzieś może jakieś zdjęcia?
Trzesio Opublikowano 11 Grudnia 2015 Opublikowano 11 Grudnia 2015 wyciąg pas ile się da i umyj, zwykle takie problemy są z przednimi
A4-Tomek Opublikowano 11 Grudnia 2015 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Też to mam oba przednie ledwie się zwijają. Myślę czym umyć. Szmatka, woda i jakieś mydło (np. szare) chyba powinno dać radę co nie? Gdzieś znalazłem na forum że ktoś eksperymentował z zapryskaniem pasa Plakiem albo z natłuszczeniem smarem sylikonowym Ze smarem bym nie próbował Plak zdał egzamin u dwóch osób które spróbowały
Brachi Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Plak prędzej czy póniej przyklei kurz i inne syfy do pasa i pozamiatane , a tak poza tym , ci co smarowali jeżdżą w kombinezonach?
A4-Tomek Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Plak prędzej czy póniej przyklei kurz i inne syfy do pasa i pozamiatane , a tak poza tym , ci co smarowali jeżdżą w kombinezonach? Nie wiem nikt dalej nic nie pisał jakbym miał ogrzewany garaż to bym je wyprał i zostawił do wyschnięcia ale teraz nie ma kiedy Chyba że wsadzę do środka Farelkę i niech się ogrzewa
karaluch8 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Plak prędzej czy póniej przyklei kurz i inne syfy do pasa i pozamiatane , a tak poza tym , ci co smarowali jeżdżą w kombinezonach? Nie wiem nikt dalej nic nie pisał jakbym miał ogrzewany garaż to bym je wyprał i zostawił do wyschnięcia ale teraz nie ma kiedy Chyba że wsadzę do środka Farelkę i niech się ogrzewa Bez przesady. Sądzę że nawet w tej temperaturze, wyciągasz cały pas, zabezpieczasz czymś żeby się nie schował, np do miski wody wlewasz, mydło i myjesz. Później szmatką wycierasz pas, i zostawiasz go tak. Pas jest zrobiony z tworzywa sztucznego, a z tego co wiem, ono nie wchłania wody, tak? To powinno szybko wyschnąć.
Rekomendowane odpowiedzi