meidzer Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 Witam, dziś jadąc po mieście zauważyłem, że od czasu do czasu mrugnie mi kontrolka ładowania. Im dłużej jeździłem tym to mrugania częściej się zdarzało. Pierwszy raz też zdarzyło mi się dziś zeby w trakcie jazdy zgało mi samo radio oryginalne audi na płyty CD. Nie wiem co mam z tym robić. Ogólnie auto odpala dobrze, ale ta kontrolka mnie denerwuje. Sprawdziłem klemy nie są luźne, a wszystkie przewody przy alternatorze wydają sie byc ok. Jak sprawdzić miernikiem prawidłowe ładowanie alternatora?
dark79 Opublikowano 15 Listopada 2008 Opublikowano 15 Listopada 2008 zobacz jakie masz napiecie na aku kiedy silnik pracuje, powinno byc cos ponad 14 V
meidzer Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Opublikowano 15 Listopada 2008 ok dzięki, jutro to sprawdzę.
endriuu Opublikowano 15 Listopada 2008 Opublikowano 15 Listopada 2008 szczotki sie zużyły. albo regulator padł
meidzer Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Opublikowano 16 Listopada 2008 Dziś sprawdziłem napięcie na akumulatorze i wynosi ono około 12,2V a na włączonym silniku około 14,2V. Czyli to oznacza, że alternator ładuje dobrze? Czy z alternatora odchodzi tylko jedna wiązka dwuprzewodowa, czy jest ich więcej? I jeszcze jedno: gdzie znajde ten regulator o którym pisze kolega Endriuu?
endriuu Opublikowano 16 Listopada 2008 Opublikowano 16 Listopada 2008 regulator znajduje sie w alternatorze
Rekomendowane odpowiedzi