piotrgutmann Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Witam państwa Mam pytanko jakiej firmy i o takim symbolu posiadacie w waszych silnikach 1.8T filtr oleju ? ? ? Musi to być filtr z zaworem zwrotnym i bocznikowym ! Zawsze z rana słychać ok 2sec. napinacz łańcucha. Jak wieczorem odpale zimny silnik i wyłącze to rano cisza ! ! ! Silnik czysty góra dół ! Ciśnienie oleju w normie napinacz łańcucha wymieniony ! Olej 5.40 motul !
strazak93 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Ja mam teraz Knehta OC 470, wcześniej miałem Manna, nr nie pamiętam,na jednym i drugim czasem zagrzechotaĺ, choć na Knehcie trafia się to sporadycznie,już taki urok tego silnika.
piotrgutmann Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2015 Ja mam od samego początku mann 940.66 Olej po zakupie był lany Mobil 5.40 i było słychać sporadycznie ten napinacz Teraz zalany motul 5w40 i przeważnie każdego rana hałas ! Może ten olej nie orginalny . . . . Zakupiony w sklepie motoryzacyjnym ! ! Dziwne brak mi słów
eliteraptor Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 ja mam tak samo z rana 2 sekundy zagruchocze olej mam motul xcess 5 40 ,tez nie wiem czy smok brudny i nie nadaza z podawaniem oleju ;/
piotrgutmann Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2015 Dziwna sprawa! Jak by przez noc olej się cofał!Filtr oleju posiada zawór zwrotny! Ja juz miałem wymieniamy napinacz ! Teraz zaleje silnik olejem liqui moli 5w.40 i filtr oleju knecht oc470 Zawsze jak wieczorem odpale zimny motor na chwile to rano cisza! A jaki masz przebieg panie?
eliteraptor Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 184 tysiace mi sie wydaje ze to nie wina napinacza a czystosci silnika i smoka albo cisnienia nie daje moze pompa oleju
Łukasz13 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Jak grzechocze tylko przy rozruchu to daj sobie z tym spokoj, nic na to nie poradzisz a przynajmniej zaoszczedzisz kase na naprawy, tanim kosztem mozesz sprobowac zmienic olej na inny. Wysłane z mojego Q8HD
piotrgutmann Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2015 Jedynie zmiana oleju i filtra W silniku czysto ostatnio wymieniałem uszczelkę pokrywy zaworów i wszystko ok ! ślizgi napinacza jak nowe !na ciepłym silniku cicha praca napinacza! Na początku roku wymiana oleju itp. i zobaczymy . . . . He A tak auto juz od 2 lat i jedynie klocki i tarcze tył przebieg 200 tys
imr_pl Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 po tym poście z ciekawości zajrzałem co założył mi mechanik przy swapie - hart zgodny z normą
Rekomendowane odpowiedzi