kamil2324 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Witam mam ostatnio problem z szarpaniem samochodu podczas jazdy w zakresie 1,5 tyś a 2.3 tyś obr/min w czasie spokojnego przyśpieszania. a wg zaczęło sie to od tego że najpierw mi nie trzymał wolnych obrotów wiec wymieniłem przepustnice i obroty się uspokoiły wolne ale zaczeło sie problem za to własnie podczas jazdy myślałem że to może wina przepustnicy ale zmieniłem już na następna i dalej to samo szarpie kiedy chce powoli przyśpieszyć albo kiedy jade równo w tym zakresie obrotowym i nie wiem co z tym juz robić
Luqe12 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 kable wysokiego napięcia kiedy wymieniane były? Bo mimo że wizualnie będą w dobrym stanie, bez uszkodzeń to mogą wymagać wymiany na nowe..
Docki95 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) Adaptacje przepustnicy robiłeś po wymianie? Jak nie to niech Ci ktoś podepnie pod Vag'a i zrobi. Sztuczka z odłączaniem akumulatora niezawsze działa. Edytowane 30 Grudnia 2015 przez Docki95
krzysiekml Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 kable wysokiego napięcia kiedy wymieniane były? Bo mimo że wizualnie będą w dobrym stanie, bez uszkodzeń to mogą wymagać wymiany na nowe.. w tym silniku nie ma kabli WN kable wysokiego napięcia kiedy wymieniane były? Bo mimo że wizualnie będą w dobrym stanie, bez uszkodzeń to mogą wymagać wymiany na nowe.. w tym silniku nie ma kabli WN logi dynamiczne na początek trzeba zrobić
kamil2324 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2016 temat do zamknięcia auto poszło do warsztatu i podobno był problem z komputerem Witam musze wznowic temat bo mechanik nie dal sobie rady z moim autem próbowal wymieniac czujnik powietrza jakis i sterownik silnika ale nic mu to nie dalo
kamil2324 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2016 mechanik inny mi stwierdził że jest padniętą przepustnica i jest do wymiany ale nie mogę jej nigdzie dostać o takich nr 408 237 211 002
nitro20 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Jeśli wymieniałeś ją już dwa razy, to trochę dziwne, że znowu przepustnica, ja bym w razie czego sprawdził jeszcze cewki. Rozumiem, że na Vagu nic nie wyrzuca ?
kamil2324 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2016 A może to być wina świec ??
nitro20 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Hmm, zawsze można je sprawdzić, wykręć i zobacz czy wszystko z nimi ok, ewentualnie sprawdź czy daja iskrę. Moze gdzies łapie lewe powietrze ? Moze przeplywka ?
PrzemekSz Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 Witam, rozwiązałeś może problem?
Rekomendowane odpowiedzi