michu93 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Na liczniku Jeagera wyświetlacz działa poprawnie, ale do momentu aż pokaże temperaturę. Teraz na dworze jest ok 10* a na liczniku pokazuje -40, czasem pokaże 5, czasem -1 itp, przy czym wyłącza się podświetlenie wyświetlacza (pod słońce widać wskazania). Kontrolki informacyjne działają poprawnie, jak wcisnę lewy przycisk to pokazuje kontrolki i chwilę temperaturę. G17 wykluczam, bo na klimatroniku pokazuje poprawną temperaturę. Błędów w liczniku nie ma. Co dalej sprawdzić?
marcin_franz Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 "półfis"Prawdopodobnie licznik doczekał się swojego końca...
icemerc Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 g89 bym sprawdził.... znajduje sie za schowkiem
michu93 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2015 g89 bym sprawdził.... znajduje sie za schowkiem a co on ma do wskazań temperatury zewnętrznej? tempteratura na liczniku idzie chyba z g17, ale g89 sprawdzę też, bo klimatronik mi czasem wariuje dobra, już widzę, że to jednak z g89 idzie sygnał o temperaturze do licznika. jak znajdę czas to podmienię.
icemerc Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 a nie mówilem? to ty odrazu " a co on ma do wskazań temperatury zewnętrznej " .... jak pomogłem to ciesze sie bardzo
michu93 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2015 a nie mówilem? to ty odrazu " a co on ma do wskazań temperatury zewnętrznej " .... jak pomogłem to ciesze sie bardzo poprostu spytałem. g17 dziś miałem na wierzchu jednak nie miałem z czego go podmienić. może po świętach to ogarnę. jednak w błędach go nigdzie nie wyrzuca za to pokazuje g17 ale nie wiem jeszcze gdzie znajdę jakąś wtyczkę z nim. muszę poszukać.
Rekomendowane odpowiedzi