kami050 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Cześć Mam taki problem w audi a4 b6 z 5-biegowa skrzynia , przebieg oryginal 125tys km , polega on na tym ,że lewarek zmiany biegów przemieszcza sie do przodu podczas przyspieszania i do tylu podczas puszczania gazu jest to widoczne głównie na 2 i 5 biegu , dodatkowo lewarek lekko drga na postoju, podczas jazdy w sumie tez, moze jakos szczególnie mi to nie przeszkadza jednak jestem zatwardziałym pedancikiem i musi byc u mnie wszystko na tip-top . Chciałbym tez zapytac czy warto wymienic równiez olej w skrzyni biegów, auto ma juz 14 lat i od nowosci siedzi skrzyni ten sam olej, nie ma problemu ze zmiana biegów , tylko jak jest bardzo zimno to do poki silnik sie nie rozgrzeje to ciezej wchodza, bardzo prosze o wszlekie porady , bede bardzo wdzieczny:) Nie pomożecie koledzy ?
Łukaszenko Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Miałem to samo w skrzyni z huczącymi łożyskami. Po wymianie skrzyni ( używana z firmy remontującej skrzynie biegów ) jest to samo, więc albo to norma albo wcisnęli mi jakiś badziew.
kami050 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2016 Poduszki do sprawdzenia. Poduszki sa w porządku , skrzynia nie wydaje żadnych dzwięków.. chyba to norma w tym modelu...
Jaro959 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Cześć Mam taki problem w audi a4 b6 z 5-biegowa skrzynia , przebieg oryginal 125tys km , polega on na tym ,że lewarek zmiany biegów przemieszcza sie do przodu podczas przyspieszania i do tylu podczas puszczania gazu jest to widoczne głównie na 2 i 5 biegu , dodatkowo lewarek lekko drga na postoju, podczas jazdy w sumie tez, moze jakos szczególnie mi to nie przeszkadza jednak jestem zatwardziałym pedancikiem i musi byc u mnie wszystko na tip-top . Chciałbym tez zapytac czy warto wymienic równiez olej w skrzyni biegów, auto ma juz 14 lat i od nowosci siedzi skrzyni ten sam olej, nie ma problemu ze zmiana biegów , tylko jak jest bardzo zimno to do poki silnik sie nie rozgrzeje to ciezej wchodza, bardzo prosze o wszlekie porady , bede bardzo wdzieczny:) Nie pomożecie koledzy ? U mnie też drążek dziwnie lata. Jak dodam gazu to leci na chwilę do tyłu potem wraca. To samo się dzieje gdy opuszczam nogę z gazu. Udało się u Ciebie ten mankament rozwiązać? Dodam jeszcze że zrobiłem już 49,1 tyś kilometrów i nic się ze skrzynią nie działo do tej pory i dalej się nie dzieje.
inzKornel Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/313958-drgania-lewarka-i-buczenie/
Rekomendowane odpowiedzi