Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 BDV by Boski Mario ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na forum jestem od dłuższego czasu, jednak do tej pory służyło ono głównie za skarbnice wiedzy lub sklep z częściami do auta ;) Wcześniej byłem posiadaczem się a4 b6 1.9 TDI PD AVF, która służyła za typowe wozidło. Jednak po zakupie kolejnej "be szóstki", tym razem w PB naszło mnie by zrobić z autem coś więcej niż tylko nim jeździć i naprawiać :) Jest również fajna okazja by z nowym rokiem 2016 wprowadzić w autku parę zmian i modyfikacji, oczywiście wszystko w granicach zdrowego rozsądku i grubości portfela :) Autko które planuje dopieszczać to Audi A4 B6 2.4 V6 BDV 170 PS 2004 r. w kolorze LY7W, wyposażone w zewnętrzny pakiet S-line. Poniżej kilka fotek mojego oczka w głowie:

4935wvkf.jpg

5sbo4hfh.jpg

92rn2dcv.jpg

bv2n5apn.jpg

iq2zjj4n.jpg

Jak widać, na razie to niezła koza jest :) obniżenie auta idzie na pierwszy ogień ;P

Wyposażenie:

-klimatronik dwustrefowy

-podgrzewane przednie fotele

-tempomat

-fotele sport s-line - alcantara

-zewnętrzny pakiet s-line

-kola 19 cali

Wykonane w 2015

-komplet sprzęgła z kołem dumasowym ( niestety na starcie miałem niemiłą niespodziankę i trzeba było podziałać w tym kierunku. Zapisuje to w podpunkcie wykonane, ponieważ muszę się pochwalić, że całą robotę wykonałem sam :) )

Plany na kolejne lata:

-obniżenie auta (nie mam jeszcze zielonego pojęcia od czego zacząć)

-odblokowanie pełnego FIS'a - 02.01.2016

-montaż kolorowego licznika

-schowki pod fotelami

-podgrzewane mgiełkowe spryskiwacze szyby czołowej

-kiera multi ale w drewnianym obiciu coby dopełniało to całości wnętrza

-lusterko wsteczne fotochrom z kompasem

-składanie lusterek fotochromatycznych

-czarny sufit

-oświetlenie wnętrza, tablicy rejestracyjnej, świata postojowe - LED

-lodóweczka w schowku

-ogrzewanie tylnej kanapy

-bluetooth

-większe hamulce tyl/przód

-osłony silnika

-itp...

Marzenia:

-RNS-E led

-bixenon z soczewkami b8, samopoziom + spryski

Oczywiście wszystkie operacje w miarę możliwości będą opisywane w tym temacie. Wszystkie sugestie oraz komentarze są mile widziane.

Pozdrawiam

Edytowane przez BoskiMario

Opublikowano

No no ... jest się czym pochwalić. :)

Opublikowano

Autko ładne. Jak dla mnie, kierownica z drewnem to taka dziadkowa jest ale kwestia gustu. No i w b6 koniecznie chromowane żarówki kierunkowskazów, żeby żółtek w lampach nie było.

Opublikowano

fajnie się prezentuje , a plany są zacne :) a będzie ich z czasem jeszcze więcej :D pozdrawiam :)

Opublikowano

Kolor taki jak mój, pakiet Sline jest, to zawsze mniej modów do zrobienia, dziwne, że na taki wypas nie pełnego FIS-a, bezawaryjnosci!☺

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Dzięki chłopaki. Co do FIS'a też o tym myślałem :) jak to możliwe?

Natomiast jeżeli chodzi o drewno w środku to nawet mi się to podoba :) sam nie wiem, może już się starzeje ;)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Fajna sztuka, co do drewna i tej kiery, to jak dla mnie fajnie to wygląda. Miałem taki zestawik w Borze i szczerze mówiąc najdłużej na tym jeździłem.....mi się osobiście podoba, na zewnątrz pazur, a w środku coś bardziej stonowanego. Szkoda, że nie wychodziły w drewnie grzane i pod MF kiery do B6, na pewno bym pomyślał o takim pakiecie.

Powodzenia w modzeniu :hi:

Edytowane przez grzes283

Opublikowano

Fajne zdjęcia. Elegancko się prezentuje. Będziesz wrzucał dodatkowe osłony w komorze silnika ? Ja chyba po nowym roku zasponsoruję sobie.

Opublikowano

Natomiast jeżeli chodzi o drewno w środku to nawet mi się to podoba :) sam nie wiem, może już się starzeje ;)

Witaj,

Bardzo ładna sztuka, świetnie się prezentuje :D

Jakie masz zawieszenie ? 1BV?

Planujesz obniżać sprężynami?

PS. Fotele masz sport s-line nie naleśniki :D

Pozdrawiam!

Opublikowano

Piękne wnetrze. Kiera w drewnie robi robote. Broń Boże tego ruszać.

Opublikowano
  • Autor

Fajne zdjęcia. Elegancko się prezentuje. Będziesz wrzucał dodatkowe osłony w komorze silnika ? Ja chyba po nowym roku zasponsoruję sobie.

Tak, mam taki plan by zabudować trochę komorę silnika. Chce wrzucić też osłonę pod skrzynię, bo nie mam, a pamiętam, że we wcześniejszym AVF'ie miałem i pod silnikiem i pod skrzynią.

Witaj,

Bardzo ładna sztuka, świetnie się prezentuje :D

Jakie masz zawieszenie ? 1BV?

Planujesz obniżać sprężynami?

PS. Fotele masz sport s-line nie naleśniki :D

Pozdrawiam!

Zawieszenie mam w standardzie czyli 1BA. Nie mam pojęcia jak zabrać się za zawieszenie. Myślałem o gwincie przy 19 calach ale kurde drogo trochę będzie, jednak jak mus to mus :) Dzięki za sprostowanie odnośnie foteli :) w sumie to nie wiem nawet jak wyglądają naleśniki :)

Pierwszy noworoczny modzik już w aucie :) strasznie wkurzał mnie brak pełnego FIS'a więc zamontowałem odpowiednią manetkę i pełny komputerek śmiga. Teraz wkurza mnie brak czujnika od sprysków ale z tym poczekam bo mróz strasznie daje się we znaki :)

427718d202926823b3aad8d035311a26.jpg

Opublikowano

Wymieniaj kiere :D mam coś w swoich zbiorach co by Ci się spodobało :P kiera od B7 3 ramiona, mutlifunkcja, połączenie drewna i skóry :D

Opublikowano

-podgrzewane przednie fotele z przodu
popraw :)

zewnatrz jest :naughty:

cos w silniku plaujesz robic ??

Opublikowano

Fajna A4 :D
Ile czasu zajęło Ci ogarnięcie FISu ?
Mam zamiar zabrać się jakoś na dniach za to i nie wiem ile czasu sobie zarezerować :)

Opublikowano
  • Autor

-podgrzewane przednie fotele z przodu

popraw :)

zewnatrz jest :naughty:

cos w silniku plaujesz robic ??

Dzięki :) moje niedopatrzenie :)

Co do silnika to na razie nic nie planuję bo nie wiem co można zrobić :) jedyne co muszę w miarę szybko zrobić to zaworki olejowe pod kolektorem zmienić. Jak auto dłużej postoi to słychać terkotke przez około sekundę. Ale to na wiosnę bo w nieogrzewanym garażu niestety nie idzie teraz nic robić :)

Fajna A4 :D

Ile czasu zajęło Ci ogarnięcie FISu ?

Mam zamiar zabrać się jakoś na dniach za to i nie wiem ile czasu sobie zarezerować :)

Dzięki :) w godzinkę ogarnąłem FIS. Najwięcej problemu było ze złożeniem ze sobą osłon kiery, pozatym to parę minut roboty z adaptacją i kodowaniem włącznie. Jak będziesz działał to daj znać chętnie pomogę

Wymieniaj kiere :D mam coś w swoich zbiorach co by Ci się spodobało [emoji14] kiera od B7 3 ramiona, mutlifunkcja, połączenie drewna i skóry :D

Kusząca propozycja :)

Opublikowano

Ładna sztuka, podoba mi się ale brak xenonów razi, zakładaj bixy bedzie kosa.

Kiera pasowałaby taka

http://allegro.pl/kierownica-multi-drewno-audi-a6-c6-a4-a5-q5-q7-i5902859779.html

Opublikowano
  • Autor

Ładna sztuka, podoba mi się ale brak xenonów razi, zakładaj bixy bedzie kosa.

Kiera pasowałaby taka

http://allegro.pl/kierownica-multi-drewno-audi-a6-c6-a4-a5-q5-q7-i5902859779.html

Dzięki. ksenony są w planach ale jak odległych ciężko powiedzieć, chyba że trafię na zestaw w miarę w przystępnej cenie :) a kiera prawdopodobnie taka wyląduje, tylko że w drewnie kolorystycznie zgranym z resztą. Nagrywam właśnie temat :) szukam też czarnej poduchy pod taką właśnie kiere.