Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A8 D2 Przedlift - odpoczynek od A4 1.8TQ :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

sam powiedzialem co i jak, a wykonawca robil juz podobne ale pod inny setup wiec tez wiedzial o co kaman, okolice 2 stowek, w a8 o tyle latwo ze otwory tylko w jednej plaszczyznie wystarczy przesunac

updejt

furacz w koncu dostal dorobione podkladki pod sprezyny zeby tyl nie siedzial za nisko, chyba jest juz ok
IMG_20160402_142602.jpg

Edytowane przez pioteros

Opublikowano

dobrze wygląda :wink:

Opublikowano
  • Autor

jeszcze drobne poprawki z elektryki w srodku i poprawa lakierowania progow plastikowych u dolu, moze jakos sprayem i wczesniej podkladem pojdzie to ogarnac samemu... to bedzie na tyle pewnie

Opublikowano

Uszanowanko :hi:

Mam kilka pytań odnośnie tego silnika i auta ogólnie.

Napiszę ci PW i będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi :)

Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

furacz w koncu dostal dorobione podkladki pod sprezyny zeby tyl nie siedzial za nisko, chyba jest juz ok

Pioteros duży koszt takich podkładek ? W mojej też d*pa siedzi i trochę to wkurza... :( Masz jakieś namiary na sklep gdzie to ogarniają lub kogoś kto to odpłatnie robi ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

podkładki kupiłem takie same jak siędza normalnie w A8, górne, szlifierą ogoliłem je na równo i wcisnąłem między karoserie a podkładki które miałem już zapomntowane fabrycznie

633033_x800.jpg

tak wygladaja, mozna je kupic za kilkanascie zlotych sztuka, kwestia tylko zciecia ich aby byly rowno, ciaz szlifiera guma sie rozwulkanizowuje i tworzy sie smola ktora sie lepi i nie wysycha, ale ja dałem sobie jakos radę

dziś 19.04 godz 23.00 pod blokiem z nudów wymiana filtra paliwa, nie zawiodłem się na audi i wyciągnąłem piękny oryginalny filtr knechta z 16 stycznia 98 roku :) nawet taki sam miałem w b5, jutro zajrzę do jego środeczka :)

13000375_1189695454404775_91972221234365

Edytowane przez pioteros

Opublikowano

18 lat na jednym filtrze paliwa :shock3:

Opublikowano
  • Autor

audi w tych latach nei zalecało jego wymiany o czym mowi ksiazka, więc nie wymieniano go

Opublikowano

Troche litrow przefiltrował :))

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

mozna przypuscic ze ok 33.5T paliwa :) liczac srednie spalanie jako 18L i srednia wagę 1L benzyny ok 730gr

odetkałem nieco wydech ;p

Opublikowano

Katy wywaliłeś ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

katy tylko zostały :D

ktoś zamontował złaczki srubami do dołu i o wszystko nimi zawadzałem, dziś zdjąłem wydech to się w sumie tylko na wieszakach trzymał jakby sie urwał tak w trasie to bym miał pewnie dziure w podłodze, z 2 dni pojeżdze tak może nikt się nie przywali :)

updejt 16.05!!

w końcu dzięki Tomaszkowi wpadło 330x22 na tył, przód jak wcześniej 360x34 - w końcu jakoś to hamuje i nie strach jechać nieco szybciej, przy okazji małe malowanko, trochę fuszerka ale kosztowało mnie to 3 dychy plus godzina roboty wiec nie ma co narzekać, a wyszło nieźle :)

IMG_20160516_162619.jpgIMG_20160516_192630.jpgIMG_20160516_194059.jpgIMG_20160516_194121.jpg

IMG_20160514_084412.jpg

Edytowane przez pioteros

Opublikowano

:kox:

Trzeba było wrzucić na wagę seryjny i obecny zestaw i się pochwalić :D

Opublikowano

Piotrek, tarcze z tyłu sa dobierane do większych zaciskow? Pytam bo widze, ze klocek trze nie po całej ich powierzchni.

Druga sprawa ma opony szerokości 245? :o Nie wiesz, ze na tym się nie da jeździć bo koleiny, zarzuca na skrecie itp. Zmieniaj raz, dwa na 225 :D :D :D

Opublikowano

blaszka z przedniego zacisku mogła zostać srebrna ;)

Opublikowano
  • Autor

blaszki będą zmienione na te z bentleya oryginalne z wytłoczonym napisem :) jak się tylko trafia jakieś kiedyś ;p chyba ze prędzej wpadnie jakiś 4tlok z rs3 przerobiony żeby był pod tarcze tą co mam, 360 a nie 370

bentley-flying-spur-review-2014_54.jpg
3w0698211_1_1.jpg

wampir, tak tył nie licząc samej tarczy jest seryjny, zacisk, jarzmo zostało zamontowane na adapterze, tarcza s4 b8, hamuje świetnie pomimo ze klocek jest mały, średnica robi robotę i założę się że jest to dużo lepszy set jak zwykle 300x22 z s4 b6 na dużym klocku

opony 245 ale profil 45 w 18 calach to jest jak 16 205/55 w b5 :) zastanawiam sie nad 19stkami żeby trochę było więcej przyczepności w zakrętach bo jest jeszcze ponton troche, w koleinach za to nei rzuca, a servotronic też fajnie zacieśnia ruch kierownicy podczas skrętu

Edytowane przez pioteros

Opublikowano

Właśnie taki sam patent na tył zwiekszajacy srednice do 300 chcialem zrobic u siebie, ale nie wiem czy jest sens.

Z tymi oponami to taki zart. Za duzo na tym forum naczytalem sie niezrozumiałych i nielogicznych tekstów, ze to co zaleca producent np 235, 245 czy szerzej jest nieodpowiednie. Najlepsze jest 225 na naciągu zeby "ładnie" na feldze wyglądało :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

niee... naciag to nie dla mnie,chyba ze symboliczny, ogolnie lubie nisko i szeroko, nie trawie camberow, naciagow, kaleczenia auta... to ma zapierniczac a nie byc pomnikiem dla fotek...

Opublikowano

Ostatnio da się zauważyć drastyczny spadek poziomu na forum. Twój post daje nadzieje, że być może nie są to nieodwracalne zmiany :)

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj zauwazylem maly wyciek z kostki elektrycznej wychodzacej ze skrzyni, pomyslalem ze warto chociaz dolac troche oleju, odkrecam korek wlewowy i chlust... myslalem ze bedzie za malo a bylo tego w ciul... olej zagrzany do 40 stopni, silnik na chodzie... ktos zalal za duzo ?