Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania Audi A4 B9 8W 2016-2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, wrclaguna napisał:

Asystent Swiateł Drogowych :hi:

z ciekawosci masz Lampy MATRIX ?

Wątpie, bo do matrixów musi być także duża kamera, ale to sam wiesz lepiej niz ja:wink:

Jedyne co mnie zastanawia czy oby na pewno kolega ma B9. Kamera na szybie w B9 była standardowym wyposażeniem do Audi pre sense i każde B9 ją ma. Druga sprawa, w B9 nie było chyba lusterek z kamerą w stopce. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał:

Wątpie, bo do matrixów musi być także duża kamera, ale to sam wiesz lepiej niz ja:wink:

Jedyne co mnie zastanawia czy oby na pewno kolega ma B9. Kamera na szybie w B9 była standardowym wyposażeniem do Audi pre sense i każde B9 ją ma. Druga sprawa, w B9 nie było chyba lusterek z kamerą w stopce. 

Nie każda, spotkałem się kiedyś z Audi która nie miała wcale kamery, a czykolwiek była to tylko jedna sztuka ?

Opublikowano
Teraz, Pellek napisał:

Nie każda, spotkałem się kiedyś z Audi która nie miała wcale kamery, a czykolwiek była to tylko jedna sztuka ?

Może ktoś wymontował:whistling:

Opublikowano
1 godzinę temu, wrclaguna napisał:

Asystent Swiateł Drogowych :hi:

z ciekawosci masz Lampy MATRIX ?

Nie mam, z asystentem chodziło mi o to, że drogowe samie się włączają lub wyłączają w zależności czy widzą samochód z przeciwka, tylko się wyłączają cale.

Poprzedniemu właścicielowi wymieniali szybę i widocznie taki syf wmontowali stąd te moje pytania, bo chciałem dołożyć :)

Opublikowano

Zrób zdjęcie przodu i wstaw.

Opublikowano

Ale masz asystenta świateł drogowych? Znaczek AUTO na desce i światła zmieniają się automatycznie z drogowych na mijania? Pisałem Ci już też na FB że to jest wideorejestrator ale już sam nie wiem czy nie wprowadziłem Cię w błąd. Szukałem nawet później i nie znalazłem takiej szyby / lusterka do B9. Szyba mogła być wymieniana, ale nie wymienili na szybę bez kamery bo sypało by błędami a szybiarze raczej nie mają diagnostyki. Wątpię żeby to była kamera do asystenta świateł.

Opublikowano

Tak mam na desce znaczek AUTO I światła tak jak napisałeś zmieniają się z mijania na drogowe.

20220123_142446.jpg

Opublikowano

Auto eu czy usa?

Opublikowano

Usa

Opublikowano

Więc może dlatego nie ma dużej kamery i pre sense.  Możliwe, że na rynek us wychodziły także takie. Wersje eu miały wszystkie pre sene i kamerę na szybie.

W etka jest lusterko wsteczne z kompasem i kamerą w stopce. Nr. części 8W0857511C, właśnie takie jak Twoje.

WWW.EBAY.DE

Entdecken Sie 17-19 AUDI S5 RS5 S4 A4 A5 REAR VIEW MIRROR WITH CAMERA...

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Czyli u mnie będzie działać tylko asystent świateł a jak chce coś więcej to musze wymienić szybę i dołożyć kamerę tak?

Opublikowano
26 minut temu, KakarottoSSJ2 napisał:

Czyli u mnie będzie działać tylko asystent świateł a jak chce coś więcej to musze wymienić szybę i dołożyć kamerę tak?

Na to wygląda.

Opublikowano
  • Autor
58 minut temu, Muskel1 napisał:

Możliwe, że na rynek us wychodziły także takie.

Sprawdziłem sobie kilka scanów aut z USA CANADA i rzeczywiscie nie miały adresu A5

Opublikowano

:thumbup1: Właśnie w wersjach eu też nie spotkałem się z brakiem A5. 

Opublikowano

Dziękuję bardzo za informację :) idę szukać szyby i kamery pozdrawiam 

Opublikowano

Czy jest gdzieś opcja, albo tuning VCDSem, aby po włączeniu świateł mijania, automatycznie przygasało podświetlenie kokpitu?
Nie zauważyłem, aby coś takiego się działo. W dzień mam ustawione podświetlenie prawie na max, bo widok z kamerki jest jakiś ciemnawy, natomiast po zmroku wypala oczy. ;|
Nawet u mojej lubej w Astrze J z 2011 r zegary przygasają po włączeniu świateł.
W instrukcji znalazłem tylko opis adaptacyjnego natężenia podświetlenia w dzień.

Opublikowano

Po włączeniu świateł przyciemnia ekran automatycznie. Sprawdź na nawigacji, przełącza wtedy na ciemne mapy. Kamerę masz oryginalnie czy dokładaną?

Opublikowano
6 godzin temu, Muskel1 napisał:

Po włączeniu świateł przyciemnia ekran automatycznie. Sprawdź na nawigacji, przełącza wtedy na ciemne mapy. Kamerę masz oryginalnie czy dokładaną?

Navi przełącza się w tryb nocny. Nie chodzi o sam ekran, a o podświetlenie wszystkiego co jest regulowane pokrętłem jasności kokpitu.
Kamera dokładana, lecz oryginał nie chińczyk.

Edytowane przez M4R1O

Opublikowano

A tym pokrętłem regulowałeś jasność?

20220227_142019.jpg