Opublikowano 17 Maja 20233 l Trudno powiedzieć co mu dolega. Dlaczego ładujesz tylko jeden kontener danych? w sumie powinieneś 7 kontenerów załadować. Jaki numer ma plik .zdc który ładujesz?
Opublikowano 17 Maja 20233 l 11 minut temu, Muskel1 napisał(a): Trudno powiedzieć co mu dolega. Dlaczego ładujesz tylko jeden kontener danych? w sumie powinieneś 7 kontenerów załadować. Jaki numer ma plik .zdc który ładujesz? Normalnie miałem zaznaczonych 7 pozycji, proces wygląda tak że wyskakuje okienko "Upload status" później wyskakuje pierwsza pozycja parametryzacji i te żółte pioruny powinny się zmienić na zieloną ikonkę i później wyskakuje następny kontener. Zdarzało mi się że był taki problem ale po odpięciu klemy znowu można było się połączyć. Numer pliku podam wieczorem bo piszę z pracy.
Opublikowano 17 Maja 20233 l Być może problem leży nie po stronie auta a po stronie laptopa, a dokładniej mówiąc Windows. Mój Windows zrobił ostatnio aktualizację i od tamtej pory na porcie USB, na którym zawsze podpinam VCDS i VCP, nagle nie rozpoznaje mi VCP. Wypróbuj na innym porcie USB. VCDS i VCP oczywiscie orginalne. Edytowane 17 Maja 20233 l przez Muskel1
Opublikowano 7 Lipca 20232 l Przerobiłem cały temat ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi. Opcja Leaving home chciałbym żeby zamiast świateł mijania świeciły światła do jazdy dziennej, czy idzie taki coś zakodować, sposób z drugiej strony tego tematu nie działa.
Opublikowano 7 Lipca 20232 l 2 godziny temu, PaBLo81r napisał(a): Przerobiłem cały temat ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi. Opcja Leaving home chciałbym żeby zamiast świateł mijania świeciły światła do jazdy dziennej, czy idzie taki coś zakodować, sposób z drugiej strony tego tematu nie działa. Nie ma takiej możliwości.
Opublikowano 16 Lipca 20232 l Witam koledzy Potrzebuję włączyć automatyczne długie światła i asystenta pasa ruchu czy jest ktoś z was w stanie wrzucić tu szczegółowy opi jak kodować VCDS ? Bo już chyba skorzystałem ze wszystkich podpowiedzi na forum i nic mi nie chce działać Z góry dziekuję
Opublikowano 16 Lipca 20232 l Masz przycisk na lewej manetce od asystenta pasa ruchu? Jakie lampy? Matrix, full LED czy Xenon? Edytowane 16 Lipca 20232 l przez Muskel1
Opublikowano 17 Lipca 20232 l wszystko jest na tym forum w tym temacie jak szukasz samych kodowań to w wpisz w google A4 b9 coding wiki światła uruchomisz bez problemu, asystenta już nie (żeby to miało sens potrzebna jest manetka a jej wymiana a raczej znalezienie odpowiedniej nie jest proste)
Opublikowano 17 Lipca 20232 l 4 godziny temu, wuPiotrek napisał(a): asystenta już nie (żeby to miało sens potrzebna jest manetka a jej wymiana a raczej znalezienie odpowiedniej nie jest proste) Będzie po prostu cały czas aktywny bez mozliwoaci deaktywowania go.
Opublikowano 17 Lipca 20232 l Nie przeszkadza mi to żeby był aktywny cały czas ale kodowań i tak nie mogę znaleźć :<
Opublikowano 17 Lipca 20232 l Asystent świateł drogowych. Fernlichtassistent aktivieren – Audi Coding Wiki AUDIWIKI.BITT-C.AT Lane Assist Active Lane Assist – Audi Coding Wiki AUDIWIKI.BITT-C.AT
Opublikowano 17 Lipca 20232 l 3 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Asystent świateł drogowych. Fernlichtassistent aktivieren – Audi Coding Wiki AUDIWIKI.BITT-C.AT Lane Assist Active Lane Assist – Audi Coding Wiki AUDIWIKI.BITT-C.AT Robiłem wszystko według tych opisów i nie działa .Skan jest po wprowadzeniu tych kodowań . Czy chodzi o taka manetkę ?
Opublikowano 17 Lipca 20232 l To coś musiałeś zrobić nie tak, lub nie odczekałeś uśpienia sterowników po zmianie kodowani. Ta manetka nie ma przycisku pod LA.
Opublikowano 17 Lipca 20232 l nie ma nic prostszego niż uruchomienie tych świateł automatycznych, jeśli nie umiesz znaleźć kodowań mimo że podałem gdzie szukać, a po podaniu Ci konkretnego linka nadal Ci nie działa - daruj sobie zanim coś popsujesz
Opublikowano 17 Lipca 20232 l 4 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Będzie po prostu cały czas aktywny bez mozliwoaci deaktywowania go. zgadza się, ale tak się nie da jeździć. próbowałem i wyłączyłem
Opublikowano 17 Lipca 20232 l 8 minut temu, wuPiotrek napisał(a): zgadza się, ale tak się nie da jeździć. próbowałem i wyłączyłem Myślę, że zależy to w dużej mierze od tego gdzie jeździsz. Jak masz dużo odcinków z robotami drogowymi i zmianami organizacji ruchu, gdzie LA głupieję i nie wie gdzie ma prowadzić, to może to być uciążliwe. Ją mam fabrycznie LA z przyciskiem na manetce i bardzo rzadko go deaktywuję. Najczęściej właśnie w w/w sytucajach.