Opublikowano 12 Lipca 20241 r W dniu 3.06.2018 o 18:43, dymekn napisał(a): Przycisk ulubione na MuFuPlus i MMI Wybierz sterownik 5F (Elektronika układów informacyjnych) Adaptacje menu_display-MFL_jocker_over_threshold_high: aktywny menu_display_jocker: aktywny a to mógłby ktoś lekko objaśnić?
Opublikowano 12 Lipca 20241 r W dniu 3.06.2018 o 18:43, dymekn napisał(a): EASY ENTRY W BCM09 Aktywuj w Byte 14 Bit 2 W 36 PAMIEC fotela Aktywuj w Byte 6 Bit 2 Aktywuj w Byte 3 Bit 6 i to
Opublikowano 19 Lipca 20241 r S4 B9 2017 z importu. Lampy Matrix LED W 09 zakodowane travel mode. Pojawiła się opcja w MMI w sekcji oświetlenie zewnętrzne pozwalająca wybrać ruch prawostronny lecz nie ma to wpływu na odcięcie lamp. Po 2-3 sekundach opcja sama się dezaktywuje w MMI. Jakies pomysły?
Opublikowano 19 Lipca 20241 r Kodowanie to nie ma zastosowania. Funkcja ruchu prawostronnego posiłkuję się z nawigacji i po przekroczeniu granicy państwa z ruchem prawostronnym lampy przestawiają się odpowiednio na ruch prawostronny.
Opublikowano 19 Lipca 20241 r 12 minut temu, Muskel1 napisał(a): Kodowanie to nie ma zastosowania. Funkcja ruchu prawostronnego posiłkuję się z nawigacji i po przekroczeniu granicy państwa z ruchem prawostronnym lampy przestawiają się odpowiednio na ruch prawostronny. Czyli teoretycznie po update danych nawigacyjnych na rynek EU powinno być ok?
Opublikowano 19 Lipca 20241 r Nie jechałem moim B9 do UK ale z tego co wyczytałem, powinno to działać automatycznie na podstawie lokalizacji i danych z nawigacji. Po przekroczeniu granicy powinno automatycznie się przestawić na ruch lewostronny, lub w tym przypadku na ruch prawostronny, jeżeli auto jest anglikiem. Edytowane 19 Lipca 20241 r przez Muskel1
Opublikowano 19 Lipca 20241 r 1 godzinę temu, turzol napisał(a): Czyli teoretycznie po update danych nawigacyjnych na rynek EU powinno być ok? Daj znać czy tak jest po aktualizacji map.
Opublikowano 24 Lipca 20241 r W dniu 17.02.2023 o 20:20, Muskel1 napisał(a): Ta opcja jest normalnie fabrycznie. Być może miałeś odpinane aku i sterowniki drzwi straciły ustawienia podstawowe? Jeżeli tak, to musisz wszystkie 4 szyby (sterowniki drzwi) przyuczyć. Otwierasz szybę przyciskająć i trzymając przycisk w dolnej pozycji przez 4-5 sek. Następnie przycisk w górę i przytrzymując szybę 4-5 sek. w górnej pozycji. Gdy wszystkie 4 szyby zostaną przyuczone otwieranie i zamykanie szyb z pilota powinno działać. Witam, robiłem tak dla wszystkich 4 szyb i dalej nie ma opcji otwierania/zamykania z pilota. Dodam że akumulator nie było odłączany, jedynie co to wymieniona została bateria w pilocie.
Opublikowano 26 Sierpnia 20241 r W dniu 3.06.2018 o 17:43, dymekn napisał(a): Aktywacja asystenta świateł drogowych (wymaga kamery na przedniej szybie) Wybierz sterownik 09 (Centralny układ elektroniczny) Adaptacje high_beam_funktions > head_light_assistant Wybierz sterownik A5 (Kamera) Adaptacje afs_coding_light_assist > high_beam_assist Wybierz sterownik 09 (Centralny układ elektroniczny) Adaptacje mmi_fla_glw_mxb > active Aktywacja poprzez MMI lub „popchnięcie” w ciemności przełącznika świateł drogowych do przodu. Witam. U mnie w adaptacjach nie ma tych funkcji, znalazłem jeszcze taki opis: Unit 09 Coding Byte 5, activate Bit 0, Bit 5 and Bit 6 Unit A5 Coding Byte 21, activate Bit 5 Ale w vcds trochę inaczej to wygląda u mnie... Tak samo niby mam asystent pasa ruchu domyślnie ale nie działa. Jest ktoś w stanie pomóc ? Z góry dziękuję.
Opublikowano 26 Sierpnia 20241 r Sterownik 09 (BCM1) Bajt 5 Aktywujesz Bit 0 opisany jako "mmi_fla_glw_mxb, active " Bit 5-7 otwierasz zakładkę i wybierasz z listy pozycję "60 high_beam_funktions > head_light_assistant" Sterownik A5 (Kamera) Bajt 21 Bit 5-7 otwierasz zakładkę i wybierasz z listy pozycję "20 afs_coding_light_assist > high_beam_assist" Po zmianach zarygluj auto pilotem na 15 min. aby sterowniki wystartowały na nowo.
Opublikowano 26 Sierpnia 20241 r Dzięki wielkie , takiego opisu nie znalazłem nigdzie... Zastanawia mnie tylko po co jest dostępny asysta kierowcy i audi pre sense a nie działa. Chyba że ja nie umiem tego uruchomić/skorzystać z tego. Sorki że nowy i marudzę ale od tygodnia mam dopiero a4 a poprzednie audi nie miało takich opcji.
Opublikowano 26 Sierpnia 20241 r Teraz, teka2 napisał(a): takiego opisu nie znalazłem nigdzie. Bo stworzyłe go właśnie dla Ciedbie 1 minutę temu, teka2 napisał(a): audi pre sense a nie działa Skąd wiesz, że nie działa?
Opublikowano 26 Sierpnia 20241 r 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Bo stworzyłe go właśnie dla Ciedbie Skąd wiesz, że nie działa? Dzięki wielkie za to Tak mi się wydaję, bo dzisiaj jak jechałem, podjechałem blisko drugiego samochodu i nic się nie wydarzyło. A asysta kierowcy na FIS mam tylko przód auta i nic więcej nie pokazuje.
Opublikowano 26 Sierpnia 20241 r Gdyby Audi pre sens nie działało, miałbyś komunikat i świecącą się ikonę na FISie.
Opublikowano 26 Sierpnia 20241 r Audi pre sense pokazuje komunikat (czerwony trójkąt z wykrzyknikiem) na FISie dopiero w krytycznych sytuacjach. Dodatkowo pojawia się ostrzeżenie akustyczne.
Opublikowano 26 Sierpnia 20241 r Dzięki za pomoc. A jeszcze jeśli możesz, powiedz mi czy mając taką manetkę i na fisie asystę kierowcy można włączyć asystenta pasa ? Bo czytałem ten wątek i przewija się manetka z funkcją ale nie jestem pewny czy to o tą chodzi.
Opublikowano 26 Sierpnia 20241 r Przycisk do Lane Assist jest na manetce od kierunkowskazów a nie na manetce od tempomatu.