Opublikowano 22 Września 20241 r Są już jakieś kodowania do rocznika 2021 , np. wylaczenie pasow bezpieczeństwa, bez zapiętych pasów ręczny sam się odblokowuje
Opublikowano 25 Września 20241 r Sprawdziłem test zegarów działa prawidłowo ., siedzenia piszczą ale nie sygnałem ciągłym tylko co jakiś czas ,. Czy da się to całkiem wyłączyć ? A czy da sie jak w b8 aby ręczny sam się wyłączał przy ruszaniu bez zapiętych pasów Edytowane 25 Września 20241 r przez michael130
Opublikowano 27 Września 20241 r Panowie mam dwie sprawy: 1. Jak zakodować aby po otwarciu auta świecily tylko wbudowane w lampę ledy z przodu (bez bixenonów). 2. Jak zakodować wyświetlanie stanu adblue i gdzie później tego szukać w mmi?
Opublikowano 27 Września 20241 r A jak wyłączyć tylną wycieraczkę przy wstecznym ? Edytowane 27 Września 20241 r przez michael130
Opublikowano 27 Września 20241 r Nie da się. Możesz tylko wykodować tylną wycieraczkę ale wtedy nie będziesz jej mògł aktywować manetką. Jedynie po aktowaniu natrysku na tylną szybę wytrze ją 3 razy. Musisz po prostu zanim wrzucisz wsteczny zmienić położenie manetki wycieraczek z pozycji auto (czujnik deszczu) na wyłączone.
Opublikowano 27 Września 20241 r 4 godziny temu, Muskel1 napisał(a): 1. Nie możliwe 2. Nie możliwe. A zakodowanie zamykania z pilota klapy bagażnika?(Otwieranie działa). I automatyczne zamykanie szyb jak zacznie padać deszcz?
Opublikowano 27 Września 20241 r W celu zamknięcia klapy musisz stać w tylnej części auta, niedaleko auta i dłużej przytrzymać przycisk na pilocie. Zamykania szyb w przed deszczem nie da się zakodować. Nie ma takiej możliwości w tej platformie, to nie jest MQB.
Opublikowano 27 Września 20241 r 11 minut temu, Muskel1 napisał(a): W celu zamknięcia klapy musisz stać w tylnej części auta, niedaleko auta i dłużej przytrzymać przycisk na pilocie. Zamykania szyb w przed deszczem nie da się zakodować. Nie ma takiej możliwości w tej platformie, to nie jest MQB. Nie daje mi jeszcze spokoju brak możliwości zakodowania żeby przy otwieraniu świeciły się tylko same ledy w przednich lampach. Podobnie na forum a3 mi pisali że tak się nie da (mam w a3 8p bixenony z wbudowanymi ledami do jazdy dziennej) i po dłuższym grzebaniu w vcds okazało się że można zakodować tak żeby tylko ledy swieciły.
Opublikowano 28 Września 20241 r To grzeb tylko nie szukaj tu później pomocy jak rozwalisz kodowania.
Opublikowano 28 Września 20241 r Nie wiem czy było, ja kiedyś szukałem i nie znalazłem, a te które były opisane nie działały, ten sprawdzony na moim przykładzie i działa tzn start/stop działa tak jakby cały czas silnik nie był rozgrzany, wrzucasz luz i zapala się A w kółeczku na desce i silnik pracuje. Zmieniamy z 5 na 0 w adaptacjach tak jak na filmiku https://youtu.be/3X11klQ6rTU?si=iSmL2H5K5pHglWIp
Opublikowano 30 Września 20241 r W dniu 27.09.2024 o 18:58, michael130 napisał(a): A jak wyłączyć tylną wycieraczkę przy wstecznym ? na moje to nie dziala tak zero - jedynkowo - przynajmniej u mnie. Mam manetke wycieraczek na auto. Przy wtecznym czasami tylko wlacza tylna wycieraczke - nie jestem pewien w jakich sytuacjach ale byc moze jak pada deszcz i automat tez wlacza przednia... nie wiem dokladnie ale dziala to "inteligentnie" i na pewno nie wlacza mi przy kazdym wlaczeniu wstecznego - zdecydowanie czesciej nie wlacza.
Opublikowano 30 Września 20241 r 12 minut temu, Koalakm napisał(a): jak pada deszcz i automat tez wlacza Tylko wtedy. Dlatego napisałem aby wyłączyć funkcję auto zanim wrzuci wsteczny bieg. Edytowane 30 Września 20241 r przez Muskel1
Opublikowano 30 Września 20241 r 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Tylko wtedy. Dlatego napisałem aby wyłączyć funkcję auto zanim wrzuci wsteczny bieg. ahh rozumiem, zrozumialem z kolegi pytania ze jakby za kazdym razem przy wstecznym wlacza mu wycieraczke - niezaleznie od deszczu
Opublikowano 3 Października 20241 r W dniu 27.09.2024 o 22:14, Muskel1 napisał(a): W celu zamknięcia klapy musisz stać w tylnej części auta, niedaleko auta i dłużej przytrzymać przycisk na pilocie. Zamykania szyb w przed deszczem nie da się zakodować. Nie ma takiej możliwości w tej platformie, to nie jest MQB. Niestety nawet jak stoję przy samej klapie to nie mogę jej zamknąć z pilota. Po naciśnięciu pilota słyszę jak zamek pracuje, ale nie zamyka jej. To samo z przycisku w drzwiach kierowcy. Można to jakoś zaprogramować żeby się zamykała z pilota i przycisku w drzwiach kierowcy?
Opublikowano 3 Października 20241 r 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Ile masz przycisków w klapie? Jeden