Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zamarznięty płyn w chłodnicy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

jutro zobacze a gdzie mam tym plakiem pryskać?

Opublikowano

W dolot powietrza.

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

Postał jeszcze troche w garażu przy farelkach,uzyłem autostartu,dolałem troche paliwa i odpalił ,przejechałem kilka kilometrów ,temperatura ok ,ogrzewanie działa, nic nie cieknie chyba wszystko ok na szczeście !!!!!

Opublikowano

zmień czym prędzej płyn i obserwuj czy nie ma ubytków

Opublikowano
  • Autor

tak płyn napewno wymienie bo pewnie niezły syf tam teraz pływa

Opublikowano

przepłucz układ kilkukrotnie

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki za rade :)

Opublikowano

Zalej cały układ nierozcieńczonym płynem i będzie dobrze. ☺

Opublikowano
  • Autor

Po takim doświadczeniu mój układ chłodzenia już nigdy nie zobaczy wody PŁYN,PŁYN,PŁYN :guma:

Opublikowano

Zacznij kolego od zajrzenia w osłonę rozrządu, druga osoba niech zakręci rozrusznikiem (jak już po zaworach dało to i tak nic wiecej nie zepsujesz) zobacz czy wszystko kręci się ok. Jeśli tak, to plak w reke, zdejmij osłone filtra pryskaj plakiem i kreć rozrusznikiem, jak zaskoczy to siedzi pompa/zamarzło paliwo.

Paliwo zmarzło ?? to benzyna ona nie zamarza tak łatwo nawet przy większych temp. :grin:

To masz nauczkę na całe życie żeby unikać wody miałem taki przypadek wiele wiele lat temu w Polonezie i od tamtej pory nigdy nie nalałem już wody żeby uzupełnić chociaż też nic się nie stało..

Opublikowano
Paliwo zmarzło ?? to benzyna ona nie zamarza tak łatwo nawet przy większych temp. :grin:

To był skrót myślowy, poniżej masz rozwinięcie myśli. :facepalm:

Benzyna jest co prawda praktycznie niewrażliwa na niskie temperatury, ale ma tendencję (a właściwie dodawane do niej biokomponenty) do chłonięcia wody z powietrza. Poza tym, woda dostaje się w formie pary wodnej także w trakcie tankowania auta. W rezultacie, przy małej ilości benzyny w baku, dochodzi do sukcesywnego skraplania się wody na jego ściankach. Woda zassana przez filtr paliwa może zamarznąć albo w nim, albo w przewodach paliwowych.

Widać powodem całego zamieszania, było co? BRAK PALIWA/ZAMARZNIĘTE PALIWO :) no i bardzo dobrze, że tylko tak się skończyło.

Teraz, żeby sprawdzić czy nie strzeliła Ci głowica, pojeżdźij trochę, po jakimś czasie, odkręć (ostrożnie) korek od zbiorniczka wyrównawczego i zobacz czy nie wali bąblami. Obstawiam, że sporo fartu w tym zdarzeniu :) i oby tak było !

Edytowane przez House

Opublikowano

Wczoraj też miałem takiego magika z zamarzniętym płynem, stanęła pompa, jak zakręcił, przeskoczył pasek i 8 zaworów pogięte w vectra 1.6 16v. Masz farta :)

Opublikowano

Jak się jeździ na oparach paliwa w baku, to miesza się to z woda, bo przecież w środku zbiornika woda się też skrapla i stąd później zamarza.