Sedrak Dan Opublikowano 5 Stycznia 2016 Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) Witam ! Wybaczcie syf w aucie... Silnik: 1.8 T BFB 163 KM FWD 5 biegów LPG BRC (reduktor STAG) Wyposażenie: Pełny FIS (czerwony) Radio Symphony 2 + 9 głośników + zmieniarka Zawieszenie 1BE Wielofunkcyjna kierownica Telefon + zestaw głośnomówiący 2x szyby elektryczne Podgrzewane tyłki na przód Elektrycznie składane i podgrzewane lusterka Koła standardowe 16" Wykonane: Uszczelka pod głowicą, pod pokrywą zaworów oraz kilka simeringów na głowicy Czujnik położenia wału korbowego Maska i zderzak malowana Nowe opony Dunlop SP 205/55 R16 Wymieniony filtr paliwa, olejowy, powietrza (ori) oraz Castrol Performance 0W30 przy 379 473 Nowy przekaźnik pompy powietrza wtórnego Nowy rozrząd przy 380 000 Nowa głowica po planowaniu Nowe sprzęgło + dwumas LUK 380 000 Dywaniki gumowe Geyer & Hosaja Rezanie lamp u GWERTY + OSRAM NB 110% xCarlink 20.06.2016 Wymiana oleju przy 388 000 KM na MOTUL 5W30 + płukanka Nowy termostat Nabita klimatyzacja Wymienione głośniki bassowe z przodu na ori z B7 09.07.2016 Nowe świece NKG Czyszczenie wtryskiwaczy gazu oraz wymiana filtrów od gazu 12.07.2016 nowa chłodnica wody nowa sonda lambda przed katalizatorem Nowe klocki przód oraz nowa tarcza przód TEXTAR oraz pasta do tarcza i wypolerowanie piast + wymiana płynu hamulcowego Nowe wycieraczki 21.07.2016 Zamontowany xCarlink Nowe cewki Beru 22.10.2016 Nowe sprężyny na tył Bilstein (dwie kategorie wagowe w górę) Nowe amorki tył Sachs Nowe żarówki Bosch + 120% 08.11.2016 Nowy akumulator Tuborg Silver Automatyczny system otwierania klapy bagażnika 02.12.2016 Nowe tuleje wahacza "banan" Zbieżność Nowy czujnik światła wstecznego Nowe wycieraczki ASO + ramiona AERO Nowy silnik wycieraczki tył Nowy zamek i siłownik klapy bagażnika Nowe opony zimowe przód Vredestein 12.01.2017 Wymiana oleju Motul 5W30 przy 400.000 KM 31.03.2017 Nowa regenerowana pompa paliwa Regeneracja przekładni + nowy płyn do wspomagania 02.07.2017 Nowy zestaw tarcz i klocków Textar przód i tył Nowy płyn hamulcowy 01.11.2017 Tempomat Czujniki parkowania tył VALEO Poduszki pod silnikiem ORI Poduszka pod skrzynią biegów zamiennik 28.12.2017 Świece NKG Mijania: Drogowe/długie : Wiekopomna chwila Edytowane 28 Grudnia 2017 przez Sedrak Dan
grzes283 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Co tu dużo pisać, jak mało widać Witam kolegę z sąsiedniej wsi Powodzenia w rezaniu
Sedrak Dan Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2016 Co tu dużo pisać, jak mało widać Witam kolegę z sąsiedniej wsi Powodzenia w rezaniu Dzięki ! Postaram się jak najszybciej wrzucić zdjęcia. Muszę tylko aparat skombinować , bo pralką zrobione to widzisz jak wyglądają. Choć przy tej piździawie co jest na zewnątrz to nawet auta umyć się nie da
Stich Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Detailing auta co z tymi reflektorami dokladnie ci zrobił kolega?
kufel26 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Mi to wygląda na większą soczewkę, ale niech kolega napisze dokładnie co i jak... Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Sedrak Dan Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Mi to wygląda na większą soczewkę, ale niech kolega napisze dokładnie co i jak... Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Detailing auta co z tymi reflektorami dokladnie ci zrobił kolega? Szczerze nawet dokładnie nie wiem Wypolerowane od środka klosze i wymyte specjalnym płynem ( prawa lampa była cała mleczna, teraz nie ma śladu ), odbłyśnik odnowione, a soczewki bodajże od B8 czy C6 (GWERTY mówił, że te w B6 są strasznie gówniane i nie warto ich robić, tylko wstawiać lepsze ). Efekt BI-Halogen. Mijania świecą o wiele lepiej (wcześniej to były świeczki) jednak dopiero jak włączyłem drogowe to matko jedyna ! Kolega zasłaniał oczy tak światło się odbijało od znaków. Szczerze boje się co by było gdybym Xenon tam wstawił Nie wstawiałem ich( a lampy są już przystosowane, wystarczy tylko żarniki kupić i przetwornicę) , bo nie mam spryskiwaczy. Wolę nie ryzykować. Podał również 3 opcje na lampy do jazdy dziennej. Chłop się zna na rzeczy. Jeśli chodzi o jakość wykonania to jak spojrzy w lampę od 10 cm to widać, że było rezane oraz jedna delikatnie paruje, ale GWERTY mówił, żebym uszczelkom się przyjrzał. Koszt usługi z przesyłką 530 zł + OSRAM . Moim zdaniem warto. Edytowane 11 Stycznia 2016 przez Sedrak Dan
RicS3 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 A co masz na myśli pisząc "Podał również 3 opcje na lampy do jazdy dziennej"? Jakie to opcje jeśli można wiedzieć?
Sedrak Dan Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2016 A co masz na myśli pisząc "Podał również 3 opcje na lampy do jazdy dziennej"? Jakie to opcje jeśli można wiedzieć? Dzienne montowane w lampach. Dzienne montowane w aucie oraz emulator, który powoduje, że normalne lampy święcą około 30% i robią jako dzienne.
Binek1.8T Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Przebieg 381 000, podejrzewam ze autentyczny? Furke ładnie doprowadzasz do fajnego wozidła ?
Sedrak Dan Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2016 Przebieg 381 000, podejrzewam ze autentyczny Furke ładnie doprowadzasz do fajnego wozidła Raczej tak Choć w Polsce wszystko jest możliwe. Staram się jak mogę pod względem finansowym. Postanowiłem co miesiąc jedną, dwie rzeczy w aucie robić. W tym miesiącu idzie mocniejszy reduktor do gazu i jak się uda nowa szyba czołowa i spryskiwacze.
edekxp Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 (edytowane) Reduktory BRC są chol.. drogie nie wspomnąć o wtryskach. Czasem lepiej wywalić tą drogą instalację i wstawic nową staga lub techa, tymbardziej że jest mało zakładów co ogarnia brc. BRC nie ma nic nadzwyczajnego poza innym instalacjami. Koszt np. Staga qbox + hana pojedyńcza + AC r-01(250) około 1000zł cześci Edytowane 13 Stycznia 2016 przez edekxp
Stich Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Mi to wygląda na większą soczewkę, ale niech kolega napisze dokładnie co i jak... Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Detailing auta co z tymi reflektorami dokladnie ci zrobił kolega? . Efekt BI-Halogen. Mijania świecą o wiele lepiej (wcześniej to były świeczki) jednak dopiero jak włączyłem drogowe to matko jedyna ! co to znaczy bi halogen? ze soczewka swieci jako mijania i jako długie?
Sedrak Dan Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2016 Reduktory BRC są chol.. drogie nie wspomnąć o wtryskach. Czasem lepiej wywalić tą drogą instalację i wstawic nową staga lub techa, tymbardziej że jest mało zakładów co ogarnia brc. BRC nie ma nic nadzwyczajnego poza innym instalacjami. Koszt np. Staga qbox + hana pojedyńcza + AC r-01(250) około 1000zł cześci Reduktor będzie szedł chyba STAGa (250 KM) i muszę się wypytać czy wtryski wytrzymają tyle i zobaczmy co dalej. Mi to wygląda na większą soczewkę, ale niech kolega napisze dokładnie co i jak... Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Detailing auta co z tymi reflektorami dokladnie ci zrobił kolega? . Efekt BI-Halogen. Mijania świecą o wiele lepiej (wcześniej to były świeczki) jednak dopiero jak włączyłem drogowe to matko jedyna ! co to znaczy bi halogen? ze soczewka swieci jako mijania i jako długie? Pytaj się mnie , a ja Ciebie Ogólnie jest to , to samo co BI-XEXON , ale bez żarników . Stąd Bi-Halogen Kilka drobnostek porobionych. Mechanik mówi, że auto zdrowe . Niedługo wpadnie nowa instalacja gazowa, klocki, świecie, olej + płukanka już zrobiona , bo czeka mnie wycieczka do Niemiec w lipcu (4000 KM ! ) , więc trzeba się przygotować. Prawdziwy test auta Trzeba tylko do tego czasu zamontować BT oraz xCarlink i będzie ogień !
Sedrak Dan Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2017 Nowa zdjęcia jakby kogoś interesowało
_Michał_ Opublikowano 11 Listopada 2018 Opublikowano 11 Listopada 2018 Witam Jak tam postępy z wymianą gazu i wizyta w tune-up.
Rekomendowane odpowiedzi