Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

F1, Rajdy i Motorsport

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A mi nie,z takim doświadczeniem i potencjałem finansowym dali d*py,niczego im nie brakowało,więc sami sa sobie winni

Szkoda jest kierowców że ich umiejętności niestety nie miały nic do powiedzenia:kwasny:

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Wyświetleń 309,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Początek tego sezonu dobitnie pokazuje,ze na tym poziomie zaawansowania technicznego,kierowca jest najmniej istoty,liczy sie bolid,strategia,szczęście i dopiero umiejętności kierowcy,w tej kolejności,w F1 wiekszosc kierowcow jest na bardzo podobnym poziomie,sprzęt odgrywa pierwsze skrzypce,moim zdaniem:wink:

Opublikowano
Początek tego sezonu dobitnie pokazuje,ze na tym poziomie zaawansowania technicznego,kierowca jest najmniej istoty,liczy sie bolid,strategia,szczęście i dopiero umiejętności kierowcy,w tej kolejności,w F1 wiekszosc kierowcow jest na bardzo podobnym poziomie,sprzęt odgrywa pierwsze skrzypce,moim zdaniem:wink:

Chore jak dla mnie jest to że żeby jeździć w f1 kierowcy musieli włożyć spory kapitał dla zespolow:facepalm: Powinni jeździć najlepsi a nie ci którzy mają poparcie u szejkow itp:kwasny:

Opublikowano

No wlasnie,to najlepiej dowodzi,ze kierowca nie jest aż tak istotny,jak kasa na technologie:wink:

dlatego,zamiast sie spuszczac nad kierowcami,powinnismy brać przykład z wyścigów konnych,tam maja w d*pie jezdzca,koń sie liczy i to na konia sie stawia,nie na jezdzca

Opublikowano

Ja osobiście jeśli chodzi o F1 mało się interesuje tym czy tamtym zawodnikiem, co tam sobie nowego w ucho włożył, jaką fryzurę zrobił. Bardziej ten sport interesuje mnie od strony technicznej. No i rzecz jasna same widowisko.

Opublikowano
Ja osobiście jeśli chodzi o F1 mało się interesuje tym czy tamtym zawodnikiem, co tam sobie nowego w ucho włożył, jaką fryzurę zrobił. Bardziej ten sport interesuje mnie od strony technicznej. No i rzecz jasna same widowisko.

W tym tylko problem że od strony technicznej zwykły widz sobie niewiele poogląda bo wszystko jest tajemnicą.:wink:

Opublikowano

A mnie sie taka forma podoba ze zaawansowanie techniczne ma znaczenie.

Może to tak wyglada ze kierowca ma małe znaczenie, ale nie jest tak.

Nie wiem ilu z was jeździło na gokartach na takim torze na dworze na ktorym sie profesjonalnie ściga, bo ja jeżdzę od czasu do czasu i powiem wam ze najtrudniejszym jest przez cały czas na limicie jechać. Zeby wycisnąć ostatnie dziesiąte sekundy potrzeba tez kondycji fizycznej. Ja po 30min nie czuje rąk, a kierowcy F1 jeżdżą po 1,5 godziny w jeszcze ekstemalniejszych warunkach.

Każdy z pierwszej dziesiątki to najlepsi z najlepszych- którzy potrafią wykorzystać wszystko z bolidu.

Reszta to wyścig technologiczny i to tez mnie fascynuje- ze np. Mercedes jest lepszy od Ferrari, a Renault dał d*py po całości.

Opublikowano

Więc sie zgadzasz ze kierowca jest nie istotny,cze nie zgadzasz? bo twoja wypowiedz przeczy i zarazem potwierdza obie tezy:decayed:

najpierw piszesz,ze sie nie zgadzasz,a za chwile,ze kierowcy sa na jednakowym poziomie,więc to bolid jest najważniejszy:whistling:

Opublikowano

Tutaj tylko jednostki napędowe robią różnice. W zakrętach redbull radził sobie dużo lepiej ale na wyjściu brakowało mocy

Opublikowano

A może kwestia stylu jazdy, jednak do tej pory jeździli wolnossakami a teraz z turbinka to troche inna charakterystyka :decayed:

Opublikowano

żeby potwierdzić, czy auto jest "winne" , czy kierowca- trzeba by powrócić do starych bolidów i przeprowadzić testy w takich samych warunkach- wtedy odpowiedź by się znalazła, czy Vettel nie radzi sobie z nowym bolidem, czy po prostu koncentracja i koordynacja podupada, czy Hammilton z Rosbergiem mają za***iste auta,(jak redbull dotychczas) czy to właśnie ich koncentracja i koordynacja jest teraz lepsza, szybsza et cetera...:wink:

Opublikowano

Ważne by każdy kolejny wyścig był również widowiskowy czego sobie i wam wszystkim życzę :wink::decayed:

Opublikowano
żeby potwierdzić, czy auto jest "winne" , czy kierowca- trzeba by powrócić do starych bolidów i przeprowadzić testy w takich samych warunkach- wtedy odpowiedź by się znalazła, czy Vettel nie radzi sobie z nowym bolidem, czy po prostu koncentracja i koordynacja podupada, czy Hammilton z Rosbergiem mają za***iste auta,(jak redbull dotychczas) czy to właśnie ich koncentracja i koordynacja jest teraz lepsza, szybsza et cetera...:wink:

Dominik odpowiedz padła w wyścigu. widziałeś po neutralizacji start mercedesów? Na prostej około 1km jak odjechały. Wcisnąć oporowo gaz chyba każdy potrafi:wink:

Opublikowano

U, w F1, szczególnie teraz z tym wciskaniem gazu to też trzeba uważać :decayed:

Opublikowano
Więc sie zgadzasz ze kierowca jest nie istotny,cze nie zgadzasz? bo twoja wypowiedz przeczy i zarazem potwierdza obie tezy:decayed:

najpierw piszesz,ze sie nie zgadzasz,a za chwile,ze kierowcy sa na jednakowym poziomie,więc to bolid jest najważniejszy:whistling:

Masz racje ze nielatwo to zrozumiec co napisalem. :decayed:

Kierowca jest o tyle wazny dla mnie ze musi przedstawiac jakis poziom kondycji fizycznej i talentu.

Mysle ze roznice w tym sa niewielkie, bo to najlepsi z najlepszych. Tylko tacy wygrywaja Tytuly, bo wygrac jeden wyscig- to sie moze zdarzyc dzieki zrzadzeniu losu (Robert Kubica tez skorzystal z tego ze dwoch najlepszych odpadlo). Inni nie maja tam wiekszej racji bytu, i mimo ze jest tak ze niektorzy dostaja sie tam dzieki kasie, to i tak nie sa to osoby ktore maja stycznosc z tym sportem "od wczoraj". Poza tym te osoby (ktore placa zeby sie dostac do F1) zazwyczaj sie dostaja do slabszych teamow i tylko talent im pozwoli sie dostac do najlepszych stajni.

I tutaj jestesmy przy kwestii zaawansowania technologicznego. Gdyby nie bylo tych roznic to:

A) Kierowcy nie mieliby parcia zeby dostac sie do najlepszego teamu (co sie rowna duzej kasie)

B) Producenci samochodowi nie mieliby motywacji wystawiania teamu fabrycznego. (Brak efektu reklamy/marketingu)

Nie oszukujmy sie, kasa napedza ludzi i sport. Im wieksza kasa w sporcie- tym lepiej oplacani zawodnicy i wieksza slawa- to jest prawdziwy doping. Porownajcie sobie zarobki najlepszych Zawodnikow F1 lub Pilki noznej z najlepszymi zawodnikami jakiejs mniej popularnej dyscypliny (malo reklam) na przyklad Paralympics....

Podsumowujac: jest to wspolzawodnictwo w dziedzinie mysli technicznej w ktorej mistrzami zostaja tylko najlepsi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, ma ktoś jakieś sprawdzone źródełko, gdzie można obejrzeć wyścig już po jego zakończeniu?

Na święta jestem odcięty od Polsatu Sport, na ipli i innych streamach na żywo chyba tylko ... :kwasny:

Opublikowano

Skończyłem oglądać nie dawno film na TVP2 pt. Driven (Wyścig). Tak sobie pomyślałem: "Szkoda, że już Kubica nie startuje w F1" :confused4:

Opublikowano

Ja tam zawsze wpisuje w google i coś się uda znaleźć. A jak live nie mogę to ściągam z chomika :)

Opublikowano

Szybko się na chomiku pojawia? Bo live na pewno nie obejrzę (śniadania i te sprawy).

Opublikowano

Mam wrażenie,ze vettel płacze,jakiś dziwny ton głosu ma:decayed: