kubabkb Opublikowano 9 Stycznia 2016 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Mial ktos podobny problem z odma jak na zdjeciu? co moze byc przyczyna?
piotrsob1 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Brak opaski zaciskowej na króćcu pokrywy głowicy
kubabkb Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2016 dzieki piotr Moglbys mi podac numer tej czesc?
Ralen Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 kup zwykłą metalową skręcaną na śrubkę w zwykłym motoryzacyjnym myślę że zda egzamin a to żaden pieniądz
kubabkb Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2016 ale w ktorym miejscu ja zalozyc? bo u gory jedna mam juz zalozona i u dolu tez.
piotrsob1 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Albo mam coś ze wzrokiem albo to nie twoje zdjęcia W każdym bądź razie ja na pierwszym zdjęciu nie widzę opaski na króćcu pokrywy zaworów Na króćcu przy turbo opaska jest A szczelność rurki odmy w ogóle sprawdzałeś ? Edytowane 10 Stycznia 2016 przez piotrsob1
kubabkb Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) nie sprawdzalem szczelnosci, jak to najlepiej zrobic? zdj. sa moje:) teraz juz widze ale i tak wyciek jest tak jakby tylko na srodku, jakby w tej harmonijce cos pelko Edytowane 10 Stycznia 2016 przez kubabkb
piotrsob1 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Olej może od niewidocznej strony ściekać w dół i na harmonijce dopiero się po niej rozlewa, albo harmonijka jest pęknięta Żeby ją dokładnie sprawdzić to trzeba rurkę odmy zdemontować i sprawdzić organoleptycznie ( najlepiej na gorącym silniku zdejmować , bo na zimnym może popękać ) Edytowane 10 Stycznia 2016 przez piotrsob1
kubabkb Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2016 jaki wplyw na auto ma jazda z peknieta(nieszczelna) rurka odmy? dzis sprawdze ta ruke, ale wydaje mi sie ze bedzie peknieta w tej harmonijce znalazlem na necie taka aukcje, oplaca sie brac calaosc czy poszukac samej rurki: http://allegro.pl/audi-a4-a6-waz-rurka-odpowietrzajaca-038103493ae-i5114198269.html
Ralen Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zobacz ile kosztuje nowa i sprawdź sobie też cenę w ASO. Może nie są to wielkie pieniądze a z tymi używanymi bywa różnie.Kupiłem używane Vacuum i jest żyleta ale zdarzyło mi się kupić do B6 ramionka wycieraczek od B7 i gość zarzekał się że sprawne a jak dotarło do mnie to okazało się że jedno ma sprężyny słabe i piórek dobrze do szyby nie dociska (nie zbiera w środkowej częsci szyby)
piotrsob1 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) jaki wplyw na auto ma jazda z peknieta(nieszczelna) rurka odmy? dzis sprawdze ta ruke, ale wydaje mi sie ze bedzie peknieta w tej harmonijce znalazlem na necie taka aukcje, oplaca sie brac calaosc czy poszukac samej rurki: http://allegro.pl/audi-a4-a6-waz-rurka-odpowietrzajaca-038103493ae-i5114198269.html Nie martw się na zapas Wyczyść dokładnie rurkę szmatą , albo przemyj benzyną ( tylko na zimnym silniku ), załóż opaskę i pojeździj. Dopiero jak ten zabieg nie pomoże , to będziesz miał ździebko większe zmartwienie Edytowane 11 Stycznia 2016 przez piotrsob1
kubabkb Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2016 dzis odrecajac korek od oleju zaczela buchac delikatna para oraz korek zaczol podskakiwac, bulgotal olej az wypryskiwal na oslone silnika oraz czuc bardzo spalinami, chyba jednak odma jest juz zwalonam co mozesz doradzic piotr w takim wypadku? jesli chodzi o rurke juz chyba nie warto jej sprawdzac bo olej chyba saczy sie od gory tak mi sie wydaje
Talib13 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 bulgotanie i podskakiwanie korka w PD to norma nie przejmuj się tym, w końcu jakoś ten wałek i cała reszta musi być smarowana, jeżeli chcesz możesz wymienić odmę (całą pokrywę zaworów, ten czarny plastik, ale tylko na nową z ASO z niby poprawioną odmą, uważaj tylko na cenę ) tak wygląda wymiana odmy. Ja radziłbym założyć tą opaskę jeżeli nie pomoże to sprawdzić tą rurkę czy nie jest pęknięta jeżeli tak rozejrzeć się za nową ASO cena może być niska lub dobrą używką.
kubabkb Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2016 dzis probowalem zdjac ta rurke od gory i nie dalem rady(nie chcialem jej polamac) to normalne ze tak ciezko schodzi? macie jakis patent na zdjecie jej bez polamania?
piotrsob1 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 To nie zdejmuj jej, tylko zamontuj skręcaną opaskę , wyczyść wszystko i dopiero jak nie pomoże i wyciek nie ustanie , to będziesz mógł ją spokojnie połamać , ( pod warunkiem że będziesz miał już kupioną nówkę sztukę )
M4ssive Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Panowie, podepnę się pod temat żeby niepotrzebnie zakładać innego. Coś się poci w tamtym miejscu, ale nie wiem skąd to może być. Jakieś pomysły ? Pozdrawiam Koledzy, ktoś coś podejrzewa ? Gdzie szukać przyczyny ?
kubabkb Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2019 (edytowane) Panowie odswiezam temat, poniewaz olej dalej saczy sie w tej okolicy odmy po rurce, mimo zalozenia opaski i sprawdzenia czy nie jest peknieta. teraz pytanie skad sie bierze ten olej tam, jest go coraz wiecej. Odma juz w tak kiepskim stanie? Edytowane 8 Stycznia 2019 przez kubabkb
bobikos Opublikowano 8 Stycznia 2019 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Powinieneś zdemontować pokrywę i ją wypłukać chemią. Jak się zawali olejem to separator który jest wewnątrz przestaje działać i wali więcej oleju w dolot. Samą rurkę też wymień na nową bo zapewne jest pęknięta na harmonijce.
kubabkb Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2019 jak sprawdzic droznosc odmy jesli jest na stale wbudowana w pokrywie zaworow? ma ktos jakis patent sprawdzony?
szalonyharry Opublikowano 9 Stycznia 2019 Opublikowano 9 Stycznia 2019 dmuchnąć w odme , ma byc drożna przy dmuchaniu i wciaganiu powietrza . ( korek odkreć )
Rekomendowane odpowiedzi