kamulator Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, Kupiłem moduł od kkam do automatycznego składania lusterek i nie do końca rozumiem schemat dołączony do modułów bo nie zabardzo zgadzają mi się kolory przewodów w kostkach, które idą do modułu. Ktoś by mógł bardziej objaśnić która to kostka (np od lusterka, itp) i który pin dla b7: Może ktoś montował i wie jak dokładnie powinno to iśc. Edytowane 14 Stycznia 2016 przez kamulator
kamulator Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) Mam takie same kolory ale kilka sie dubluje ( bo ktoś majstorwał) i już zgłupiałem. Kostka A i B modułu to która dokładnie? będzie prościej. W module są 4 ( 1x32 pinowa boczek, 1 x 14 pin lusterka i dwie nie pamiętam ilu pinowe z czego jedna to chyba pamieć a druga z wiazki drzwiowej) , potrzebuje które to kostki i ewentualnie nr. pinów. Edytowane 14 Stycznia 2016 przez kamulator
Robero321 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Masz dwa przewody zailające --Przy module znajdującym się w drzwiach brązowy to będzie masa czerwony to plus poznasz je bo są najgrubsze z nich. (dolutowujesz się do nich) o ile pamiętam to w silniczku Pin 1 to(+) Pin 2 to (-) Tam podpinasz plus i minus z modułu od Krzyśka -- Potem masz dwa kolejne Pomarańczowe z brązowym i z zielonym to są przewody CAN skręcasz przewody w M. krzyska (6 i 7) ze sobą i tez się podlutowujesz do Modułu w drzwiach --Pin 9: Masa silnika składającego (różowy) Pin 10: Zasilanie silnika składającego (niebieski) te przecinasz i w nie wpinasz i do jednego wpinasz ()niebieskiego ) zz jedenej strony 4 z M. Krzyśka w drugą stronę 9 od M. Krzyśka -- Zdrugim przewodem od składania lusterka robisz to samo (różowy PIN (9) Przecinasz i w jedną stronę (w stronę ori modułu ) wpinasz się kablem nr 5 z M. Krzyśka a w drugą stronę do lustra podlutowujesz kabel nr 10 z M. Krzyska. To jest proste jak budowa cepa
kamulator Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Tak tylko widzisz mam trzy przewody różowe. Jeden który idzie do silniczka z wiązki drzwiowej, drugi w kostce, która idzie od lusterka do silniczka i 3 jeszcze w najmniejszej kostce . Druga sprawa, pomarańczowo zielony i brązowy idą do modułu komfortu i też znajdują się w kostce która dochodzi z drzwi do silniczka(modułu drzwiowego). Ja wiem, że wszystko jest banalne pod warunkiem, że jest dobrze oznaczone. Bo ze schematu wychodzi mi, że w module drzwiowym są kotski A i B, z których w kostce A znajde przewody czerwony i czarny (wiadome +/-) i mam je w dwoch kostkach od lusterka pomarńczowej i drugiej czarnej (w drugiej te grube - idą w wiązce drzwiowej do modułu) oraz kostke B w której znajde pozostałe 4 przewody. Ale tak mi się nie zgadzają kolory przewodów bo różowy i niebieski jest w wiązce od lusterka tej pomarańczowej (14 pin) , która idzie do modułu drzwiowego ale są też w dwóch innych kostkach, natomiast tak jak pisałem wcześniej pomarańczowe z zielonym i brązowym są tylko w wiązce drzwiowej. Nie wiem co na tym schemacie ma znaczyć A i B, bo jeżeli oznaczenie kostek to tak mi wychodzi źle. Powinno być np tak: pin 1 moduł Krzyska do pin nr 1 czarna kostka (16pin) moduł drzwi i wtedy było by bez problemu Edytowane 15 Stycznia 2016 przez kamulator
Robero321 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Nie sugeruj sie kostkami i numerami A B bo tam jest coś nie tak juz nie pamiętam Różowy kabel interesuje Cie we wtyczce od lusterka inne olewasz niebieski też w wtyczce od lusterka
Robero321 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Can jest w kolejnej wtyczce zdaje się w tej samej co i zasilanie i to w zasadzie wszystko
tomiksad Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 Dnia 14-1-2016 o 21:54, kamulator napisał: Witam, Kupiłem moduł od kkam do automatycznego składania lusterek i nie do końca rozumiem schemat dołączony do modułów bo nie zabardzo zgadzają mi się kolory przewodów w kostkach, które idą do modułu. Ktoś by mógł bardziej objaśnić która to kostka (np od lusterka, itp) i który pin dla b7: Może ktoś montował i wie jak dokładnie powinno to iśc. Witam gdzie mogę zakupić taki moduł??
Rekomendowane odpowiedzi