Opublikowano 20 Czerwca 201610 l Sranie w banie. Pomiędzy wałkiem ssącym a kołem zębatym jest zawór który reguluje ustawienie walka w zależności od obrotów oraz obciążenia. I to w nim jest problem a co za tym idzie rownież z synchronizacją wałka ssacego z wałem korbowym. Kolejna sprawą jest podstawa w której są sitka a te często się zapychają i stąd problem z pracą silnika. Edytowane 20 Czerwca 201610 l przez Dev
Opublikowano 20 Czerwca 201610 l Sranie w banie. Pomiędzy wałkiem ssącym a kołem zębatym jest zawór który reguluje ustawienie walka w zależności od obrotów oraz obciążenia. I to w nim jest problem a co za tym idzie rownież z synchronizacją wałka ssacego z wałem korbowym. Kolejna sprawą jest podstawa w której są sitka a te często się zapychają i stąd problem z pracą silnika. A mzożesz pokazać o jaki zawór chodzi ? Edytowane 20 Czerwca 201610 l przez arrcio
Opublikowano 20 Czerwca 201610 l Tak jak pisałem wcześniej, wymieniłem ten zawór ze zdjęcia oraz czujnik położenia wałka rozrządu i dalej bez zmian. Więc już nie wiem w jakim kierunku iść...
Opublikowano 20 Czerwca 201610 l Jaka podstawa?? Tu na tym zdjęciu coś jest? A może na tym/.. Edytowane 20 Czerwca 201610 l przez arrcio
Opublikowano 20 Czerwca 201610 l Niby to z tym że zdjęcie przedmiotu nie zgadza się z rysunkiem. Jutro zajrzę do ETKI to Wam napiszę nr
Opublikowano 20 Czerwca 201610 l W podstawie są kanaliki które zasilają w olej zawór. W podstawie są sitka które się zapychają. Resztę już chyba rozumiesz ? Edytowane 20 Czerwca 201610 l przez Dev
Opublikowano 20 Czerwca 201610 l JAKOŚ NIE CHCE MI SIĘ WIERZYĆ ŻEBY TO MIAŁO AŻ TAKIE ZNACZENIE ... Edytowane 20 Czerwca 201610 l przez arrcio
Opublikowano 20 Czerwca 201610 l A kogo to obchodzi hm ? Kilka miesięcy temu robiłem A5kę z takim samym silnikiem jak Twój. Teorie były różne: łańcuch ślizgi kola czujniki itd itp. Rozebrałem wszystko, poskładałem na blokady i wszystko grało. Odpaliłem, d...pa dalej to samo. Znowu Rozebrałeb i dokładnie wszystkiemu się przejrzałem, ryzyk-fizyk zmieniłem zawór oraz podstawę i jak ręką odjął.
Opublikowano 20 Czerwca 201610 l A kogo to obchodzi hm ? Kilka miesięcy temu robiłem A5kę z takim samym silnikiem jak Twój. Teorie były różne: łańcuch ślizgi kola czujniki itd itp. Rozebrałem wszystko, poskładałem na blokady i wszystko grało. Odpaliłem, d...pa dalej to samo. Znowu Rozebrałeb i dokładnie wszystkiemu się przejrzałem, ryzyk-fizyk zmieniłem zawór oraz podstawę i jak ręką odjął. No tak akurat może trafiłeś z tą podstawą... moim zdaniem w grę jeszcze wchodzi pompa oleju oraz wałek rozrządu także to loteria ale akurat trafiłeś.
Opublikowano 20 Czerwca 201610 l Pompę oleju sprawdzałem pierwszą jak i ciśnienie, wszystko grało. Znam już kilka przypadków tych silników w których wymiana tych elementów załatwiła problem z pracą.
Opublikowano 20 Czerwca 201610 l A pamiętasz może jakie miałeś ciśnienie??? Ale nie ma reguły że właśnie te dwa elementy czyli podstawa i zawór załatwiły temat.
Opublikowano 20 Czerwca 201610 l B8 ma dwustopniowy podział ciśnienia oleju. Do 2500-3000 obr/min ma ok 2-2.5 bara Powyżej 3000 skacze na 4 bary I tutaj było wszystko ok. Nie wiem czy to jest regułą ale po wymianie tych dwóch elementów auta odzyły Edytowane 20 Czerwca 201610 l przez Dev
Opublikowano 20 Czerwca 201610 l Człowieku, w Bieszczadach w żadnym serwisie oponiarskim nie uswiadczysz klucza dynamometrycznego, a ty o blokadach jakiś :-P Za 120pln kupiłem sobie sam, to patrzą jak na marsjanina bo nie pozwalam im śrub do oporu dokręcac. Ale zawsze naiwnego znajdą bo "za flaszkę" zrobi...
Opublikowano 20 Czerwca 201610 l A ok.1000obr/min kojarzysz może?? bo coś mi się wydaje że u mnie było 1 bar przy tej wartości obrotów...