Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błąd po wymianie rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sranie w banie. Pomiędzy wałkiem ssącym a kołem zębatym jest zawór który reguluje ustawienie walka w zależności od obrotów oraz obciążenia. I to w nim jest problem a co za tym idzie rownież z synchronizacją wałka ssacego z wałem korbowym. Kolejna sprawą jest podstawa w której są sitka a te często się zapychają i stąd problem z pracą silnika.

Edytowane przez Dev

Opublikowano

Sranie w banie. Pomiędzy wałkiem ssącym a kołem zębatym jest zawór który reguluje ustawienie walka w zależności od obrotów oraz obciążenia. I to w nim jest problem a co za tym idzie rownież z synchronizacją wałka ssacego z wałem korbowym. Kolejna sprawą jest podstawa w której są sitka a te często się zapychają i stąd problem z pracą silnika.

A mzożesz pokazać o jaki zawór chodzi ?

jpeg2gifp_sqnxxpn.jpg

Edytowane przez arrcio

Opublikowano

Dokładnie o ten który zapodales

Opublikowano

Tak jak pisałem wcześniej, wymieniłem ten zawór ze zdjęcia oraz czujnik położenia wałka rozrządu i dalej bez zmian. Więc już nie wiem w jakim kierunku iść...

Opublikowano

Jeszcze podstawa

Opublikowano

Jaka podstawa??

Tu na tym zdjęciu coś jest?

670103200_sqnxxns.png

A może na tym/..

627109200_sqnxxeq.png

Edytowane przez arrcio

Opublikowano

Masz zdjęcie w odpowiedzi nr 20

Opublikowano

Masz zdjęcie w odpowiedzi nr 20

pokrywajp_sqnxxqp.jpg o tym mówisz?

Opublikowano

Niby to z tym że zdjęcie przedmiotu nie zgadza się z rysunkiem. Jutro zajrzę do ETKI to Wam napiszę nr

Opublikowano

2Ur6jJEjp_sqnxnpp.jpg

A co ma za znaczenie ta podstawa??

Opublikowano

W podstawie są kanaliki które zasilają w olej zawór. W podstawie są sitka które się zapychają. Resztę już chyba rozumiesz ?

Edytowane przez Dev

Opublikowano

06h-103-1_sqnxnww.jpg

06h-103-1_sqnxnsp.jpg

JAKOŚ NIE CHCE MI SIĘ WIERZYĆ ŻEBY TO MIAŁO AŻ TAKIE ZNACZENIE ...

Edytowane przez arrcio

Opublikowano

A kogo to obchodzi hm ?

Kilka miesięcy temu robiłem A5kę z takim samym silnikiem jak Twój.

Teorie były różne: łańcuch ślizgi kola czujniki itd itp. Rozebrałem wszystko, poskładałem na blokady i wszystko grało. Odpaliłem, d...pa dalej to samo. Znowu Rozebrałeb i dokładnie wszystkiemu się przejrzałem, ryzyk-fizyk zmieniłem zawór oraz podstawę i jak ręką odjął.

Opublikowano

A kogo to obchodzi hm ?

Kilka miesięcy temu robiłem A5kę z takim samym silnikiem jak Twój.

Teorie były różne: łańcuch ślizgi kola czujniki itd itp. Rozebrałem wszystko, poskładałem na blokady i wszystko grało. Odpaliłem, d...pa dalej to samo. Znowu Rozebrałeb i dokładnie wszystkiemu się przejrzałem, ryzyk-fizyk zmieniłem zawór oraz podstawę i jak ręką odjął.

No tak akurat może trafiłeś z tą podstawą... moim zdaniem w grę jeszcze wchodzi pompa oleju oraz wałek rozrządu także to loteria ale akurat trafiłeś.

Opublikowano

Pompę oleju sprawdzałem pierwszą jak i ciśnienie, wszystko grało. Znam już kilka przypadków tych silników w których wymiana tych elementów załatwiła problem z pracą.

Opublikowano

A pamiętasz może jakie miałeś ciśnienie??? Ale nie ma reguły że właśnie te dwa elementy czyli podstawa i zawór załatwiły temat.

Opublikowano

B8 ma dwustopniowy podział ciśnienia oleju.

Do 2500-3000 obr/min ma ok 2-2.5 bara

Powyżej 3000 skacze na 4 bary

I tutaj było wszystko ok.

Nie wiem czy to jest regułą ale po wymianie tych dwóch elementów auta odzyły

Edytowane przez Dev

Opublikowano

Człowieku, w Bieszczadach w żadnym serwisie oponiarskim nie uswiadczysz klucza dynamometrycznego, a ty o blokadach jakiś :-P

Za 120pln kupiłem sobie sam, to patrzą jak na marsjanina bo nie pozwalam im śrub do oporu dokręcac. Ale zawsze naiwnego znajdą bo "za flaszkę" zrobi...

Opublikowano

A ok.1000obr/min kojarzysz może?? bo coś mi się wydaje że u mnie było 1 bar przy tej wartości obrotów...

Opublikowano

Z tego co pamiętam to 1.3bara