Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Masakrycznie panujące szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam wielki problem z panującymi szybami Auto a4 98r 1.8t wskrucie wygląda to tak że przy działającej klimie +5 jest ok ale przy nizszej temperaturze masakra przednią szybą potrafi mieć krople filtr kabinowy wymieniony na węglowy.gumowe dywaniki .brak wyczuwalne wilgoci na podlodze kilka woreczków pochłaniających wilgoć a mimo to wielką salna nagrzewnica nie cienkie brak ubytków płynu i brak słodkiego zapachu Pomocy !!!

Opublikowano

Pod dywanikami sprawdz czy nie ma wody być może tam się zbiera

Opublikowano
  • Autor

Niema wody pod dywanikami i pod wykładziną praktycznie wilgoci też niema

Opublikowano

Stawiam na padnięty silniczek sterowania obiegiem zewnętrznym/wewnętrznym. Zobacz pod filtrem kabinowym czy klapka reaguje na włączenie i wyłączenie klimy

Wysłane z mojego Galaxy S6 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dokładnie, może to być przyczyną. Kolejna sprawa, to dystanse, jakie pokonujesz. W środku zawsze będziesz miał wilgoć - taka pora roku, jeśli nie ma kiedy się wysuszyć wewnątrz, wówczas problem będzie się nasilał ( przerabiałem to jeżdżąc do pracy 5km ) Następna sprawa, to szyby, mimo wszystko w zimę powinny być klarownie czyste, żeby para nie miała się na czym osadzić. Co do dywaników, to gumowe w dużym stopniu niwelują parowanie szyb - także dobry krok.

Zanim wyłączysz auto, to ustaw nawiew na zimne powietrze - nie będzie aż takiej różnicy temperatury i też szyby będą mniej parować. :hi:

Opublikowano

do sprawdzenia odpływ skroplin z parownika, miałem w innym aucie tak, że odpływ był zatkany i cała wilgoć była wdmuchiwana do środka...

Opublikowano

Auto a4 98r 1.8t

Jak długo masz ten pojazd i od kiedy opisane problemy?

Opublikowano
  • Autor

Pojazd mam od kwietnia 2015 r Klapka obiegu pracuje sprawdzalem Odpływ skroplin drożny latem ładnie cienkie z niego wodą Dystanse pokonywanie to 30 km w jedną stronę jesienią już pojawiło się parowanie ale nie było tak uciążliwe teraz to masakra Szyby też mylem nawet jakimś płynem do mycia szyb Antypatra i też lipa

Opublikowano

Czystość szyb od środka a właściwie jej brak to może być powodem . Sprawdź czy układ ogrzewania jest szczelny.

Opublikowano
  • Autor

Szyby myje czesto A ogrzewanie jest sprawne płynu nie ubywa i nie czuć slodkisci w aucie

Opublikowano

Klapa obiegu wewnętrznego jest otwarta?

Opublikowano
  • Autor

Klapka zamknięta powietrze bieze z zewnątrz przez nowy filtr węglowy

Walczył em dziś cały dzień i jedyne co znalazłem to wilgotna uszczelka pod mocowaniem filtra kabinowego poszedł silikon i obadamy sprawę

Opublikowano

uszczelką pod obudową ecu tak samo się leje zwłaszcza jak jest tam szlam z liści i nie drożny jest kanał pod obudową ecu. Jeśli woda dostawała ci się pod uszczelka filtra przeciwpyłkowego do woda nie leje się na dywanik tylko wsiąka w wygłuszenie ściany grodziowej identyczna sytuacja jest po stronie obudowy ecu. Sprawdź pod wykładziną z tyłu pod nogami pasażerów bo z przodu może być suchutko a z tyłu jezioro konstrukcja podłogi jest tak zbudowana że woda płynie do tyłu pod nogi pasażerów i tam się zbiera. Przerabiałem to w kilku a4 i paskach b5. Silikon to najgorsze rozwiązanie bo jest na bazie octu i zżera farbę i po czasie cieknie znowu, do uszczelniania jest specjalna masa boll ja przynajmniej z takiej korzystam i nigdy nie było problemów.

Edytowane przez Tom A4

Opublikowano
  • Autor

Korzystałem z uszczelki w płynie Reinzosil nie jest na occie a dzisiaj zajme się obudowa ECU nie do konca wiem jak się pozbyć wody z wykładziny z tyłu auta faktycznie jest małe jeziorko Może faktycznie usterka zanalizowana

Opublikowano

Aby pozbyć się wody to chyba najlepiej wymontować wykładzinę i suszyć. Chyba że ktoś ma jakiś dobry, nieinwazyjny sposób... :eusathink:

Opublikowano
  • Autor

ECU zaklejone ale jednak profilaktycznie ,nie uciekło tylko było mokro pod obudowa filtra kabinowego. Wykładziny suszę suszarakani do włosów i farelkami ,ciekawe jestem tych zabiegów czy to pomoże w walce z para ???A sobota się konczy

Opublikowano

Miałem identycznie , chociaż ciekło z innego powodu .Żeby osuszyć wywaliłem fotele , popuściłem mocowanie wygłuszenia całej podłogi i podniosłem ją na drewnianych

klockach żeby odessać wodę od dołu (wodnym odkurzaczem bez wody).

Potem dmuchawy z ciepłym powietrzem miejsce po miejscu (też od spodu ) , na dużo godzin.

Od góry suszenie nic nie dawało bo cała woda siedziała od dołu przy podłodze .

Tyle że ja to robiłem latem to było łatwiej niż teraz.

Opublikowano
  • Autor

Umnie nie ma wody jako płynu jest tylko wilgoć Próbuje suszarka i farelkami w garażu Jedną strona już jako tako Zaraz biorę się za drugą