andrzej6531 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Witam, Czy przyczyną ograniczenia obrotów do 2,5k może być uszkodzenie chłodnicy(brak płynu)? Chciałem przejechać z garażu do garażu i zauważyłem właśnie takie ograniczenie, kiedy chciałem dać gazu na luzie(operacja przejazdu trwała może max 2 min)
Hohe Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Na "luzie" jest ogranicznik i na tyle się tylko wkręca.
andrzej6531 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2016 Dziękuję za odpowiedź :-)Nie chciałbym zakładać następnego tematu, ale co szumi jeszcze przez około 20s po wyłączenia silnika? i co szumi w panelu climatronica ?
Hohe Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Ciężko wyczuć co Ci szumi. Może wentylator chłodnicy? Czasami, jak zgasisz auto podczas wypalania DPFa, to wentylator lubi sobie jeszcze pohulać.
koper84444 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Dziękuję za odpowiedź :-) Nie chciałbym zakładać następnego tematu, ale co szumi jeszcze przez około 20s po wyłączenia silnika? i co szumi w panelu climatronica ? Jeśli masz navi, to często szumi mały wentylator chłodzący elektronikę. Może też szumieć silnik zamykający klapy sterowania powietrzem w kanałach wentylacji. W wersji 170 KM po wyłączeniu pracuje przez jakiś czas pompa wody w silniku. Jest wiele "szumotwórczych" urządzeń
Rekomendowane odpowiedzi