Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana uszczelki miski olejowej 2.0TFSI BGB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z góry wybaczcie, że zakładam nowy temat, ale w szukajce nie mogę nic na ten temat znaleźć. Podczas serwisu auta będę chciał zajrzeć do smoka w misce olejowej i przy okazji zmienię uszczelkę. Tu pojawia się moje pytanie czy w silniku 2.0TFSI BGB miska olejowa jest dwuczłonowa? Czy jest połączona bezpośrednio z blokiem? Z tego co słyszałem lepiej jest, jak będzie dwuczłonowa - mniej pierdzielenia i szybka wymiana.

EDIT. Proszę o przeniesienie tematu, mój błąd, nie w tej zakładce napisałem...

Edytowane przez Krzysztof Zieliński

Opublikowano

Z tego co wiem to jest sporo roboty z rzucaniem misy w B7 w A3 wystarczy na podnośnik a w A4 chyba tak łatwo już nie będzie, już nie pamiętam co dokładnie ale chyba wyjazd silnika lub skrzyni tylko, że ja mam Q. Rzucę Ci foto jak to w etce wygląda.

1453199130-Bez%C2%A0tytulu.jpg

Edytowane przez arek_cccp

Opublikowano
  • Autor

Hmm... Czyli jest zapewne tak, jak mówił mi mój brat - trochę roboty będzie. U niego w A6 C5 to mówi, że chwila i gotowe - 12 śrub odkręca i świnia.

Opublikowano

Witam :hi:

Kolego sam u siebie sprawdzałem czy smok nie jest zasyfiony i nie ma tam uszczelki. Daję się masę uszczelniającą i wszystko gra. Jeżeli chodzi o odkręcenie miski to trochę roboty jest ale nie ma z tym tragedii, wprawiony mechanik bez problemu sobie z tym poradzi :hi:.

Opublikowano
  • Autor

Hmm... No ale jednak jest dostępna ta uszczelka, czyli po coś musi być :P

Faktycznie idzie tam masa uszczelniająca.

Edytowane przez Krzysztof Zieliński

Opublikowano

Nawet fabryka składa na DIRCO

Opublikowano

Bo tam nie ma uszczelki , tylko daje się pastę/masę uszczelniającą ...

Opublikowano
  • Autor

Już teraz wiem :) Dirco zakupione :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hej.

Zauważyłem u siebie wyciek oleju, zalana jest okolica filtra oleju, stawiam na uszczelkę miski... czy w quattro do ściągnięcia miski trzeba dźwignąć silnik do góry?

Druga sprawa, ten wyciek pojawił się po niedługim czasie od wymiany filtra oleju. czy mogłem zrobić coś nie tak? nowy filtr z uszczelką zakręciłem wg sztuki... czy jest tam jakieś miejsce z którego lubi się lać olej?

Opublikowano

Uszczelka filtra oleju może cieknac dokładnie miałem to samo miesiąc temu. Zaraz po wymianie oleju filtra i uszczelki cieklo z okolic filtra założyłem nową uszczelkę i problem znikł, mogła się trafić jakąś wadliwa lub źle się ulozyla. Mi to wygląda na to samo co u mnie ;)