adadur Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 A po co na VAGa ... podmień lub sprawdź akku (ładowanie też przydało by się sprawdzić)
Zygi Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 A po co na VAGa ... podmień lub sprawdź akku (ładowanie też przydało by się sprawdzić) Popieram,też szykowałem się na zmianę akku,ale po podmiance okazało się,że akku mam ok! W moim przypadku to rozrusznik do przeglądu.Dzięki poradom z forum parę stówek w kieszeni Pozdrawiam
tomasz-gorz Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 a w ogole to jakie kontrolki powinny sie swiecic przed rozruchem silnika? licznik bez fis
nex Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 na 1000% akumulator, przerabiałem to u siebie
adadur Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 a w ogole to jakie kontrolki powinny sie swiecic przed rozruchem silnika? licznik bez fis ładowanie, olej (czerwone) a te powinny zgasnąć zaraz po przekręceniu kluczyka grzanie świec. immo, poduchy coś pominełem/dodałem?
tomasz-gorz Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 ładowanie, olej (czerwone) a te powinny zgasnąć zaraz po przekręceniu kluczyka hmmm to niedobrze, bo mi migaja cały czas... myslałem ze to normalne, bo od 'nowosci' migaja. Dodatkowo jeszcze (!) i cały czas swieci sie kontrolna od paliwa, jak odpale auto to gasnie na vagu wykarze dlaczego tak mam?
Zygi Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 U mnie jest tak samo,asną jak odpalę auto.Po włączeniu zapłonu gasną tylko poduszki,taka żółta z samochodzikiem no i po paru sekundach podgrzewanie świec.Tak ma być
drarek Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Witam. Miałem podobny problem jak w temacie. Po wymianie akumulatora problem znikł. :> 100% akumulator do wymiany. Pozdrawiam
czarnyGT Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Witam, Od początku śledzę ten wątek ,ponieważ i u mnie występuje ten problem podczas uruchamiania auta po dłuższym postoju. Większość pisze ,że na 100% aku do wymiany ,ale czy słaby aku dałby radę odpalić diesla przy ponad -20st C ? Pozdrawiam.
adadur Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 sorki kontrolka oleju nie zapala się po włączeniu zapłonu. Po tym jak zgasną te co maja zgasnąć pozostaje tylko czerwona od ładowania.
WOJTAS36 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 sprawdz bezpieczniki umnie bylo to samo i byl walniety bezpiecznik
drarek Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witam, Od początku śledzę ten wątek ,ponieważ i u mnie występuje ten problem podczas uruchamiania auta po dłuższym postoju. Większość pisze ,że na 100% aku do wymiany ,ale czy słaby aku dałby radę odpalić diesla przy ponad -20st C ? Pozdrawiam. Mi też przy -18 stopniach odpalał ale ledwo co i musiałem kręcić kilka razy. Po kilku dniach jak pojechałem sprawdzić akumulator to facet się zdziwił że w ogóle dzisiaj odpaliłem ( a było już tylko -5 stopni). Akumulator miałem oryginalny od nowości.
adadur Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 sprawdz bezpieczniki umnie bylo to samo i byl walniety bezpiecznik coś bliżej, który?
tomasz-gorz Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 VAG wykryje dlaczego sie zapalaja? kluczyk przekrecony, ale nieodpalone autko
Kubala Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 VAG wykryje dlaczego sie zapalaja? kluczyk przekrecony, ale nieodpalone autko hmmmm u mnie to samo sie zapala przed uruchomieniem silnika potem wszystko ladnie gasnie
grippen Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 ale chyba ten silnik jest nie zapalony bo wskazówka obrotomierza jest chyba na zero za bardzo nie widać. ale według mnie tak jest że jest tylko na zapłonie
nex Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 ale chyba ten silnik jest nie zapalony bo wskazówka obrotomierza jest chyba na zero za bardzo nie widać. ale według mnie tak jest że jest tylko na zapłonie oczywiście ze tylko na zapłonie, nie chce mi się isc do auta ale chyba powinna sie jeszcze na poczatku po przekreceniu zapłonu zapalic lampka abs i immo i po chwili zniknac. Tu moze kolega nie robił fotki od razu po przekreceniu tylko po chwili i stad tak a nie inaczej
grippen Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 dokładnie że na zapłonie nie doczytałem do końca sorry. a z abs i immo oraz poduszki ale to było robione z opóźnieniem. A co do pojawienia się tego akumulatorka po odpaleniu samochodu to mogą to być szczotki ewentualnie regulator napięcia lub dioda w alternatorze nic innego mi nie przychodzi do łba
RA4FA? Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Witam. Miałem podobny problem i nie uwierzycie ale okazało się że miałem za mało płynu hamólcowego. Dolałem i mam spokuj. :gwizdanie:
_Solar_ Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 a macie jeszcze jedna kontrolke pod ładowaniem oznaczającą zapiecie pasy ??
Rekomendowane odpowiedzi