Skocz do zawartości
IGNOROWANY

S...ebidi line A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema trochę tu juz jestem i postanowiłem swoją gracine tu pokazać nabyłem ja rok temu w sierpniu jako okazyjny podjechany przedlift 1.6 z nową instalka lpg za naprawdę śmieszne pieniądze wiec długo się nie zastanawiając zabrałem ja do domu z dala od wiochmenow którzy w kaloszach i z drabina na dachu jeździli nią po wioskach :-)

Na samym początku wymienilem to co potrzeba czyli rozrząd filtry itp a wyglądała mniej więcej tak

1616e74ec8dfaebd0849ccf7ca40f169.jpg

7f7e0b67dff6c7c4f52c5737797448a0.jpg

8a58014f63d25a789ace45f21f007b7e.jpg

Z zewnątrz widać co do środka przedlift pełna gębą z dodatkami syfu i wycieraczek od traktora chyba

I tak zacząłem swoje usprawnienia podczas mojej rocznej przygody:

Nadwozie:

Lampy lift +xenon d2s

Halogeny w kratkach+dzienne h7

Grill lift

Lusterka w kolor oba duże liftowe

Klamki zewnętrzne kolor

Kierunki dymione

Ramiona i pióra passat fl

Lampy tył II lift

Jakiś tam parktronic

I to chyba tyle na chwile obecna

Silnik:

Pod maską tylko eksploatacja

Oraz zbiorniczek wyrównawczy z lifta

I wygłuszenie maski

Zawias:

Zregenerowany gwint kw na przód

Tył seria amor sprężyny -30

Wnętrze:

Swap foteli z a6 c5 w pełnych prądach z grzaniem pupek (dorobiona cała wiązka )

Lampki wnętrza z lifta

Boczki skóra po swapie wkładów

Licznik fis z cyfrowym zegarkiem podłączony za pomocą własnoręcznie wykonanych przejściówek

Konsola 2din kompletna z tunelem i podłokietnikiem w skórze

Podświetlane kratki

3ramienna kierownica w skórze

Audio:

Rns-d z b6 po wymianie frontu z a6 c5 pasuje prawie jak ori

Navi spolszczona z ostatnimi mapami 2014 jakie wyszły

Śpieta z tunerem dvb-t za pomocą kabla własnej produkcji

Emulator zmieniarki usb yatour

Głośniki wymienilem bo orginalne się pokruszyly wiec na przód wpadły Pioneer

Na tył powerbass

Całość podbija sub aktywny bez efektu lubudubu tylko z głębia basu

Audi po zmianach wygląda tak nie pucowana do zdjęć

e22b24222caec4b2a77eb83e7709db83.jpg

0b7ad9a0c3eea58298390b96e27f1fad.jpg

910fbc40ce49fdb60b718e6598dc3421.jpg

3ecc34c6989664f699aab62713eef2ff.jpg

04d3d6715c528e4c34a5a5a506c03ce6.jpg

Po wypucowaniu wygląda trochę lepiej

eba4547b80111dd253dbe0f3374f9e97.jpg

Jeszcze na typowej kozie

Także tego to tyle na chwile obecna ale prace trwają

Edytowane przez sebidi
Opublikowano

Witaj. Sam zmieniałeś konsole i zakładałeś RNS?? w halo masz wrzucone ledy?? Widać że autko trafiło w dobre rączki i zostało odmłodzone. Powodzenia w dalszych modach i bezawaryjności życzę :D:hi:

Opublikowano

No no no... robi wrażenie. Należą sie ogromne brawa! ☺

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dzięki za dobre słowo tak wszystko robie sam w halo mam ledy zalozone i używam ich jako dziennych .Po włączeniu świateł halo gasną.Z tym tunelem i rnsem wcale niema tyle roboty ile się wydaje

Opublikowano

Po chłopach w kaloszach i wożonej drabinie na dachu ani śladu, tak dalej trzymaj :thumbup1:

Opublikowano

Dzięki staram się na chwilę obecną bawię się z tunerboxem by uruchomic rds i komunikaty na fis Tak audi wymyslilo sobie ze potrzebne te pudło by to wszystko zgrać ze sobą

Opublikowano

Ciekawie wygląda ten jasny tunel z czarnym Navi+

Opublikowano

Tunel z konsola starałem się dobrać pod fotele bo jak wiadomo a6 c5 i a4 b5 niema takich samych odcieni tapicerki co do navi to fakt fajnie kontrastuje z tym beżem cały ten czarny środek

Przy okazji wymienilem oświetlenie wnętrza na ledowe dzień do nocy bez porównania

118b450a3bbdb7b1726afbefdc0d7082.jpg

Opublikowano

Audi ujrzalo swiatlo dzienne :banan: Dobrze zrobione w srodku.Gratuluje.Teraz swap na 1.8T

Opublikowano

Swap dopiero jak 1.6 umrze wcześniej nie mam tego w planach

Opublikowano

Całkiem zmyślnie to wygląda ;)

Opublikowano

A powiedz mi mniej więcej co potrzebowałeś do założenia tego wszystkiego?? Czy musiałeś zmieniać sprężarkę od klimy?? Bo słyszałem że przy wymianie climatronica trzeba sprężarkę zmieniać??

Opublikowano

A powiedz mi mniej więcej co potrzebowałeś do założenia tego wszystkiego?? Czy musiałeś zmieniać sprężarkę od klimy?? Bo słyszałem że przy wymianie climatronica trzeba sprężarkę zmieniać??

Sprężarka zostaje ta sama tylko przecinasz kabel przy czujniku i dokladasz "+" przedlift miał sterowanie masą a co potrzebujesz tunel liftowy kompletny konsole z klimatronikiem kosz zmiana 2 kabli we wtyczkach od klimatronika i to tyle
Opublikowano

Poważnie??? :eusathink::shock3: a jak z podłączeniem RNS da radę np go podłączyć jeżeli nie mam fisa (bardzo bym chciał ale bardzo się boje ze coś po pieprze przy robieniu tego ) ?? Wrazie czego można Ciebie prosić o pomoc jak bym uzbierał graty?? a jak z przełącznikami przedliftowymi załatwiłeś sprawę??

Opublikowano (edytowane)

Poważnie??? :eusathink::shock3: a jak z podłączeniem RNS da radę np go podłączyć jeżeli nie mam fisa (bardzo bym chciał ale bardzo się boje ze coś po pieprze przy robieniu tego ) ?? Wrazie czego można Ciebie prosić o pomoc jak bym uzbierał graty?? a jak z przełącznikami przedliftowymi załatwiłeś sprawę??

Ogarniemy jak co służę pomocą rns tez proste przelaczniki sobie zostawiłem tzn ten od mgielnych tył i wysokość wrzuciłem sobie w ta wnęke na ks serwisową bo chciałem mieć 2 miejsca na kubki w konsoli widok wieczorny wynagradza rezanie 78a17a4a9c49fbe7e278701f098aff3c.jpg

Musze się tylko z tym sensor oil uporać bo mimo emulatora alladyn wyskakuje

A dopóki go nie zgasze to nie ujrze rds na fisie

Edytowane przez sebidi
Opublikowano

A coś pisałeś że uporałeś się z fisem własną metodą. Czyli jak ?? :eusathink:

Opublikowano

A to o przejsciowkach pisałem że zrobiłem żeby liftowy licznik podlaczyc

Sobota zakończona powodzeniem tmc podłączony fis ożył

c6ad0f319b86f90e8d85889e3c0b2238.jpg

Opublikowano

konsola jak o kolor chodzi to do d..y nie podobna aaaa i fajna antena w błotniku ja mam avanta i pomimo to tez sobie taka zaloże :facepalm::polew::doh:

Opublikowano

konsola jak o kolor chodzi to do d..y nie podobna aaaa i fajna antena w błotniku ja mam avanta i pomimo to tez sobie taka zaloże :facepalm::polew::doh:

Antena juz była ori od telefonu w błotniku

Strzałki ogarnięte fis wykorzystany w 100%

ddf34b58b6e624d8a255e2d2633e0d60.jpg

W zasadzie jeśli chodzi o środek osiągnąłem juz chyba cel

2386a0a9bb7b6a29197f093800d1461c.jpg

Zastanawiam się tylko nad dekorami jakby wyglądały te Aluminiowe nie ukrywam ze mi się podobaja

Opublikowano

Mam u siebie zrobione tzn.zeszlifowany karbon pozniej przeciaglem papierem sciernym o degradacji 500 wzdluz (rysy rowne na calej dlugosci) na to podklad bezbarwny+ lakier i jest ok.Wnetrze zrobilo sie bardziej zywe,bogatsze.