sebidi Opublikowano 20 Stycznia 2016 Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) Siema trochę tu juz jestem i postanowiłem swoją gracine tu pokazać nabyłem ja rok temu w sierpniu jako okazyjny podjechany przedlift 1.6 z nową instalka lpg za naprawdę śmieszne pieniądze wiec długo się nie zastanawiając zabrałem ja do domu z dala od wiochmenow którzy w kaloszach i z drabina na dachu jeździli nią po wioskach :-) Na samym początku wymienilem to co potrzeba czyli rozrząd filtry itp a wyglądała mniej więcej tak Z zewnątrz widać co do środka przedlift pełna gębą z dodatkami syfu i wycieraczek od traktora chyba I tak zacząłem swoje usprawnienia podczas mojej rocznej przygody: Nadwozie: Lampy lift +xenon d2s Halogeny w kratkach+dzienne h7 Grill lift Lusterka w kolor oba duże liftowe Klamki zewnętrzne kolor Kierunki dymione Ramiona i pióra passat fl Lampy tył II lift Jakiś tam parktronic I to chyba tyle na chwile obecna Silnik: Pod maską tylko eksploatacja Oraz zbiorniczek wyrównawczy z lifta I wygłuszenie maski Zawias: Zregenerowany gwint kw na przód Tył seria amor sprężyny -30 Wnętrze: Swap foteli z a6 c5 w pełnych prądach z grzaniem pupek (dorobiona cała wiązka ) Lampki wnętrza z lifta Boczki skóra po swapie wkładów Licznik fis z cyfrowym zegarkiem podłączony za pomocą własnoręcznie wykonanych przejściówek Konsola 2din kompletna z tunelem i podłokietnikiem w skórze Podświetlane kratki 3ramienna kierownica w skórze Audio: Rns-d z b6 po wymianie frontu z a6 c5 pasuje prawie jak ori Navi spolszczona z ostatnimi mapami 2014 jakie wyszły Śpieta z tunerem dvb-t za pomocą kabla własnej produkcji Emulator zmieniarki usb yatour Głośniki wymienilem bo orginalne się pokruszyly wiec na przód wpadły Pioneer Na tył powerbass Całość podbija sub aktywny bez efektu lubudubu tylko z głębia basu Audi po zmianach wygląda tak nie pucowana do zdjęć Po wypucowaniu wygląda trochę lepiej Jeszcze na typowej kozie Także tego to tyle na chwile obecna ale prace trwają Edytowane 20 Stycznia 2016 przez sebidi
MiiichalQ Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Witaj. Sam zmieniałeś konsole i zakładałeś RNS?? w halo masz wrzucone ledy?? Widać że autko trafiło w dobre rączki i zostało odmłodzone. Powodzenia w dalszych modach i bezawaryjności życzę
Romeck Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 No no no... robi wrażenie. Należą sie ogromne brawa! ☺ Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
sebidi Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2016 Dzięki za dobre słowo tak wszystko robie sam w halo mam ledy zalozone i używam ich jako dziennych .Po włączeniu świateł halo gasną.Z tym tunelem i rnsem wcale niema tyle roboty ile się wydaje
Sebastiano87 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Po chłopach w kaloszach i wożonej drabinie na dachu ani śladu, tak dalej trzymaj
sebidi Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2016 Dzięki staram się na chwilę obecną bawię się z tunerboxem by uruchomic rds i komunikaty na fis Tak audi wymyslilo sobie ze potrzebne te pudło by to wszystko zgrać ze sobą
karol24 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Ciekawie wygląda ten jasny tunel z czarnym Navi+
sebidi Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2016 Tunel z konsola starałem się dobrać pod fotele bo jak wiadomo a6 c5 i a4 b5 niema takich samych odcieni tapicerki co do navi to fakt fajnie kontrastuje z tym beżem cały ten czarny środek Przy okazji wymienilem oświetlenie wnętrza na ledowe dzień do nocy bez porównania
Lukaszhenleys Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Audi ujrzalo swiatlo dzienne Dobrze zrobione w srodku.Gratuluje.Teraz swap na 1.8T
sebidi Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2016 Swap dopiero jak 1.6 umrze wcześniej nie mam tego w planach
MiiichalQ Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 A powiedz mi mniej więcej co potrzebowałeś do założenia tego wszystkiego?? Czy musiałeś zmieniać sprężarkę od klimy?? Bo słyszałem że przy wymianie climatronica trzeba sprężarkę zmieniać??
sebidi Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2016 A powiedz mi mniej więcej co potrzebowałeś do założenia tego wszystkiego?? Czy musiałeś zmieniać sprężarkę od klimy?? Bo słyszałem że przy wymianie climatronica trzeba sprężarkę zmieniać??Sprężarka zostaje ta sama tylko przecinasz kabel przy czujniku i dokladasz "+" przedlift miał sterowanie masą a co potrzebujesz tunel liftowy kompletny konsole z klimatronikiem kosz zmiana 2 kabli we wtyczkach od klimatronika i to tyle
MiiichalQ Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Poważnie??? a jak z podłączeniem RNS da radę np go podłączyć jeżeli nie mam fisa (bardzo bym chciał ale bardzo się boje ze coś po pieprze przy robieniu tego ) ?? Wrazie czego można Ciebie prosić o pomoc jak bym uzbierał graty?? a jak z przełącznikami przedliftowymi załatwiłeś sprawę??
sebidi Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Poważnie??? a jak z podłączeniem RNS da radę np go podłączyć jeżeli nie mam fisa (bardzo bym chciał ale bardzo się boje ze coś po pieprze przy robieniu tego ) ?? Wrazie czego można Ciebie prosić o pomoc jak bym uzbierał graty?? a jak z przełącznikami przedliftowymi załatwiłeś sprawę??Ogarniemy jak co służę pomocą rns tez proste przelaczniki sobie zostawiłem tzn ten od mgielnych tył i wysokość wrzuciłem sobie w ta wnęke na ks serwisową bo chciałem mieć 2 miejsca na kubki w konsoli widok wieczorny wynagradza rezanie Musze się tylko z tym sensor oil uporać bo mimo emulatora alladyn wyskakuje A dopóki go nie zgasze to nie ujrze rds na fisie Edytowane 24 Stycznia 2016 przez sebidi
MiiichalQ Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 A coś pisałeś że uporałeś się z fisem własną metodą. Czyli jak ??
sebidi Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2016 A to o przejsciowkach pisałem że zrobiłem żeby liftowy licznik podlaczyc Sobota zakończona powodzeniem tmc podłączony fis ożył
PiterA4 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 konsola jak o kolor chodzi to do d..y nie podobna aaaa i fajna antena w błotniku ja mam avanta i pomimo to tez sobie taka zaloże
sebidi Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Opublikowano 1 Lutego 2016 konsola jak o kolor chodzi to do d..y nie podobna aaaa i fajna antena w błotniku ja mam avanta i pomimo to tez sobie taka zaloże Antena juz była ori od telefonu w błotniku Strzałki ogarnięte fis wykorzystany w 100% W zasadzie jeśli chodzi o środek osiągnąłem juz chyba cel Zastanawiam się tylko nad dekorami jakby wyglądały te Aluminiowe nie ukrywam ze mi się podobaja
Lukaszhenleys Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 Mam u siebie zrobione tzn.zeszlifowany karbon pozniej przeciaglem papierem sciernym o degradacji 500 wzdluz (rysy rowne na calej dlugosci) na to podklad bezbarwny+ lakier i jest ok.Wnetrze zrobilo sie bardziej zywe,bogatsze.
Rekomendowane odpowiedzi