KUBAS2012 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Witam Jakiś czas temu przestał mi działać centralny na drzwi, klapa że jest elektryczna to działała i działa Przestało działać jak były mrozy - 15 ... Rozebrałem pompkę okazało się że rozsypał się wirnik... po raz ku mać kolejny w przeciągu pół roku Kupiłem pompkę od golfa przełożyłem ponownie wirnik... niestety po podłączeniu coś pykło, wiec znów otworzyłem pompkę okazało się że wirnik znów się rozsypał ... Teraz zakupiłem kolejną ale akurat trafiłem na tą większą więc coś poprzerabiałem i ją włączyłem, ale nie podłączyłem przewodów od powietrza... okazuje się że pompka chodzi lecz nie czuć aby wychodziło powietrze... co może być nie tak że nie wydobywa się z niej powietrze ? i przy zamykaniu i otwieraniu nic nie czuć ani z jednego ani z drugiego otworu ... dodam jeszcze że dmuchałem w przewód ten z dużą końcówką, zamknęły się zamki.. lecz jak dmuchałem w drugi to nic... mam zonka bo zatrzasnął się też wlew paliwa...
damian12759 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 jak dmuchasz to zamykasz a jak zasysasz to otwierasz. co do klapki to w boczku bagaznika powinna byc linka z uchem do awaryjnego otwierania
jacek70 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Otwieranie i zamykanie to dmuchane powietrza i zasysanie jak pisze kolega . Prawdopodobnie ostatnie pompka nie daje powietrza. Może być wypracowany wirnik.
KUBAS2012 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2016 Tak myślałem z tymi rurkami, ale szczerze to starałem się zasysać przez ten węższy wężyk ale jakoś nie bylo efektu... może za mało sily Ale wirnik w pompce jest nowy i normalnie słychać jak działa... może coś za silniczkiem coś się przytkało w miejscu gdzie wychodzi powietrze na przewody ...
Trzesio Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 na przewodzie wlotowym powinna być siatka, może któryś wężyk w środku po prostu jest odłączony
KUBAS2012 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2016 spróbuje w otwory wpuścić powietrze i zobaczę czy w ogóle przelatuje na wylot... jeśli nie to ten cały bałagan trzeba będzie rozebrać.... kurcze dziwne że nikt nie miał takiej usterki przełożyłem cały silnik i jego zewnętrzne elementy i zaczęło hulać ... tylko problem że za długo chodzi...niby z tego co gdzieś czytałem to jest jakas nieszczelność, ale gdzie.. przed uszkodzeniem wirnika wsio było okej, czyli wężyki na pewno są szczelne przy pompce niby wsio jest okej
Rekomendowane odpowiedzi