Sidżej Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Siema Długo myślałem czy wstawić tu swoją audiolkę i po długich zastanowieniach postanowiłem pokazać swoje cacko. Po odbiorze prawka jeździłem Cieniasem 700 , teraz taka odskocznia Do rzeczy Audi A5 B5 Avant Przebieg: 317900( przy kupnie) Mechanior twierdzi,że raczej realny. Dla mnie cyferki ma przekręcone xD Rok: 1998 Silnik: 1.9 AFN Skrzynia: manual Lakier: LZ5K Klimatronik Hak doczepiany Elektryczne szyby Elektryczne lusterka 4x poduchy Skórzana tapicerka 2x podłokietnik ABS Wspomaganie Immobilzer FIS Ori Szyby( co mnie bardzo cieszy) Alusy 16” Przez 2-3 miesiące zrobiłem, wymieniłem kilka rzeczy: Wymiana przegubów z obydwu stron Wymiana klocków przód na ATE Zmiana oleju na Magnatec 5w40 Full syntetyk + wymiana filtra. Teraz siedzi pół syntetyk i tylko takim będe go zalewał. Uszczelnienie przewodu od odmy Wymiana końcówki drążka z prawej strony Sprawa jest taka,że nie wiem co kupiłem haha Nie mogę znaleźć takiego samego egzemplarza z wyposażeniem, a szukam na różnych aukcjach. Dodatkowo przez przypadek zajrzałem pod fotele przednie ( są kostki, wiązka, wszystko by ogrzać pupy). Nie wiem pod co to podłączone, ale zajmę się tym później. Edit: Auto ogólnie od 2 miesięcy ma nowy rozrząd. Miałem dosyć "cykania" silnika,więc po raz kolejny mechanik dostał małą robotę w postaci wymiany szklanek. Chodzi jak Baaaajka Jak załatwię lampy poliftowe to rezanko zderzaka( zestaw spryskiwaczy już jest) i xenony na bank. Planuje go upiększyć do 150 kunia, tylko muszę podjechać na hamownię. Autko nie zachowuje się jak na serie. Musowo coś siedzi. A teraz fotki: Edytowane 23 Lipca 2016 przez Sidżej
Piotrek2602 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Ładnie się prezentuje, jedyne co na chwile obecną bym zmienił to te lampy chociażby na polift
Sidżej Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2016 Lampy są z ringami. Syf, który musze zmienić. Akurat to wiem :-D
enczu Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 O ile się nie mylę to 1 lift A co do modów to ja bym leciał w kierunku 2 liftu, taka kuracja odmładzająca. No i te czerwony ledy od razu bym wywalił, ale to kwestia gustu
Sidżej Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2016 Właśnie padł mi lewy reflektor Musze pomyśleć nad kupnem zderzaka polift + lampy...
enczu Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Padł tzn? Nic nie dziala? Kierunki, postoje?
Sidżej Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2016 Komunikat na komputerze pokazywał brak światła. Faktycznie, lewa strona nie świeciła ( tylko ringi). Okazało się, że bezpiecznik siadł. Kupiłem i już śmiga. To nie zmienia faktu, że planuje ją odmłodzić. Tylko nie wiem czy jest sens robić z przedlifta polift...
czester11 Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Komunikat na komputerze pokazywał brak światła. Faktycznie, lewa strona nie świeciła ( tylko ringi). Okazało się, że bezpiecznik siadł. Kupiłem i już śmiga. To nie zmienia faktu, że planuje ją odmłodzić. Tylko nie wiem czy jest sens robić z przedlifta polift... Sens jest zawsze ;p Sama zmiana lamp z przodu duzo daje wie po swoim doswiadczeniu. Co do tego ktory to lift to z mojej informacji wiem ze tylko sedam mial 2 lifty a avant dopiero w 99 roku kiedy to zmieniono klamki lampy z przodu, klary z tyu i lekko konsola srodkowa zostalla przerobiona wraz z kratkami nawiewow. co do specjalnych wersji powiedzmy ze tak jak to chandlarze nazywaja s-line to takowych ni ebylo w b5 dopiero w b6 a tu link z rospiska http://a4-klub.pl/index.php?/topic/119017-specjalne-limitowane-wersje-audi-a4-b5-byly-takie/page-3 z tego co widac u ciebie to zadna to specjalna wersja to ze skory sa to zadna nowosc. w audi 80 b3 tez mialem Podstawa to felga 16 ori sloneczka, kiera w skorze 3 ramienna , kubelki i zawieszenie 1be. Edytowane 24 Marca 2016 przez czester11
Sidżej Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Opublikowano 18 Maja 2016 Niedługo nowe foty, trzeba działać cały czas
keżor Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 widzę, że z tyłu leży biblia b5. wyposażenie każdego b5kowicza. dużo razy mi pomogła. a auto póki co widać, że jeszcze wymaga roboty. i nie trzeba zmieniać zderzaka by zmienić lampy. ale zmień, zwłaszcza że nowe depo zeszły już do 4 stówek
Sidżej Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Opublikowano 19 Maja 2016 Zderzaka nie kupuje, mam już zestaw sprysków. Lepsza zabawa samemu coś zrobić. Wiesz, że depo to depo :-D Strzelam w valeo, ale ciężko Znaleźć ( nie mam zamiaru przepłacać a ceny są z kosmosu)
keżor Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 nie wiem, wytłumacz mi co jest nie tak z depo.
Sidżej Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Opublikowano 19 Maja 2016 Nie powiem ci, bo nie posiadałem. Były różne tematy na forum apropo's depo i valeo
keżor Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 odpowiedz sobie sam na pytanie czy odbłyśnik w soczewce będzie lepiej odbijać w nowej soczewce w lampie depo czy w 16letniej valeo nowa lampa depo kosztuje 200zł , mniej więcej tyle co 16letnia valeo ze styranym kloszem.
keżor Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 http://allegro.pl/audi-a4-b5-99-01lampy-reflektory-nowy-l-p-depo-i6124420190.htmlzamówiłem je bezpośrednio do ziomka który przerabia na bixenon i maluje środki na czarno. trzeba je uzbroić z tego co wiem bo na pewno nie mają silniczków tylko zaślepki i nie wiem jak z klapkami i wiązkami, ale to groszowe sprawy.
Sidżej Opublikowano 23 Lipca 2016 Autor Opublikowano 23 Lipca 2016 (edytowane) Lampy Valeo już dawno w domu, niestety przez brak czasu nie mam możliwości zamontowania w aucie Musiałem zrobić coś z obecnymi lampami, w nocy zerowa widoczność... Myślałem,że przez ten zabieg coś się poprawi. Niestety z marnym skutkiem. Lampy z wyglądu 9/10. Jakość światła 1/10. Pozdrawiam Polerka Ostatnie Fotki: Edytowane 23 Lipca 2016 przez Sidżej
enczu Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 co to za chinol ? Odkop niezły, ale to najzwyczajniejsze Angel Eyes..
Rekomendowane odpowiedzi