kubajvc Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Jak w temacie . Rozrusznik kreci elegancko i zawsze odpalało na pół obrotu rozrusznika . Dzis pod praca wsadziłem kluczyk podgrzały sie swiece zgasła kontrolka przekreciłem na rozruch - rozrusznik zakrecił auto zaskoczyło i zgasło . Pomyslalem ze za szybko pusciłem kluczyk . Zakreciłem jeszcze raz i odpalił bez problemu . Jednak w drodze do domu na swiatłach zauwazyłem ze troche jakby rwał obroty . i jakos tak jakby słabszy był . podjechałem pod dom zgasiłem i chciałem odpalic i juz nie odpalił.Przekręcam kluczyk na rozruch, rozrusznik zakreci, silnik zaskoczy i od razu gasnie . Chciałem moze dłuzej pokręcic ale sie nie da bo jak silnik zaskakuje to rozłącza rozrusznik i nie da sie dłuzej krecic . trzeba cofnac kluczyk to akurat uznaje ze normalne zachowanie . Jakies pomysły ?Aha to nie immo bo kontrolka sie nie swieci od immo a na 2gim kluczyku dzieje sie to samo . Edytowane 27 Stycznia 2016 przez kubajvc
quadral20004 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 filt paliwa kiedy wymieniony byl?
kubajvc Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2016 Filtr paliwa był wymieniany rok temu max połtorej . Tez mi przeszło przez mysl ze to moze byc filtr . Jeszcze jakies sugestie ? Ja to mam czarne wizje ze to wtryski albo pompa
Exmi Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Może właśnie jakiegoś syfu napchało się do filtra i się zapchał. Spróbuj upuścić z niego co tam jest, odkręć zobacz, bo możliwe że paliwo właśnie nie dochodzi prze filtr
kubajvc Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2016 odkrece ta nakretke od spodu i wyleci pewnie tez paliwo . razem z syfem . pozniej bede musiał cos zrobic ? pewnie sie układ zapowietrzy i nie bedzie chciał odpalic prawda ? co zrobic by go odpowietrzyc ?myslicie ze to nie wtryski ?
quadral20004 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 dokaldnie,nie ma innej opcji
kubajvc Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2016 dokaldnie,nie ma innej opcji Nie ma innej opcji ale czego to sie tyczy ?
bercik2 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Sprawdź klapę gaszacą. U. Mnie zawiesiła się w pozycji zamkniętej i też tak miałem. Wysłane z mojego myPhone ARTIS przy użyciu Tapatalka
Exmi Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Jak upuścisz paliwo z filtra to będziesz musiał go zalać ropą, później chwilę trzeba będzie kręcić i powinno załapać, Jeśli oczywiście to tylko to, czego ci życzę. Edytowane 27 Stycznia 2016 przez Exmi
piotrsob1 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Filtr paliwa był wymieniany rok temu max połtorej . Tez mi przeszło przez mysl ze to moze byc filtr . Jeszcze jakies sugestie ? Ja to mam czarne wizje ze to wtryski albo pompa Nie masz w swoim silniku ani wtrysków , ani pompy wtryskowej , tylko pompo-wtryskiwacze odkrece ta nakretke od spodu i wyleci pewnie tez paliwo . razem z syfem . pozniej bede musiał cos zrobic ? pewnie sie układ zapowietrzy i nie bedzie chciał odpalic prawda ? co zrobic by go odpowietrzyc ? myslicie ze to nie wtryski ? Filtr zalejesz paliwem po wyjęciu plastykowego zaworka , do którego dochodzą dwa przewody paliwowe, po zmontowaniu i dłuższym kręceniu rozrusznikiem silnik powinien odpalić,. Ale osobiście tak czy siak bym filtr i tak wymienił , po takim czasie należy mu się to jak psu buda A i wtedy na starym można przeprowadzić sekcję zwłok , które mogą potwierdzić lub wykluczyć jego winę Edytowane 27 Stycznia 2016 przez piotrsob1
kubajvc Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2016 Wczoraj wieczorem wsiadłem i odpalil od dotkniecia . Kurna zaraz podłącze vaga . Ciekawe czy cos pokaze. Nic z tego nie rozumiem . sprawdze ta klape gasząca. to tez jest mysl . ale dlaczego mi te obroty tak rwał ? Wymieniłem filtr i teraz zobaczymy czy to to . po wymianie miałem powazne problem z odpaleniem . Zapowietrzył sie układ i nie chciał odpowietrzyc . Zaznaczam ze zalałem filtr paliwem ale po długim kreceniu samochod nie odpalil . Postanowiłem odkrecic wężyki i sprawdzic czy jest w nich paliwo . Było i to nawet całkiem spore cisnienie bo podczas sciagania węży z króćców siknęło ropą. Musiałem naprawde długo krecic az prawie rozładowałem akumulator . Odpalil i juz jest niby ok ale nasuneły mi sie pytaniaCzy PD`ka mozna odpalac na zaciąg ?co sadzicie o odpalaniu auta na samostart albo plaka ? Miałem pod reka plaka i juz chciałem zastosowac ale kiedys mnie ktos ostrzegał ze jak sie za duzo naleje to moze korba bokiem wyjsc wypowie sie ktos w tym temacie ?
quadral20004 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 nie prawda.ja swoje maszyny budowlane po wymianie filtrow odpalam plakiem.a silniki sa juz na cr. samostart odradzam bo jest suchy i podczas odpalania slychac stukot przez chwile.a co do zaciagania jesli silnik cieply to nie ma problemu
Mjetek Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Pompa tandem, a dokładniej zaworek zwrotny. Postaw auto tak aby tył był wyżej jak przód i pasowało by żeby było ponad pół baku ropki. Ktoś kiedyś opisywał problem pękających sprężyn w tych pompach w zaworkach zwrotnych wbudowanych w tandem pompe i przez to paliwo sie cofado baku, a odpala Ci ponieważ w pd jest jeszcze paliwo. Wypracuje paliwo co ma i gaśnie potem przy kilku próbach. W przypadku imo były by błedy na vagu
kubajvc Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2016 Nie uwierzycie ale dzis doszedłem do wniosku ze to jednak wina rozrusznika . bendyks za szybko sie chowa i nie startuje silnika . poza tym jak dłuzej przytrzymam kluczyk na rozruch to słysze jak rozrusznik jeszcze kreci ale juz ze schowanym bendyksem . wiec obstawiam ze to bedzie własnie TO . Prosze powiedźcie co sadzicie o odpalaniu tego auta na pych ? bede musiał jutro chyba z rana tak odpalic . Czy wyjecie rozrusznika to duzy problem ?
Rekomendowane odpowiedzi