Micc Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Witajcie. Proszę o nakierowanie mnie na typowe usterki, oraz co sprawdzić i w jaki sposób.Kupiłem A4B6 z 2,5TDi moc 180km, quattro avant. Pali się kontrolka check engine, po podłączeniu na diagnostyce wyszło 4 błędyWymieniony był cały rozrząd, olej, filtry, płyny. zapomnieliśmy o odmie jedynie.Zdjąłem kolektor ssący i łączniki, wszystko umyte z sadzy wszystkie uszczelki wymienione.EGR zaślepiłem blaszką na tej rurce co idzie od turbiny do EGR od dołu. (mam nadzieję, że dobrze)(czy trzeba coś zmieniać w ecu?)Przepływka w aucie chyba była wymieniana wcześniej bo jakoś dziwnie wygląda. Auto zachowywało się dosyć dziwnie, przy odpuszczaniu gazu czuć było szrpnięcia, jak mu dałem do podłogi to w lusterku z tyłu czarna chmura, kopcił strasznie (nieszczelny układ? gdzie i jak szukać? Czy może się sprężarka kończyć?)Gdzie się kierować aby usunąć usterki?PS. Poza tym czasami na fisie wyskakuje mi kontrola hamulców ale klocki są jeszcze w stanie dobrym+, czy zależy od marki klocków i czujników w nich zamontowanych? przyznam, że czasami jest to trochę denerwujące.Pozdrawiam, Edytowane 27 Stycznia 2016 przez Micc
Micc Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2016 Dałem zdjęcie tego co wyszło jest w miniaturze w pierwszym poście http://fs5.directupload.net/images/160127/7oyew7ya.jpg
jacek70 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Odnośnie klocków to może przewody czujnika są uszkodzone ?
Micc Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2016 Hamulce znalazłem na forum mówi się że klocki mają wmontowany czujnik w połowie klocka dlatego zapala. Nieważne bardziej zmartwiony jestem co się dzieje z silnikiem. Jutro postaram się sprawdzić na innym przepływomierzu. a ten błąd 020B czujnik temp. powietrza zasysanego znaczy że jeszcze jakiś inny czujnik mógł paść? I to ciśnienie w rurze dolot. 023F spowodowane uszkodzoną czujką czy jednak może być gdzieś nieszczelność? jak to najlepiej sprawdzić?
Rekomendowane odpowiedzi