Houdini Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2018 Czujnik mozna kupic uzywke od mercedesa, sa takie same, inne tylko numery nadrukowane, a kosztuje znacznie mniej niz od Audi/VW. U siebie chyba za 20zl z przesylka jakis czas temu kupilem.Za nowe?
Houdini Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2018 nie, uzywka na alledrogo.Kurcze, nie lubię używek [emoji14] nigdy nie masz pewności na co trafisz [emoji6]
Bartoszzz Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 to prawda, nie wiadomo co to przyjdzie. tylko lepiej sprobowac od merca wziac uzywke za grosze, niz drozsze uzywki od VW/Audi.
Houdini Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2018 to prawda, nie wiadomo co to przyjdzie. tylko lepiej sprobowac od merca wziac uzywke za grosze, niz drozsze uzywki od VW/Audi.Tu się zgodzę [emoji6] 1
Houdini Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2018 Nowe skromne mody [emoji6] Na początek ramiona od Passata fl. Mimo że jeszcze nie miałem okazji użyć, bo jeszcze nie padało, to wizualnie bardzo na plus. Czaiłem się z dwa lata żeby je kupić i zawsze były jakieś inne wydatki, aż trafiło się ogłoszenie na olx - 30 zł za komplet [emoji2] do tego kupiłem pióra Bosch 925s więc wyszło nieco ponad 100[emoji6] Ze środka praktycznie niewidoczne, w porównaniu do oem. Drugi mod, bardziej poważny [emoji2] guziki w kierownicy, które pozostały po tipie, podłączyłem i teraz obsługują tempomat [emoji2] zależało mi na tym żeby podświetlenie działało i to był spory stopień. Guziki +i- rozdzielały masę, a do tempomatu trzeba plus, a że diody od podświetlenia były na tej samej płytce, to zamieniając plus z masą, przestawały świecić. Musiałem więc wylutować diody z płytek i wlutować je odwrotnie, co zajęło najwięcej czasu. No ale wszystko złożone i śmiga aż miło [emoji2] Gdzieś tam w międzyczasie kończę odświeżać ranty w letnich i jak skończę to biorę się za swap prawego dużego lusterka z A6 el składanego i z fotochromem. Ciekawe czy się uda [emoji848]
xBladex Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zobaczysz jaka będzie różnica przy deszczu..moim zdaniem o wiele lepiej zbierają niż te ori z Audi.
Houdini Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Opublikowano 4 Lutego 2018 Dalsze przygody małe i duże [emoji6] Ładowanie znowu zaczęło szwankować [emoji853] co oznaczało koniec szczotek. Tak więc pół dnia szarpania z autem i altek na wierzchu [emoji6] tak jak przypuszczałem-szczotki. Miałem kupić regulator, ale po wizycie w sklepie u Tomka okazuje się że do mojego alternatora są zamienniki od topranu i huco, czy jak to tam się pisze, albo ASO za ponad pińcet... Wymiana szczotek 30 zł. Tyle w temacie. Po wymianie, ładowania: Na jałowym bez obciążenia Jałowy, obciążony No i dla pewności że nic się nie stanie jak postoi, pobór prądu na uzbrojonym alarmie Następnie zająłem się czymś czego mi najbardziej brakowało. Po wielu próbach, testach i researchu udało się.... Prezentuję państwu wypas naszych luster: Duże prawe elektrycznie składane z fotochromem [emoji2][emoji2][emoji2] Na chwilę obecną kolor srebrny, bo takie miałem, może kupię jakiś czarny żeby nie rzucało się w oczy, ale docelowo okleję carbonem. Co do montażu, co z czym jak i gdzie, jak się zabiorę to zrobię tutorial diy, kolekcja zdjęć już czeka [emoji6] Doszły mi też w końcu taśmy z diodami SMD, te najjaśniejsze 5630 oraz tzw el wire. El wire ciekawy wymysł, miał być kolor czerwony, ale nic co mi wysłali chińczyki, co miało mieć kolor czerwony, nie leżało nawet obok czerwonego... Tak więc el neon jest jak jaskrawy pomarańczowy, co jest niedopuszczalne na desce, ale światło ma ładne... Co z tym zrobić? Schować go a światło zostawić [emoji2] nazywam to sobie rozszerzony pakiet ambiente [emoji2][emoji2] gdy zgaszone, nic nie widać, normalne drzwi z dekorem, magia zaczyna się po zaświeceniu [emoji6] Narazie testowo na drzwiach pasażera, docelowo będzie lepszy montaż, teraz podłączony pod podświetlenie guzika od szyb, co też się zmieni. Następnie zająłem się klamkami. Z racji że w planach jest jeszcze wiele modyfikacji świetlnych, muszę się nauczyć kierować na płytce, więc zacząłem już teraz mimo iż mogłem użyć taśmy... Efekt mało zadowalający, ale każdy kiedyś zaczynał [emoji6] problemem jest lutownica transformatorowa, ale może z czasem się to zmieni. Dodatkowo światło z diod było zbyt hmmm punktowo odbijało się w klamce, co wyglądało słabo. Postanowiłem więc zmiękczyć je mlecznym białym plastikiem. Jedyny jaki znalazłem to pudełko na żywność, no ale cóż, ważne że działa [emoji2] Moc światła klamki odpowiednią ilością rezystorów dopasowana do ambiente. Zdjęcia na szybko telefonem, więc barwy, moc światła i cały klimat jest mocno odbiegający od realu, więc musicie uwierzyć na słowo, jest KOT!!!! Następne w kolejce deska i reszta drzwi, oraz montaż bardziej pro, wtedy zrobię sesję z lustrzanką, może uda się oddać to co ja widzę [emoji6] 1
tomczas Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) 3 godziny temu, Houdini napisał: Co z tym zrobić? Schować go a światło zostawić To twój post widziałem na grupie FB! Przez takich jak Ty, nic nie robię tylko siedzę i szukam gratów na modzenie! Patent zaje...sty, bo właśnie, to czerwone wykończenie taśmy mnie odtrącało od montażu tego. Od razu zapytam? Patent można wykorzystać do siebie? Edytowane 4 Lutego 2018 przez tomczas
Houdini Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Opublikowano 5 Lutego 2018 To twój post widziałem na grupie FB! Przez takich jak Ty, nic nie robię tylko siedzę i szukam gratów na modzenie! Patent zaje...sty, bo właśnie, to czerwone wykończenie taśmy mnie odtrącało od montażu tego. Od razu zapytam? Patent można wykorzystać do siebie? [emoji3] Panie, bierz co chcesz [emoji6]
Houdini Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Opublikowano 5 Lutego 2018 Korzystając z kilku ostatnich wolnych chwil tego weekendu, na ruszt wrzuciłem schowek pasażera. Ta marna żarówka zastąpiona 4 ledami SMD o zimnej białej barwie. Docelowo całe oświetlenie w aucie będzie zmienione na LED oraz usprawnione. Z racji że podoba mi się miękkie, ciepłe światło, to główne wymienię na właśnie ciepłe białe ledy, natomiast schowek, bagażnik, oraz główne, włączane dodatkowym włącznikiem, jako"serwisowe", bo nie ukrywajmy, zimne białe daje dużo więcej światła, będzie zimne [emoji6]
tomczas Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 Przyklej coś od góry na te diody od schowka. Inaczej będzie Ci się przebijało światło przez szczeliną nad schowkiem po jego montażu
pablo15005 Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 Duzy koszt prawego duzego el skladanego lustra? Mam juz duze ale chcialbym zalozyc elektrycznie skladane tak jak bylo ori male. Z czego stelaz?
wesz82 Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 Houdi wiem ocb z tym el wire.. Na dzis nie mam sily ruszyc z tym tymbardziej ze gdzies mi przebija prad i zarzy sie podswietlenie szybra, kratek nawiewu,antymgielnych i regulacjii swiatel. Pociagne chyba dziada pod plus po stacycje a auto oddam dla elektro niech walczy. Chyba ze bedzie walic po oczach to wtedy trzeba bedzie dac pod regulacje oswietlenia. Mimo tego ze nie jest to czysty czerwony to i tak robi robote Tylko ja kupilem 5 m i stad zabawa z lutowaniem kabelkos ktorych praktycznie nie widac Zdzialaj zdzialaj zobaczymy jak to wyjdzie
Houdini Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Opublikowano 5 Lutego 2018 Przyklej coś od góry na te diody od schowka. Inaczej będzie Ci się przebijało światło przez szczeliną nad schowkiem po jego montażu One są przylutowane do płytek, więc nad schowkiem tego światła praktycznie nie ma. Ale w sumie dla pewności można coś dać na wierzch.
Houdini Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Opublikowano 5 Lutego 2018 Duzy koszt prawego duzego el skladanego lustra? Mam juz duze ale chcialbym zalozyc elektrycznie skladane tak jak bylo ori male. Z czego stelaz?Zrobię DIY to wszystkie info tam będą, bo jest trochę tłumaczenia
Houdini Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Opublikowano 5 Lutego 2018 Chyba ze bedzie walic po oczach to wtedy trzeba bedzie dac pod regulacje oswietlenia. Mimo tego ze nie jest to czysty czerwony to i tak robi robote Tylko ja kupilem 5 m i stad zabawa z lutowaniem kabelkos ktorych praktycznie nie widac:facepalm: Zdzialaj zdzialaj zobaczymy jak to wyjdzie[emoji106]1:El wire nie wysterujesz potencjometrem. Jak będzie miał za małe napięcie to poprostu przestanie świecić.A z grubością kabli zgodzę się, nie należą do najgrubszych [emoji6]
Houdini Opublikowano 21 Lutego 2018 Autor Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Czy coś się dzieje? Coś tam w wolnych chwilach grzebię [emoji6] ambiente dokończone, jednak nie było okazji wybrać się z aparatem na jakieś ładniejsze zdjęcie, więc musicie poczekać [emoji14] Ogarnąłem podświetlenie nóg z przodu. SMD od zera Tu już zamontowane na plastikach Różnica w świeceniu (kierowca ori, pasażer LED) Światła dużo więcej, a pobór prądu? Żarówka LED zimny LED ciepły Prawie 3x mniej prądu na jednej żarówce 5w5 a światła 5x więcej [emoji6] Okazało się że prawe lusterko nie grzeje [emoji853] z racji że teraz mrozy to trzeba było to ogarnąć. Szybki demontaż, analiza, obstawiam spaloną matę. Widać też że zamontowana mata nie jest ori, bo nie ma tego pierdzielnika od temperatury, chyba termistor ale pewny nie jestem. W każdym bądź razie lipa. Z racji że prawe duże z fotochromem to nie mogę sobie pozwolić na zmianę szkła [emoji57] na szczęście mam lusterko od A6 C5 na którym testowałem SWAP i tam jest pęknięte szkło, ale mata działa [emoji2] tak więc narzędzia w dłoń i odklejamy [emoji2] Czasochłonna czynność, no ale mata przełożona i grzanie działa [emoji2] i tu muszę się pochwalić nowym nabytkiem który ułatwi mi wszelkie prace grzewczo lutownicze przy modzeniu [emoji2] stacja lutownicza z hot air, po rozmowach z[mention=49651]banan[/mention] wybór padł na zhaoxin 898dh [emoji6] Następne w kolejce były spryski mgłowe od passeratti. Trochę różnią się od tych ori Ale nowa stacja przyszła z pomocą [emoji2] trochę ciepłego powietrza i powoli odginamy zaczepy [emoji6] A tu już zamontowane Wtyczki 2pin sealed trochę duże są, więc na pewno będę szukał czegoś mniejszego i również szczelnego bo słabo się prezentuje. Tu 50/50 prawa ori, lewa Passat 50/50 Mod zdecydowanie na plus [emoji2] No i na koniec mała zapowiedź tego co nadchodzi [emoji6] Edytowane 21 Lutego 2018 przez Houdini
Zbychuwow Opublikowano 24 Lutego 2018 Opublikowano 24 Lutego 2018 Czy coś się dzieje? Coś tam w wolnych chwilach grzebię [emoji6] ambiente dokończone, jednak nie było okazji wybrać się z aparatem na jakieś ładniejsze zdjęcie, więc musicie poczekać [emoji14] Ogarnąłem podświetlenie nóg z przodu. SMD od zera Tu już zamontowane na plastikach Różnica w świeceniu (kierowca ori, pasażer LED) Światła dużo więcej, a pobór prądu? Żarówka LED zimny LED ciepły Prawie 3x mniej prądu na jednej żarówce 5w5 a światła 5x więcej [emoji6] Okazało się że prawe lusterko nie grzeje [emoji853] z racji że teraz mrozy to trzeba było to ogarnąć. Szybki demontaż, analiza, obstawiam spaloną matę. Widać też że zamontowana mata nie jest ori, bo nie ma tego pierdzielnika od temperatury, chyba termistor ale pewny nie jestem. W każdym bądź razie lipa. Z racji że prawe duże z fotochromem to nie mogę sobie pozwolić na zmianę szkła [emoji57] na szczęście mam lusterko od A6 C5 na którym testowałem SWAP i tam jest pęknięte szkło, ale mata działa [emoji2] tak więc narzędzia w dłoń i odklejamy [emoji2] Czasochłonna czynność, no ale mata przełożona i grzanie działa [emoji2] i tu muszę się pochwalić nowym nabytkiem który ułatwi mi wszelkie prace grzewczo lutownicze przy modzeniu [emoji2] stacja lutownicza z hot air, po rozmowach z[mention=49651]banan[/mention] wybór padł na zhaoxin 898dh [emoji6] Następne w kolejce były spryski mgłowe od passeratti. Trochę różnią się od tych ori Ale nowa stacja przyszła z pomocą [emoji2] trochę ciepłego powietrza i powoli odginamy zaczepy [emoji6] A tu już zamontowane Wtyczki 2pin sealed trochę duże są, więc na pewno będę szukał czegoś mniejszego i również szczelnego bo słabo się prezentuje. Tu 50/50 prawa ori, lewa Passat Mod zdecydowanie na plus [emoji2] No i na koniec mała zapowiedź tego co nadchodzi [emoji6] Jak zamontowałeś te spryski? Stabilnie siedzą? Ja jestem w trakcie zrobiłem jeden ale ile się o kminiłem jak to zrobić ciągle albo lało o wiele za wysoko albo o wiele za nisko :/Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Houdini Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Opublikowano 24 Lutego 2018 Jak zamontowałeś te spryski? Stabilnie siedzą? Ja jestem w trakcie zrobiłem jeden ale ile się o kminiłem jak to zrobić ciągle albo lało o wiele za wysoko albo o wiele za nisko :/Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu TapatalkaNa pierwszym foto widać jak jest jeden zaczep już odgięty, i tym samym sposobem zrobiłem drugi. Spryski są w sam raz. Na postoju czasami zaleci na dach, ale w czasie jazdy jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi