Mortimer123 Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 wczoraj wracają autostrada przy 140km/h włączył mi się abs zgasiłem samochód odpaliłem abs zgasł, stało mi się tak 2 razy jaka przyczyna
prezesik18 Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 Kiedyś miałem podobny epizod. Sam jakoś przeszedł
Szarik Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 Podłącz kabel i sprawdź czy złapało jakieś błędy.
jacca90 Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 czujniki do sprawdzenia/ustawienia. W najgorszym przypadku sterownik pada
audiER Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Czujniki do wyczyszczenia, ewentualnie jakies uszkodzenie kabelków od czujników, podłącz pod kompa
wesz82 Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Ja miałem tak samo 2x-przy hamowaniu zaraz po pałowaniu ale nie wiem czemu tak sie dzieje wiem ze kiedys próbowałem to wymusić i zrobić loga ale nie dałem rady. Koles śmiga w a6 juz 5 rok z padnietym sterownikiem abs i ani razu nie miał takiej sytuacji.. Kamil mocno hamowałeś????
magoo Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Może szwankować gdzieś połączenie elektryczne - jeśli tak to na Vagu powinno pokazać błędy. Całkiem możliwe jest, że pompa Ci siada ale wszystko się wyjaśni jak podłączysz pod kompa.
Mortimer123 Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Opublikowano 9 Lutego 2016 dziwna sprawa bo abs włączył się po przekroczeniu 140km/h ale wtedy gdy przyspieszałem a nie hamowałem..
jacca90 Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 abs sie nie wlacza tylko wylacza dlatego swieci na desce. jak sterownik pada to nie pokaze bledow moze jedynie vag sie z nim nie polaczyc. jesli wszystkie czyjniki sprawne i dobrze ustawione to wszystko wskazuje na sterownik
wesz82 Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 dziwna sprawa bo abs włączył się po przekroczeniu 140km/h ale wtedy gdy przyspieszałem a nie hamowałem..Wlasnie u mnie gaslo po zalaczeniu absa tj ostym hamowaniu.
Rekomendowane odpowiedzi