bziko86 Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) witam Panowie. mialem problem tego typu ze gdy spadl snieg i troche przymrozilo to nie moglem ujechac autem...rzucalo raz przodem raz tylem i jechalem z 20 km/h gdy inni przycinali szybciej...dodam ze opony zimowe juz na wykonczeniu sa..czy to przez to czy byc moze przyczyna lezy gdzies indziej? jezeli chodzi o zawieche to robilem latem i nie ma zadnych luzow zapomnialbym dodac ze podczas postoju lekko z gorki auto zachowuje sie tak jakby cos trzymalo ktores kolo i lekko zjedzie i momentalnie staje Edytowane 9 Lutego 2016 przez bziko86
skotmen Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 chyba sam sobie odpowiedziałeś ! na pytanie Trzeba sprawdzić co Ci koło któreś blokuje
bziko86 Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Opublikowano 9 Lutego 2016 Wolałem sie jeszcze tutaj upewnić zanim zacznę cokolwiek działać Ale dzięki
cycek800 Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 A kolego jak robiłeś zawieszenie to robiłeś też zbieżność, też ma duże znaczenie przy prowadzeniu auta
bziko86 Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Opublikowano 16 Lutego 2016 Tak wszystko od razu robiłem. Ostatnio na lewarku podnosilem każde koło i niby nie zatrzymywaly się. Lecz jedno koło z przodu n chwilę zblokowalo ale potem już szło dobrze. Z przodu mam krzywe tarcze i podczas hamowania biją. Czy to też może być powodem rzucania podczas jazdy na lodzie i śniegu ?
iwadrian Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 (edytowane) Tak wszystko od razu robiłem. Ostatnio na lewarku podnosilem każde koło i niby nie zatrzymywaly się. Lecz jedno koło z przodu n chwilę zblokowalo ale potem już szło dobrze. Z przodu mam krzywe tarcze i podczas hamowania biją. Czy to też może być powodem rzucania podczas jazdy na lodzie i śniegu ? DuZo nie trzeba, wystarczą słabe oponki, lekko trzymające któreś z kół i auto będzie trudne w prowadzeniu. Edytowane 16 Lutego 2016 przez iwadrian
Rekomendowane odpowiedzi