Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

rzucanie autem na sniegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam Panowie. mialem problem tego typu ze gdy spadl snieg i troche przymrozilo to nie moglem ujechac autem...rzucalo raz przodem raz tylem i jechalem z 20 km/h gdy inni przycinali szybciej...dodam ze opony zimowe juz na wykonczeniu sa..czy to przez to czy byc moze przyczyna lezy gdzies indziej? jezeli chodzi o zawieche to robilem latem i nie ma zadnych luzow

zapomnialbym dodac ze podczas postoju lekko z gorki auto zachowuje sie tak jakby cos trzymalo ktores kolo i lekko zjedzie i momentalnie staje

Edytowane przez bziko86
Opublikowano

chyba sam sobie odpowiedziałeś ! na pytanie

Trzeba sprawdzić co Ci koło któreś blokuje

Opublikowano

Wolałem sie jeszcze tutaj upewnić zanim zacznę cokolwiek działać Ale dzięki

Opublikowano

A kolego jak robiłeś zawieszenie to robiłeś też zbieżność, też ma duże znaczenie przy prowadzeniu auta

Opublikowano

Tak wszystko od razu robiłem. Ostatnio na lewarku podnosilem każde koło i niby nie zatrzymywaly się. Lecz jedno koło z przodu n chwilę zblokowalo ale potem już szło dobrze. Z przodu mam krzywe tarcze i podczas hamowania biją. Czy to też może być powodem rzucania podczas jazdy na lodzie i śniegu ?

Opublikowano (edytowane)

Tak wszystko od razu robiłem. Ostatnio na lewarku podnosilem każde koło i niby nie zatrzymywaly się. Lecz jedno koło z przodu n chwilę zblokowalo ale potem już szło dobrze. Z przodu mam krzywe tarcze i podczas hamowania biją. Czy to też może być powodem rzucania podczas jazdy na lodzie i śniegu ?

DuZo nie trzeba, wystarczą słabe oponki, lekko trzymające któreś z kół i auto będzie trudne w prowadzeniu.

Edytowane przez iwadrian