Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] RNS-e nie czyta płyty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupilem na allegro plyte do nawigacji ale niestety nie RNS-e nie czyta mi tej plyty.Czy może to być wina laseru gdyż inne plyty też niezawsze czyta,jak ktoś mial też problem z tym i sobie poradzil da cynk jak to zrobić

Opublikowano

Najpierw wyczyść laser płytą czyszczącą :)

Opublikowano

Tylko nie kupuj takiej z płynami itd , zwykła z włoskami. Powodzenia :)

Opublikowano

no niestety przeczyszczenie lasera nie pomoglo rnse widzi teraz bezproblemowo inne plyty ale tej od nawigacji nie chce czytać.Starą plyte która miałem w samochodzie jak kupilem widzi bez problemu

Opublikowano

ja mam to samo z tym że mi raz czyta mape DVD a raz nie czyta więc z tego co pisze ono to laser, jutro kupie plyte czyszczącą i zobaczymy napisze co i jak :)

Opublikowano

to jeszcze takie pytanko software jest na plycie i powinien sie zainstalować automatycznie po wlożeniu plyty? Ja jak wloże ta płyte z2008 to czyta przez chwile i wyskakuje że plyta jest nieczytelna,czy bedzie jakis komunikat że nawi robi upgrade softu

Opublikowano

soft jest na płycie u mnie tak było :mysli:[br]Dopisany: 25 Listopad 2008, 22:37_________________________________________________może coś z płytą nie hajhitla :mysli:

Opublikowano

zy bedzie jakis komunikat że nawi

Soft jest na plycie. Komunikat powinien sie pojawic i upgrade powinien nastapic automatycznie (bez wciskania jakichkolwiek przyciskow).

Widocznie cos z plytka nie tak.

PS. Po zainstalowaniu nowego softa nie beda ci smigaly starsze mapy.

Opublikowano

miałem to samo, płyty czyszczące nie pomogły więc wyjąłem całego RNSa i wyczyściłem laser.

Teraz wszystko śmiga jak trzeba. :good:

Opublikowano

też mam zamiar wyjąć całego RNSa bo z pewnego źródła wiem że tak jest najlepiej i najpewniej :)