Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRE] Drgawki silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegow,

Moja A4, jak stoji na jalowym , pracuje nie za bardzo ok, przez 3-4 sekundy silniki pracuje rowno ale potem przez 1 sekunde trzensie sie lekko jak by bylo jej zimno :) i tak w kolko.... czy macie jakies lekarstwo ?

Opublikowano

ho ho... kolego... temat rzeka...

mało się interesuję tym silnikiem ale czasem czytam z ciekawości więc powiem że najpierw musisz go zlogować bo tak w ciemno Ci nikt nie powie...

niby to BRE ale wtryski też potrafią czasem polecieć... no i nieszczęsny dwumas... jaki przebieg?

Opublikowano
  • Autor

tylko 84.000 .... to moje pierwszy Audi ...kurcze mam nadzieje ze i nie ostatni :)

Opublikowano

zloguj grupe 013 w czasie drgawek

Opublikowano
  • Autor

ok, jak sprawie sobie VAG COM , ale z tego co widze nie jest latwo zeby dopasowac odpowiedni kabel...

Opublikowano

no niestety jak nie kupisz VAGa to tylko serwis... a tam czekają z otwartymi ramionami... nie masz gwarancji czasem??

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

też czasami zauważam takie drgawki, czytałem gdzieś o tym na naszym forum (nie pamiętam niestety w którym miejscu....) piszą koledzy, że soft nowy się wgrywało i juz tego nie było - na sobie tego nie badałem....

Opublikowano

też spotkałem się z opinią że dobry wirus jest lepszy od oryginału... podobnie jak w telefonach HTC rozprowadzanych przez orange :decayed:

Opublikowano

Witam

Też to mam. prawie nie wyczuwalne ale na jałowym denerwuje (minimalne regularne drgania).

Czeka mnie mały przegląd czyli filtr powietrza, paliwa, oleju i wymiana oleju jeśli to nie pomoże to trzeba będzie się z vag- maszyną zaprzyjaźnić.

Opublikowano

ilu już z tym walczyło i nic mam nadzieję że w końcu padnie trafna diagnoza ..... Musashi liczymy na Ciebie :gwizdanie:

Opublikowano

Witam

Też to mam. prawie nie wyczuwalne ale na jałowym denerwuje (minimalne regularne drgania).

Czeka mnie mały przegląd czyli filtr powietrza, paliwa, oleju i wymiana oleju jeśli to nie pomoże to trzeba będzie się z vag- maszyną zaprzyjaźnić.

nie pomoże[br]Dopisany: 17 Grudzień 2008, 00:07_________________________________________________

też czasami zauważam takie drgawki, czytałem gdzieś o tym na naszym forum (nie pamiętam niestety w którym miejscu....) piszą koledzy, że soft nowy się wgrywało i juz tego nie było - na sobie tego nie badałem....

raczej nie pomoże , ale do tego trzeba auto poddać całkowitej diagnozie , m.in. cały układ zasilania należy prze -świe -tlić :wink4:

Opublikowano

Witam

to od razu się umów z Vag maszyną :gwizdanie:

Opublikowano

Witam

to od razu się umów z Vag maszyną :gwizdanie:

Vag maszyna może nic nie powiedzieć , VAG nie jest na tyle mądry aby pokazać gdzie leży problem.

Opublikowano

Witam kolegow,

Moja A4, jak stoji na jalowym , pracuje nie za bardzo ok, przez 3-4 sekundy silniki pracuje rowno ale potem przez 1 sekunde trzensie sie lekko jak by bylo jej zimno :) i tak w kolko.... czy macie jakies lekarstwo ?

jakości paliwa nie podważam bo w PL nie tankujesz :decayed:

niestety bez VAG nic nie ustalisz a przyjrzałbym się też wtrychom, może któryś polewa za bardzo :chytry:

Opublikowano

Ja mialem to od początku ale z tym żyłem, w ASO powiedzieli, że tak ma być :) po virusie chyba zlekka przestało telepać, nawet nie zwróciłem na to uwagi.

Opublikowano
  • Autor

Jade po Swietach do 3miasta i zobacze co sie da zrobic

Opublikowano

kiedyś (z 3 m-cą temu) rozmawiałem z mechanikiem z ASO AUDI z Wawy i powiedział, że na te drgawki wgrywali akcję serwisową, ale jaką...... :mysli:

Opublikowano

Jestem po małym przeglądzie, czyli olej oryginalny syntetyk, filtr powietrza, filtr paliwa i filtr kabiny :)

i powiem, że drgawki są o 70% mniejsze.

Wcześniej zauważalne, prawie denerwujące na jałowym,

teraz myślałem, że zniknęły ale chyba czasem zadygocze ale nie jestem pewien.

Hmmm...

Tak są ale dużo mniejsze i ledwo wyczuwalne. Można powiedzieć, że zniknęły chociaż na pewno są...

Eee... wiadomo o co kama nie :cool1:

Opublikowano

Też mam BRE przebieg 110tys. i nie mam drgawek na biegu jałowym

Opublikowano

Też mam BRE przebieg 110tys. i nie mam drgawek na biegu jałowym

mój ma przez chwilę jak się go zimnego odpali z rana, ale później nie ma