_quattro_ Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 (edytowane) temat może błahy ale szukam przyczyny braku możliwości połączenia się VCDSa z autem na włączonym zapłonie. Połączenie działa tylko na odpalonym silniku, nowy aku w aucie dla porównania mam sąsiada B6 w którym ten sam kabel łączy się na samym zapłonie. W czym problem? Edytowane 12 Marca 2016 przez _quattro_
Tom A4 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 zapewne ktos zrobił zabezpieczenie i zasilanie na obd idzie dopiero po uruchomieniu auta takie pseudo zabezpieczenie przed kradzieżą
_quattro_ Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Opublikowano 10 Marca 2016 zapewne ktos zrobił zabezpieczenie i zasilanie na obd idzie dopiero po uruchomieniu auta takie pseudo zabezpieczenie przed kradzieżą Poszedłem sprawdzić i na OBD jest zasilanie przy włączonym zapłonie. Po włożeniu wtyczki świeci się dioda
Tom A4 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 to może linia diagnostyczna jest odcięta i zrobiona na przekaźniku i jak auto odpali odblokowuje linie k
_quattro_ Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Opublikowano 10 Marca 2016 to może linia diagnostyczna jest odcięta i zrobiona na przekaźniku i jak auto odpali odblokowuje linie k do poprawnej komunikacji na linii K musi być 8V?
Tom A4 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 (edytowane) zmierz przed odpaleniem i po bedziesz wiedział jakie jest napiecie Edytowane 10 Marca 2016 przez Tom A4
_quattro_ Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Opublikowano 10 Marca 2016 zmierz przed odpaleniem i po bedziesz wiedział jakie jest napiecie Kurcze dziwna sprawa, bez zapłonu na K-line jest 3.5V, na zapłonie spada do 1V, na pracującym silniku 12V. Wychodzi na to, że coś mi kradnie prąd na linii K
Tom A4 Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 wszystko w oryginale ? radio ori czy dokładane ?
kamil-vag Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 A jaki blad daje VCDS ? No response from Controlel czy Many comunication error ?
_quattro_ Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Opublikowano 11 Marca 2016 A jaki blad daje VCDS ? No response from Controlel czy Many comunication error ? Port COM: OK Interface: not found wszystko w oryginale ? radio ori czy dokładane ? Wszystko w oryginale
Tom A4 Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 interface not found normalny błąd przy kiepskim kablu nie ma nic wspólnego z brakiem łączności proponuje sprawdzić instalacje. Kiedyś spotkałem się z podobnym problemem gdzie pseudo fachura cofał licznik i źle zostało to zrobione ( kiepski sprzęt ) i uwaliło część zawartości w zegarach a one odpowiadają za komunikacje diagnostyczną, po naprawie zawartości problem ustał.
_quattro_ Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Opublikowano 12 Marca 2016 Problem rozwiązany auto łączy się na samym zapłonie. Tomek dzięki za trop. Jak mnie spytałeś o dokładane sprzęty to nie wziąłem pod uwagę webasto, dokładane i to linia serwisowa webasto kradła prąd z linii K podłączona do gniazda OBD.
Rekomendowane odpowiedzi