Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Dziwne zjawisko po zmianie kół na zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmieniłem koła z letnich na zimowe i teraz mam troche krzywo kierownice przy jeździe na wprost. Dodam że założyłem nówki opony na przód i na tył po jednym sezonie czyli też prawie jak nowe. Wcześniej letnie opony na których była ustawiana zbieżność też były nowe i zrobiłem na nich 2 tyś. km i było prościutko. Co może być przyczyną??? Na oko pod opciążeniem auta ciśnienie jest równe ale jutro jeszcze sprawdze to.

Opublikowano

Zbiezbosc byla ustawiana na tamtych kolach. Moze wlasnie tamte kola byly do d*py?

Opublikowano

Tamte koła były raczj OK bo alusy po zakupie sprawdzałem na wyważarce i były idealnie proste i opony założone nowe, wszystko wyważone i ustawione. :wallbash:

Opublikowano

camel88 co to znaczy "walnieta opone"??? Opony są nowe więc nie rozumie :no:

Opublikowano

Może masz coś z felgami, stąd Ci auto będzie uciekało na bok jak kierownica będzie prosto.

Opublikowano

Jedź sprawdź tą zbierzność jeszcze raz.

Opublikowano

camel88 co to znaczy "walnieta opone"??? Opony są nowe więc nie rozumie :no:

opona była wewnętrznie zdeformowana, nie można ocenić tego okiem, zameń przednie koła i sprawdz co sie bedzie dzialo

Opublikowano

Ja w zeszłym roku kupiłem nowe oponki MATADOR NORDICCA i mialem bicie na nowych, wiec to ze kupiles nowe nie musi oznaczac ze sa idealne. najlepiej zamien przod tyl i sie okaze,jedz do goscia i wymien, gwarancje chyba dostales tylko poczekasz ze 2 tyg.

Opublikowano

To też weź pod uwagę. Spotkałem się z przypadkiem że nowe opony były wadliwe :confused4: