Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana Licznika Vdo Diesel na Licznik Vdo Benzyna Anglik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Na forum jestem już zarejestrowany od dłuższego czasu ale nigdy się nie udzielałem bo zawsze znalazłem jakiś pomocny post tym razem jestem w kropce:( Na forum jest dużo tego typu tematów ale żaden mi w jakiś sposób nie pomógł. Szukam osoby( osóB) które patologicznie wytłumaczą mi co i jak po kolei mam zrobić :) Chodzi o wymiane licznika. Pacjent to Audi A4 1998r 1.9 Diesel licznik Vdo Full Fis. Licznik który chcę wszczepić to Licznik z A4 1998r 1.8 Benzyna ANGLIK Vdo Full Fis. To co zdołałem doczytać to wiem że

- bedę musiał wgrać wsad ze starego licznika w nowy

- muszę zczytać pin

- No i wymienić tarczę

Posiadam kabel KKL z programem Vag com

Program Vag Can+K 1.4 ( ale ten program chyba nie współpracuje z kablem KKL)

Jeżeli jakaś osoba zna się na ty rzeczach proszę o pomoc za co najpierw się zabrać i czego jeszcze potrzebuje.

Bedę bardzo wdzięczny za każdy pomocny post :)

Zdjęcia obu liczników

110vbja.jpg

11kcd3n.jpg

2m4eqhe.jpg

Opublikowano

Wgraj wsad ze statego licznika do nowego (kkl działa z Commanderem), pptem sprawdź czy działa i przełóż tarcze. Pinu nie musisz odczytywać, bo po wgraniu wsadu ze statego bedzie taki sam :)

Opublikowano

A mógłbyś mi po kolei wszystko napisać jak wyciągnąć wsad ze starego licznika i wgrać do nowego:) bo nigdy takich rzeczy nie robiłem:)

Opublikowano

Z tego co kojarzę to nie będzie Ci działać kontrolka świec zarowych w liczniku pb nawet po zmianie wsadu na tdi

Opublikowano

A dlaczego w ogóle chcesz wymienić licznik?

Opublikowano

Wymieniam licznik bo w angliku jest dobry FIS:)