haski Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów Po sprzedaniu poprzedniego samochodu z którym w jakimś stopniu się zżyłem, http://forum.vwzone.pl//viewtopic.php?f=112&t=29427 wiele zaliczonych zlotów i mnóstwo poznanych osób przyszła pora na coś innego. Nie było parcia na jakiś konkretny model, szukałem czegoś ciekawego, dobrze doposażonego, w miarę pewnego. Trafiła się A czwórka forumowa od Gibonsa kilka osób pewnie ją kojarzy. Damian podjął decyzję o sprzedaży, ja czegoś szukałem, żona dała wolną rękę co do samochodu...więc chwila przemyśleń bilet lotniczy i auto wróciło ze mną do niemiec. Wyposażenie jest w miarę bogate więc zapożyczę opis z tematu Damiana aby niczego nie pomieszać Fotek jako takich jeszcze nie mam bo pogoda nie dopisywała, ale obiecuję że wkrótce wpadnie sesja Kilka zdjęć poglądowych od Damiana przed kupnem Wyposażenie: A4 B8 Avant rocznik 2008/ modelowy 2009 - Silnik CAGA 143KM + Nowa Turbina CAHA + Program Dynosoft - 206KM 420Nm - Hamulce S4 Przód 345mm Tył 330mm - Reflektory Bixenon Plus. - Światła Do Jazdy Dziennej LED - Tylne Lampy Led Neon (2013r) - Halogeny LED Z Opcją Doświetlania Zakrętów. - Zawieszenie S-Line 1BE - Utwardzone - Podsufitka Czarna S-Line - Listwy Progowe Wewnętrzne S-line - Listwy Progowe Zewnętrzne S-Line - Klimatyzacja 3 Strefowa - Wydech Podwójny Z 3.0TDI - Servotronic - Wspomaganie Zależne Od Prędkości Samochodu - Fotele Sportowe Skóra + Alcantara - Pełna Elektryka, Pompowane etc - Kierownica 3-Ramienna Multifunkcyjna S-Line Ścięta Z Białą Nicią. - Gałka Zmiany Biegów S-line Z Białą Nicią. - Zmieniarka 6CD - Immobilaizer - Alarm (nie fabryczny) - Gniazdo Zasilające 230V W Tylnej Konsoli Środkowej. - Kolorowy FIS - Asystent Zmiany Biegów - 4x Elektryczne Szyby - Navigacja MMI 2G - Polskie Menu + Mapy 2014r - Elektrycznie Sterowane, Podgrzewane, Składane Lusterka Z Fotochromem (Samo Ściemniające Się). - Lusterko Wew Fotochromatyczne - High Beam - Asystent Świateł Drogowych. - Nagłośnienie Bang & Olufsen + Profesjonalnie Wygłuszone Wszystkie Drzwi. - Homelink - Otwieranie Bramy Wjazdowej/Garażowej. - Audi Drive Select (Sterowanie układem kierowniczym oraz silnikiem) - Audi Side Assist (Asysten Pasa Ruchu) - Audi Parking System Z Wizualizacją Na MMI - Przód + Tył - Poduszki Powietrzne - ISOFIX (Przód + Tył) - ABS - ESP - EBD - ASR - Coming Home / Leaving Home - Pakiet Oświetlenie Led Ambiente - Pakiet Schowek - Pakiet Optyczny - Needle Sweep - Srebrne Relingi Dachowe - Elementy Dekoracyjne Carbon- robione na zamówienie - Zmienna Koncepcja Bagażnika Z Systemem Prowadnic. (Szyny, Belki, Uchwyty) - Podgrzewana Przednia i Tylna Szyba - Elektrycznie Otwierana i Zamykana Klapa - Kluczyk lub Przycisk - Tempomat - Czujnik Zmierzchu - Czujnik Deszczu - Czujnik Jakości Powietrza - Czujnik Wilgotności - Centralny Zamek Z Funkcją Uchylania/Domykania Szyb - Elektryczny Hamulec Ręczny - Wyłacznik AIR BAG ON/OFF - Podłokietnik Przód. - Podłokietnik Tył Z Uchwytami Na Dwa Kubki. (McDonalds) - 3 Gniazda Zapalniczki Przód, Podłokietnik, Bagażnik. - Wyjście AUX W Podłokietniku. - Dzielona Tylna Kanapa. - Dodatkowa Wykładzina Bagażnika Audi - Brak Oznaczenia Pojemności i Modelu - Koło Dojazdowe Zapasowe 19 Cali - Koła Zima - 245/40/18 Dunlop Winter Sport 3D Zmiany Po zakupie pełny serwis silnika, oliwy, filtry, drążki stabilizatorów...podstawowa eksploatacja, wleciały nowe zamki drzwi przednich ponieważ czasem płatały figle i nowa stacyjka...i kilka dupereli z ASO Felgi z A5 sprzedane ponieważ nie przeszły TUV różnica 18mm ET a kolesiom nie dało się nic wytłumaczyć (mają być z A4 i koniec;/) więc zakupiłem 18" z parametrami takie jakie widnieją w specyfikacji A4 żeby mieć jeden komplet do którego się już te ciu...nie doczepią. Plany: 20" na lato korekta lakieru Audi Fixierset - bo zakupy latają po bagażniku Zawias? zobaczę jak wpadną 20stki w połączeniu z 1BE ...... Edytowane 16 Marca 2016 przez haski
bodas Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Gratulacje świetnego wozu Może z czasem dorezasz quattro no i pewnie kiedyś wpadnie tylni zderzak poliftowy. Jaki masz kod lakieru?
haski Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Opublikowano 15 Marca 2016 Gratulacje świetnego wozu Może z czasem dorezasz quattro no i pewnie kiedyś wpadnie tylni zderzak poliftowy. Jaki masz kod lakieru? Raczej takie zmiany jak dołożeniu quattro odpadają, jak już to chyba prędzej sprzedaż i kupno polifta z quattro... jak wyżej, użytkuję auto w de a tu takie dołożenie quattro to worek gotówki, detale owszem ale grubsze mody raczej odpadają
komoornik Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Czy to auto było sprowadzone z Niemiec do Polski, a teraz wróciło?
Gibons Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Czy to auto było sprowadzone z Niemiec do Polski, a teraz wróciło? Nie, to PL salon i teraz jeździ po Niemczech.
haski Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Opublikowano 15 Marca 2016 Czy to auto było sprowadzone z Niemiec do Polski, a teraz wróciło? Nie, to PL salon i teraz jeździ po Niemczech. Paradoks co nie..., ale co tam
melon31 Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Gibons czy to przypadkiem nie Twoja ex ?
Gibons Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Gibons czy to przypadkiem nie Twoja ex ? Nie znam auta a jak wrażenia z hamowania ?
haski Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Opublikowano 15 Marca 2016 Gibons czy to przypadkiem nie Twoja ex ? Nie znam auta a jak wrażenia z hamowania ? Nie wiem boje sie hamowac... ok czasem korzystam i daja rade
haski Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Czas pokaze co wpadnie na poklad, teraz szukam 20stek na lato Edytowane 15 Marca 2016 przez haski
haski Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Opublikowano 16 Marca 2016 Panowie poradźcie jakie 20" do czarnuli http://img19.staticclassifieds.com/images_tablicapl/349264085_1_1000x700_felgi-20-5-112-polerka-tarnobrzeg.jpg w polerce http://img33.staticclassifieds.com/images_tablicapl/354796891_1_1000x700_felgi-alufelgi-alusy-audi-a4-a6-a8-a5-5-112-20-cali-slubice.jpgchyba forumowe? jakieś propozycje?? może macie fotki jak się komponują z czarnym lakierem i sline
bodas Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Sam mam ten pierwszy wzór, tylko że 19", ale ten drugi jest PRO. Dziś widziałem na żywo rotor na czarnym Avancie 19" lub 20" cali i o ile na zdjęciach nie robi wrażenia to na żywo ładnie wygląda.
andynl Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 No i co Ty teraz będziesz tu opisywał jak Gibons wszystko już wymienił Niech sie dobrze sprawuje
krystian3769 Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) Te drugie możesz zobaczyć w moim temacie na czarnym Avancie Gratulacje super zmodowanej furmanki No i fajnie że w dobrych rękach i dalej w klubie Edytowane 17 Marca 2016 przez krystian3769
haski Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Opublikowano 17 Marca 2016 No i co Ty teraz będziesz tu opisywał jak Gibons wszystko już wymienił Niech sie dobrze sprawuje Wszystko jest pojeciem wzglednym, zawsze jest cos do zrobienia...grzebanie przy samochodzie to pasja i nieuleczalna choroba...kupisz rs4 i niby ma wszystko a jednak apetyt rosnie bo to lepszy wydech by sie przydal..a to moze ceramika itp itd... pogoda sie robi to motywuje do dzialania;)
andynl Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 Nie musisz mi tlumaczyc choruje na te sama chorobe
haski Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Opublikowano 17 Marca 2016 Nie musisz mi tlumaczyc choruje na te sama chorobeLicze sie z tym ze ktos pomysli kupil gotowy woz i chce zablysnac... trudno, auto ma mi sprawiac przyjemnosc nie komus, wiem jak to jest dokladac i dokladac w projekt, lecz wiadomo ze kasy sie nie odzyska. Chcialem tym razem bogata wersje i taka znalazlem, a teraz moge sobie dopieszczac... Najwazniejsze jest przeciez zadowolenie wlasciciela
Rekomendowane odpowiedzi