Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dodatkowy subwoofer z Audi Q5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, marky2552 napisał:

Boczek trzeba zdjąc prawy

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Okey. A mógłbyś pomóc na czym on się tam trzyma co trzeba mniej wiecej odkrecic i na co uważać? 

Opublikowano

Porobił bym ci foty ale zamek mi sie zepsuł w klapie ale musisz wyjąć plastik ten dlugi na dole gdzie zamek wchodzi potem dwa uchwyty na siatke i boczek na zaczepach jest

Opublikowano
11 minut temu, marky2552 napisał:

Porobił bym ci foty ale zamek mi sie zepsuł w klapie ale musisz wyjąć plastik ten dlugi na dole gdzie zamek wchodzi potem dwa uchwyty na siatke i boczek na zaczepach jest

Ok dziękuję bardzo. Za tydzień będę działać 

Opublikowano

Akurat w tym tyg już zamek bede miał to zrobie jakies foto

Opublikowano

Okey. Podsyłaj śmiało. A podłączales też suba od mazdy 6 ? 

Opublikowano

Nie ja podłaczałem od Q5 tylko że poleciałem na skróty bo wpięlem sie w sub od Bose wyciągając półkę w sedanie [emoji23][emoji23][emoji16][emoji16]

Opublikowano

Napisalem priv żeby tu nie śmiecić ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam koledzy zakupiłem już felge 18 " pod to aby wsadzić ja w zapas i do tego dołożyć sub od Q5 tylko pytanie czy brać złwykły czy sub B&O. jest jakaś różnica miedzy nimi czy żadnej rużnicy nie ma bo w cenie jest nie wielka rużnica

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie podpowie ktoś w które piny suba musze się wpiąć ? Sub Bose z mazdy 6:

1eIxeg7.jpg

vuUwcJi.jpg

ZqwOeUi.jpg

Opublikowano
W dniu 28.07.2018 o 08:38, KoJ@K napisał:

Panowie podpowie ktoś w które piny suba musze się wpiąć ? Sub Bose z mazdy 6:

1eIxeg7.jpg

vuUwcJi.jpg

ZqwOeUi.jpg

I jak tam Kolego poradziles sobie z tym bo mnie czeka to samo,ale powiedz mi kabel ciagniesz do wzmacniacza czy pod kable sie podpinasz ktrore ida z Suba

Opublikowano

Jeszcze nie zakładałem, robilem tylko przymiarki do koła i rozkręciłem suba na części. Narazie wypne wzmaka i podepne bezpośrednio suba mazdy pod ori suba z auta. Zobaczymy jaki to da efekt.

Opublikowano
6 godzin temu, KoJ@K napisał:

Jeszcze nie zakładałem, robilem tylko przymiarki do koła i rozkręciłem suba na części. Narazie wypne wzmaka i podepne bezpośrednio suba mazdy pod ori suba z auta. Zobaczymy jaki to da efekt.

Wiesz moze ktore kable juz ida do głosnika,chodzi mi o kolor ?? bo planuje zrobic ze przeciagnac kable od glosnika do kabli ori suba ktorego mam w połce bo ja mam Limo :D 

Edit

Znalazłem cos takiego,moze Ci tez pomoze :D

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3183403.html

Edytowane przez Mizur138

Opublikowano

Kable idące bezpośrednio do glosnika to jasny zielony i taki blady czerowony/rozowy (w glosnik są wpięte po 2) ione idą do tego wzmacniacza, który jest pod tym dekielkiem suba, więc żeby podpiąć się tak jak piszemy (czyli glosnik z mazdy pod ori zestaw w audi) to najprosciej bedzie rozkrecic na czesci, wyjąć lub wypiąć ten wzmacniacz mazdy, zaprawić dwa konektorki na glosnik (maja dwa rozne wymiary) i puscic kabelek do ori suba i sie wpiac :)

Opublikowano
W dniu 3.08.2018 o 08:24, KoJ@K napisał:

Kable idące bezpośrednio do glosnika to jasny zielony i taki blady czerowony/rozowy (w glosnik są wpięte po 2) ione idą do tego wzmacniacza, który jest pod tym dekielkiem suba, więc żeby podpiąć się tak jak piszemy (czyli glosnik z mazdy pod ori zestaw w audi) to najprosciej bedzie rozkrecic na czesci, wyjąć lub wypiąć ten wzmacniacz mazdy, zaprawić dwa konektorki na glosnik (maja dwa rozne wymiary) i puscic kabelek do ori suba i sie wpiac :)

No dokladnie tak jak mowisz,bo ja znow w swoim subie od mazdy mam tylko 4 kable,2xbiały/2xczerwony. Ale rozkrecam tego suba i wywalam wzmacniacz i ciagne 2 kabelki tak jak pisales pod ori suba,niby mozna te kable dac odrazu pod wzmacniacz ale nie chce mi sie az tyle bawic.

Edit

Moj sub z Mazdy 6 okazał sie ze nie ma wzmacniacza w środku i z głośnika wychudzą tylko 4 kabelki 2+ i 2-,zbytnio z nimi nic nie kombinowałem w prosty sposób podłączyłem pod gniazdo ori suba w półce. No i efekt mega :D 

Edytowane przez Mizur138

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak wyglada sprawa z mocowanie tego suba z mazdy do Avanta?
Przymierzał już ktoś?
Zdjęcia jakies?:)

Opublikowano

Ja mierzyłem ostatnio. Sub spokojnie wpada w ori koło 17' i jest jeszcze sporo miejsca, podpiąłem go pod ori suba i naprawde jest duże WOooOW, jak to daje, ale nie wiem czemu coś mi zaczęły pierdzieć oba głośniki w subach po takim podpięciu ?! A nie miałem już czasu na zabawe i szukanie przyczyny pierdzenia... Może ktoś miał taki problem i go rozwiązał ? 

Tak to wygląda w kole Sline 17' :

1qyzTX8.jpg

N0ZCbh5.jpg

Edytowane przez KoJ@K

Opublikowano

.

Edytowane przez Funkybela

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@Kojak spiąłeś temat? rozwiązałeś problem charczenia? śmiga Ci ten sub z mazdy z wzmacniaczem HK ?

Pytanie do tych co podłączyli suba z mazdy do wzmacniacza harman kardon - śmiga wam to? nie spaliliście wzmacniacza przy głośnym słuchaniu ? 
Pytam bo to podłączenie 2ohm głośnika do 4ohm wzmacniacza.

Generalnie sub z mazdy 10r już do mnie jedzie więc też będę podłączał. Rozważam wpięcie głośnika do wzmacniacza HK, lub odpięcie HK i podłaczenie suba poprzez wzmak BOSE.
Dajcie znać :)

Opublikowano

U siebie mam taki sub z mazdy już kilka miesięcy. Nic się nie zjarało, nic nie pierdzi. Podłączony mam pod wzmaka harmana tylko sub mazdy, ori audi jest odłączony. 

Sub z mazdy gra zdecydowanie lepiej niż harmana

Opublikowano

ale dawałeś mu konkretnie ognia jeżeli chodzi o volume ? Bo 2 ohm to jakby nie patrzeć, nie 4 ohm.