Tyrath Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 (edytowane) Właśnie wrzuciłem skrzynię 6 biegową do mojego avg.Zestaw wygląda następująco:Silnik avg+zamach, tarcza, docisk awx + łożysko oporowe dqs + skrzynia dqsProblem jest taki, że nie mogę wbić wstecznego. Gałka zmiany biegów ma dziwny zakres ruchu, tzn duży w prawo, czyli żeby wrzucić 5 i 6 muszę popchnąć ją daleko w prawo, a żeby wbić 1 i 2 nie muszę praktycznie w ogóle popychać jej w lewo.Czy popełniłem jakiś błąd przy montażu, czy może jest do tego jakaś regulacja?Czy dużym błędem było zostawienie łożyska 2.5tdi?Oprócz tego nie działa prędkościomierz. Nie pokazuje prędkości i nie liczy kilometrów.Będę wdzięczny za wszelkie rady Edit: Czy to, że u mnie jest już szyna CAN ma jakieś znaczenie w tym wypadku? Edit2: Wyregulowałem wybierak na imbusach od strony budy i wsteczny działa. Pozostała jeszcze kwestia obrotomierza. Ktoś coś? Edytowane 26 Marca 2016 przez Tyrath
primaballerina Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 obrotomierz czy prędkościomierz?
Tyrath Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Opublikowano 30 Marca 2016 obrotomierz czy prędkościomierz? Prędkościomierz
Tyrath Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Problem rozwiązany, dzięki wszystkim za pomoc
Tyrath Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Wtyczka przy skrzyni po stronie wiązki silnika się posypała. Wsad wtyczki przy wkladaniu sie wysuwał w tą gumę osłaniającą i w rzeczywistości w ogóle nie była podłączona.
Rekomendowane odpowiedzi