Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gumowe podkładki pod sprężyny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po wymianie sprężyn z 1BE na sportline moim zdanie za bardzo siadł mi tył w avancie w b7. Sprężyny niby po numerach dobrane prawidłowo. Pytanko czy są może gumy pod sprężyny dedykowane do audi , które podwyższyły by mi tył ok. 2-3 cm? Czy może na tył wrzucić inne sprężyny?http://fs5.directupload.net/images/160326/vxp72th2.jpg

Opublikowano

Są podkładki gumowe na do zawieszenia na złe drogi ori audi, gdzieś przewijała się informacja jaki nr części to jest... Jak dobierałeś springi to pewnie wybrałeś te z dopuszczalnym naciskiem na przednią oś 1140 kg... mogłeś wybrać tą 1090 kg - przód powinien zejść deko niżej wtedy...

Sprężyny zakładałeś na ori stare amortyzatory? Bo u mnie jest problem odwrotny :decayed: Sportline poszły na nowe amory bilstein b8 i auto leży jak na ori 1BE. 300 km przejechane i nadal się nie ułożyło i nie siadło... :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Są podkładki gumowe na do zawieszenia na złe drogi ori audi, gdzieś przewijała się informacja jaki nr części to jest... Jak dobierałeś springi to pewnie wybrałeś te z dopuszczalnym naciskiem na przednią oś 1140 kg... mogłeś wybrać tą 1090 kg - przód powinien zejść deko niżej wtedy...

Sprężyny zakładałeś na ori stare amortyzatory? Bo u mnie jest problem odwrotny :decayed: Sportline poszły na nowe amory bilstein b8 i auto leży jak na ori 1BE. 300 km przejechane i nadal się nie ułożyło i nie siadło... :kwasny:

Tak zostały stare amorki od 1BE.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wiadomo coś o tych gumach? Potrzebuje takie coś na przód bo mi błotniki chce posciągać :F

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

• 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzeje kotleta,

Ma ktoś może pod ręką numer gum/podkładek gumowych pod tylne sprężyny? (góra, dół)

Jakiś nr mi się przewinął ale nie wiem czy to jest ten: 8e0512149p

Znalazłem już odp. na moje pytanie, dla potomnych:

8E0 512 145    - podkładka plastikowa od 1BA (13mm gruba/wysoka)
8E0 512 149 P - podkładka gumowa od 1BE/BV (nie wiem jakiej grubości)
8E0 512 297 J  - podkładka gumowa od 1BE/BV (nie wiem jakiej grubości)

Edytowane przez słoniu

Opublikowano

Ostatnio kupiłem na tył w aso za nie całe 40zł komplet8363da7b3945d88b0814aa13e0b66683.jpg49ebedcbaf4e261a1f2d82e33ca9ca78.jpg

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

• 1 rok później...
Opublikowano

@Kornel1989 pomogło z tymi podkładkami?
Dużo roboty z montażem jest?

Opublikowano

Nie założyłem ich,gdy chciałem je włożyć zauważyłem że jedna sprężyna pękła. Kupiłem nowe sprężyny eibah -30mm i po podkładki leżą w szufladzie. Myślę że trochę trudu by było z ich włożeniem, bo z eibachem ciężko było, a sprężyna jest podobnej długości jak 1be.

Edytowane przez Kornel1989
Błędy stylistyczne

Opublikowano

Przy -30 poszło i tak trochę wyżej niż względem ori?
czy jeszcze niżej? :D

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam serdecznie ja mam trochę inny problem, mam założone sportowe zawieszenie Weitec kupiłem oryginalne a kłopot jest taki ze na tył nie posiadam gum które wchodzą w karoserie są tylko puste dziury jak ktoś posiada coś takiego to odzywać się jak najszybciej bo auto wisi na podnosniku mechanikowi i go zajmuje :)

fotki 003.jpg

Opublikowano

mam takie gumy, pisz pw

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W dniu 28.07.2017 o 23:55, Kornel1989 napisał:

Ostatnio kupiłem na tył w aso za nie całe 40zł komplet8363da7b3945d88b0814aa13e0b66683.jpg49ebedcbaf4e261a1f2d82e33ca9ca78.jpg

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

obecnie mam obniżone zawieszenie, chcę zmienić sprezyny na nominał 1BA, jakie podkladki mam umieścić pod/nad spręzynami z tyłu aby NIE uzyskać efektu podniesionego/obniżonego zawieszenia tył względem przodu ??

Edytowane przez dlugiacm

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Przymierzam się do montażu takich podkładke ale tylko na jedną stronę bo na niżej tył lewy od prawego.
Sprawdzone w sumie wszystko i nikt nie wie co i jak.
Generalnie bym ię tym nie przejmował ale przy załadowanym samochodzie potrafi przytrzeć z tej niższej strony.

Jak wygląda montaż?

Dan radę sam?

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Ma ktoś numer części na takie podkładki do przodu?